Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Potrawy mięsne jak najbardziej zjedzą i to nawet ze smakiem- wyjątkiem jest pesto, które ja uwielbiam- ale zielenina w zupie?? fuj i tyle ich jedzenia :D:D

Jednocze sie z Twoimi! W zupie??? Jakiej zupie??? Zupy sa feeeeee :bash: :p

Yetus, grabisz sobie oj grabisz :p Taaak nosze male laduneczki w torebusi i je zostawiam a to tu, a to tam :lol2: Bardziej juz mojego bym o to podejrzewala :o Wszak wie, ze ide uzytek z magicznej karty zrobic wiec ... wiaaaadomo tonacy brzytwy sie lapie, nie? :lol2::lol2::lol2:

A koper i pietruszke, to wole mrozona :-) Moze to jakas sugestia ale wydaje mi sie, ze sa bardziej aromatyczne anizeli suszone :rolleyes:

Gospodyni, mam tutaj ciag dalszy walki o zielen na patio :bash: Na poczatku - jak pamietasz - truli lokatorow ;), a teraz postanowili wytruc krzaczory i nowo posadzone rosliny. Wszedzie rozkladaja grube maty ogrodowe :bash: Wlasnie szykuje sie na kolejna poruchawe :p

Z tymi bardziej aromatycznymi, to raczej na odwrót. :lol2:

W suszonych olejki eteryczne koncentrują się i aromat suszonych jest kilkakrotnie silniejszy niż świeżych. :yes:

Mało tego, mrożone tracą także aromat w stosunku do świeżych, w zimnie olejki eteryczne nie chcą się ulatniać. :no:

Ambercia - a podrzuc no na priva, gdzie Ty kupujesz te małe paczuszki, czasem i mnie by się przydały, jak goście niedobrzy... :rotfl:

A z tymi matami... :o

Ale po diabła im te maty? :jawdrop:

A czemu z matami jest coś nie tak, czemu Ambercia chce wojnę o nie robić? :rolleyes:

Nasycone czymś czy jak?

Boszsz, jak ja nic nie wiem o takich jakichś... :o

Dzisiaj w planie było wycięcie starych kukurydzianych łodyg, ale nie wiem, czy zdążę, pogoda jakaś mało zachęcająca, a w dodatku PCK będzie zbierało odzież, przygotować coś chcę.

I jeszcze szycia trochę mam.

I moje kości czują błogi jesienno - zimowy leniwiec chyba... :oops:

Wszystko jedno, coś robić trzeba, idę szukać co by tu najpierw... :lol2:

Ty to jednak pracoholiczka jesteś... i to w poważnym stadium zaawansowania:o

Mnie jak dopadł leniwiec to doopy z przed krosna nie ruszam, koński targ skończyłam, kulig kończę (nooo tu jeszcze troszkę;)), a i ominbusa zaczęłam...

a robota odłogiem leży:oops:

warzywa tylko wykopałam, myśmy wykopaliśmy właściwie, sadek przesadzić trzeba i winnicę... ale mi się nie chce:(

żeby chociaż pogoda pomagała z chałupy wyjść:rolleyes:

Arni mam maty w starym ogrodzie na prawie całości (1000m2) i muszę stwierdzić, że roślinki zdecydowanie szybciej rosną. Pewnie wilgoć im się utrzymuje i ciepło. Tutaj tylko miejscami, chociaż przycięte do ziemi (przez Nelsia) krzewuszki w tym roku ruszyły porządniej dopiero jak im właśnie włókninę dałam. Są większe ode mnie, tak z 2x2 m mają:wiggle:

(...)Ambercia - a podrzuc no na priva, gdzie Ty kupujesz te małe paczuszki, czasem i mnie by się przydały, jak goście niedobrzy... :rotfl:(...)

Raczej spytaj o instrukcję samodzielnego montażu ;).

Ambercia na MacGyverze wychowana, to umie. Nas Adam Słodowy takich rzeczy nie uczył :roll:.

...a takie gotowe to chyba ciężko dostać... Jedyna szansa może na Allegro - tam ponoć wszystko jest , tylko trzeba umieć znaleźć. Może w dziale: zegary pod hasłem podobnym do tego, jakie już tu kiedyś przytaczaliście: "Sprzedam obrożę, pies gratis" :rolleyes:

A czemu z matami jest coś nie tak, czemu Ambercia chce wojnę o nie robić? :rolleyes:

Nasycone czymś czy jak?

Boszsz, jak ja nic nie wiem o takich jakichś... :o

bo to nie dla Ciebie tylko ....... leni ;)

a jakie ślimaki pod nimi dorodne i inne robajstwo też,

ale ja jestem antymatowowłókninowy ;)

włókninę mam tylko w opasce dookoła domu, oddziela żwir od piasku.

Uff, całą szafę przetrzepałam! :D

I wielki worek rzeczy do oddania znalazłam, wszystkie za duże! :wiggle:

Już się do wyjazdu szykujemy, muszę koniecznie jutro wysyłkę porobić.

Urlop!!!

Jak to pięknie brzmi!

A kukurydza dalej w polu stoi w najlepsze - deszcz się rozpadał i nie ma jak wyjść jej wyrwać. :bash:

pewnie żeby pod nimi zielone zgniło

ano wlasnie :bash::bash::bash: Paskudne i smierdzace to ustrojstwo, a na dodatek trzeba za taki bubel placic :bash:

Gospodyni, oj taaak, taaak przed lenistwem ;) trzeba ostatnie obowiazki spelnic i poczte odwiedzic :popcorn: Tu sie czeka ... z utesknienim :rolleyes: Mowisz, ze garderobe wymieniasz??? Cudnie!!! Ale jestem z Ciebie dumna :wiggle: A i pewnie Soltysowi oczy sie smieja do nowych ksztaltow :oops::wiggle:

Już się do wyjazdu szykujemy, muszę koniecznie jutro wysyłkę porobić.

A ja dziś zrobiłam( Tarcia pooooooszło;)) i w zamian też coś dostałam( Brazunia dzięęęęki:)).

Leniwego i błogiego urlopu Depsiu:)

Ino wracaj szybko, kukurydza czeka;)( nie musisz odprowadzać, sama wyjdę;))

Buziaki