Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja dziś patrzyłam jak małż podlewa. Ale fajny widok :D. bo zwykle to ja się męczę.... A mężczyzna wygodny jest, uruchomił od razu jakieś kraniki, podlewaczki, a potem wykańczał, gdzie nie siegało. Niestety, chyba właśnie dlatego mężczyźni są awangardą postępu.... przez lenistwo.

a ja dziś patrzyłam jak małż podlewa. Ale fajny widok :D. bo zwykle to ja się męczę.... A mężczyzna wygodny jest, uruchomił od razu jakieś kraniki, podlewaczki, a potem wykańczał, gdzie nie siegało. Niestety, chyba właśnie dlatego mężczyźni są awangardą postępu.... przez lenistwo.

:rotfl::lol2:

ja tez patrzylam jak moj podlewa, uproscil sobie zadanie: jeden trojnik, 2 zaworki 2 weze na trawniku z poziomymi deszczownicami, podlewalo sie samo, tylko raz przestawil zeby obielo calosc trawnika. rabty podlewalam wczoraj i przedwczoraj wiec dzis sobie darowalam. i komary zaczely dziabac

ja dzis rano sie spienilam. a mianowicie, stala na przystanku brombula i ze smakiem wpierdzielala czipsy, zero stresu, oblizywala paluchy bleeee. a ja oszczedzam sie jedzeniowo, cwicze, zapitalam w ogrodku i poopa - tyje a wszystko przez probemy zdrowotne. laska z przystanku jakby pohamowala apetyt i pocwiczyla to bylaby niezla dziunia a mi pozostaje pusty brzuch i ewentualnie prochy na unormowanie sie. to niesprawiedliwe:cry::cry::cry:

sorry ale nie moglam sie powstrzymac :lol2: Oczyma wyobrazni widze, jak z w..rwem w oczach wgapiasz sie w dziewuche pozerajac w myslach wszystkie chipsy, co do okruszka :lol2: Az dziw, ze sie laska jakos nieszczesliwie nie zadlawila :lol2:

moj sie nie skreca, ja mam chyba komplet z gardeny i ten waz jest tez troche inny, niz te zwykle zielone, jest jakby bardziej sztywny (moze grubszy), w lm na pewno sa jakies w promo.

trzeba sobie ulatwiac jak mozna co nie? moj T. sprytnie porozprowadzal weze wokol domu, rabat, trawnika, jakies trojniczki sriczki,zaworki srorki, deszczownice i sie podlewa samo, nie styknelo juz nam na nawadnianie automatyczne, ale tak tez jest dobrze.

Ło matko, Ewa, jakie śliczne! :rotfl:

Poszczęściło nam się wczoraj - późnym wieczorem przyszła nieduża burza z duuuuużym deszczem! :cool:

Podlało co się zowie, zaraz raniuśko polecieliśmy w pole, wysadziłam flance czerwonej kapustki, posialiśmy ostatnią partię kukurydzy i teraz tylko już dbać i modlić sie, żeby samo z nieba się podlewało.

Kuffa, złapałam dzisiaj za zasłonki, chciałam im poszerzyć kanał, żeby rurę od karnisza można było wsunąć do wewnątrz, a nie na jakichś durnych żabkach.

Jak zamiarowałam, tak uczyniłam, 15 minut i gotowe (przecież maszyna stoi teraz w gotowości cały czas u chłopców w pokoju rozłożona).

Przyszedł Sołtys i z wielkim wysiłkiem, bo nie ma jak się wdrapać, ściągnął rurę i założyłam czyste zasłonki.

I co???!!!

I wiszą DO GÓRY NOGAMI!!! :mad:

Bo nie spojrzałam, z której strony ten tunel szyję!!! :bash:

Teraz będą tak sobie wisieć, pierdzielę! :rotfl:

Jak raniutko ptaki śpiewają, to szo.

O 4.30 rano wyjrzałam na dwór, żeby zobaczyć, jak fajnie popadało.

Na dworze pięknie, bajkowe widoki z parującą wilgotną ziemią, kroplą wody prześwietloną słońcem na każdym koniuszku listka i żdżbła, chłodnym i rześkim powietrzem, a w tle...

Istne ptasie radio!!!

Tuwim musiał tak rano ptaków słuchać, hałas czynią nieprawdopodobny, a piękny niebywale.

Niezapomniane wrażenia. :D

moj sie nie skreca, ja mam chyba komplet z gardeny i ten waz jest tez troche inny, niz te zwykle zielone, jest jakby bardziej sztywny (moze grubszy), w lm na pewno sa jakies w promo.

trzeba sobie ulatwiac jak mozna co nie? moj T. sprytnie porozprowadzal weze wokol domu, rabat, trawnika, jakies trojniczki sriczki,zaworki srorki, deszczownice i sie podlewa samo, nie styknelo juz nam na nawadnianie automatyczne, ale tak tez jest dobrze.

rzeczywiscie sa takie co sie nie skrecaja i nie zalamuja. U nas tez byl "system" Gardeny, ale o czym my tutaj mowimy. Na troche ponad 1000-metrowej dzialeczce wystarczylo 6 bryzgafonow, jakies rozgalezniki i cala dzialeczka na raz byla nawodniona. Biegac z wezem nie trzeba bylo, ale takie polacie jak u Depsi to juz chyba tylko deszcz ogarnie :sick:

Kuffa, złapałam dzisiaj za zasłonki, chciałam im poszerzyć kanał, żeby rurę od karnisza można było wsunąć do wewnątrz, a nie na jakichś durnych żabkach.

Jak zamiarowałam, tak uczyniłam, 15 minut i gotowe (przecież maszyna stoi teraz w gotowości cały czas u chłopców w pokoju rozłożona).

Przyszedł Sołtys i z wielkim wysiłkiem, bo nie ma jak się wdrapać, ściągnął rurę i założyłam czyste zasłonki.

I co???!!!

I wiszą DO GÓRY NOGAMI!!! :mad:

Depsia, splułam znów monitor...:lol2:

Brazuniu - piszesz np. słowo KLIK.

Zaznaczasz je.

Teraz klikasz wyżej - na ikonkę globusa ze spinaczem.

W pojawiającym się oknie dialogowym wklejasz adres url.

Zatwierdzasz.

Gotowe!

Osia - przynajmniej miałaś trochę zabawy, całkiem jak Sołtys, kiedy mu pokazałam, w czym rzecz... :lol2:

Ambercia rację ma - nasze połacie to nie dają się ogarnąć, to hektary są, nie ary...

Do miasta musimy jechać, jedzenie moje mi się skończyło.

Tęsknię za jogurtami i sokami marchewkowymi.

Jak to zrobić, żeby skutecznie ręce przy płaceniu schować...? :(

Żadna siła nie umyje ich, godzinne moczenie w roztworze mydła też nie działa...

Jak ten facet nie naprawi nam kosiarki to ja mu jakąś straszną krzywdę zrobię!!!

Dzięki serdeczne! Potrenuję u siebie :)

Dłonie spróbuj sokiem z cytryny przetrzeć - jeśli bardzo zabrudzone to i z całej cytryny sok wyciśnij. Pewnie trzeba będzie powtórzyć, ale już po pierwszym zastosowaniu efekt jest wyraźny - u mnie działa, to i u Ciebie powinno! Później dużo kremu do rąk, albo w mieście kup maseczkę do rąk i nałóż wieczorem, tylko już nic nie rób przynajmniej przez pół godziny, niech wsiąknie dobrze!

Tiaaa...

Jak mu powiem, że ma znowu tam na góre włazić, to chyba nie zdzierży.

Na razie będzie tak wisiało, jak pójdą do prania to może je przeszyję... :bash:

Dzięki serdeczne! Potrenuję u siebie :)

Dłonie spróbuj sokiem z cytryny przetrzeć - jeśli bardzo zabrudzone to i z całej cytryny sok wyciśnij. Pewnie trzeba będzie powtórzyć, ale już po pierwszym zastosowaniu efekt jest wyraźny - u mnie działa, to i u Ciebie powinno! Później dużo kremu do rąk, albo w mieście kup maseczkę do rąk i nałóż wieczorem, tylko już nic nie rób przynajmniej przez pół godziny, niech wsiąknie dobrze!

Kochana - wszystko to mam przetrenowane, psińco! :(

Widzisz, rzecz w tym, że ja codziennie kilka godzin grzebię zawzięcie w ziemi.

Potem pewnie będę grzebała nieco mniej, ale teraz, dopóki roslinki malutkie, muszę je starannie oplewiać, żeby rosły jakoś po ludzku.

I codziennie rano od nowa te ręce załatwiam sobie.

No trudno, muszę po prostu przetrzymać. ;)

Kurczę, miasto jednak mnie wykańcza.

Przy życiu trzyma mnie tam Aldi i klamociarnia.

Dzisiaj znowu perełki porcelanowe za dychę znalazłam! :D