Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malowanie ścian jest tylko dla Brazy, nikt jej nie dorówna w tym względzie. :yes:

Ja myślę tylko o malowaniu mebelków, bo mi nie pasują kolorystycznie do reszty. ;)

Porozmawiać też mogę, a co!

Nie wiem, czy mam problem :lol2: ale póki co wzięłam się za szycie. :lol:

Jak już będzie gotowe, to wtedy pokażę na blogu, ale do tego trzeba jeszcze trochę czasu.

Wiecie co...?

Chyba przedwiośnie idzie! :D

Ewa - żeby po kolei było!

Najpierw muszą być przebiśniegi, potem krokusy, a potem dopiero tulipany i cała wiosenna reszta!

A dzisiaj to można iść do ogrodu i uciąć sobie kilka gałązek forsycji i migdałka, za dwa - trzy tygodnie zakwitną w wazonie! :D

Najpierw każdy osobno obszyłam tą tkniną, to dość trudne, bo tkaniny pod guzikiem po zebraniu razem robi się dużo, trzeba bardzo ściśle zszyć.

No a potem dopiero przeszyłąm, guziki razem z tą tkaniną obiciową i gąbką z siedziska zszyłam.

Tylko tak jak pisałam - trzeba przy każdym guziku starannie wszystko rozłożyć i sprawdzić, żeby to się nie pomarszczyło i nie poukładało wedle własnej niezależnej woli. ;)

Kurde, od wczoraj mnie łeb boli!

Hmmm... czyli od spodu ten guzik tylko za gąbkę zachodz Wczoraj moja mama zmoim M. zrobili pufę- skrzynię, tylko wieko tej pufy to płyta i gąbka. I teraz pytanie czy te guziki od spodu to mam az za płytę przyczepiac czy wystarczy tylko za gąbke...pufa wygląda tak:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/Wykonczeniowka/DSC_0647.jpg

a ja chce dać 5 dużych guzików.

Bo jak za gąbkę to muszę to ściągnąć z wieka bo juz jest przyczepione. Mąż chce dać za płytę wieka, podobno da się zrobić maleńkie dziurki na wylot na sznureczek..

Edytowane przez wiolasz

Na Twoim miejscu dałabym za płytę, bez sensu, żeby aż ściągać z powrotem wszystko, tylko musisz porządnie ściągnąć razem sznureczki/nici, którymi będziesz przytwierdzać guziki, im mocniej to ściągniesz, tym lepiej będzie wyglądało.

Najlepiej wygląda, jeśli w siedzisku tworzą się takie wgłębienia - jest tej gąbki tam na tyle dużo?

Bo jak guziki się odpowiednio nie zagłębią, to będą przy siedzeniu w tyłek uwierać.

Jeśli gąbki jest przymało, to pokusiłabym sie wtedy o ściągnięcie i dołożenie jeszcze co najmniej jednej - dwóch warstw.

Dziękuję, Amberciu - mniód na serce moje lejesz! ;)

Brazunia - ja nie wiem, czy moja doopa jest tak przedsiębiorcza, ale może rzeczywiście, lepiej nie będę głośno mówić... :rotfl: