AmberWind 19.10.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 mam nadzieję ,że nie zawiedzie moich oczekiwań ....dowiedziałam się , że pracowała w W-wie w salonie Jean Louis Davida , mam nadzieje, ze bedziesz miala szczescie To ze ktos pracuje lub pracowal w JLD o niczym nie swiadczy. Podobnie jak w Provost. Oba salony funkcjonuja (jak wiele innych) na zasadach franchising'u i mimo, ze fryzjerzy przechodza tam wewnetrzne szkolenia (sic!), to jednak sa przypadkowi i pracuja na wlasnym rozrachunku. A teraz inny temat Trawnik Jakos tak maty na trawniku wrocily dzisiaj niczym bumerang. Firma ogrodnicza, ktora je zalozyla powiedziala, ze nadmiar korzeni roslin ktory pojawia sie nad poziomem ziemi, wynika z doskonalych warunkow jakie zapewaniaja maty i dlatego tez rosliny tak bujnie sie ukorzeniaja Przyznaje kreatywnosc tlumaczenia nawet mnie zadziwila Znaczy sie jesli rosliny maja super warunki, to zaczynaja korzeniami wystawac ponad poziomem ziemi, a jak maja warunki slabe lub kiepskie to korzenie pozostaja w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.10.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 A teraz inny temat Trawnik Jakos tak maty na trawniku wrocily dzisiaj niczym bumerang. Firma ogrodnicza, ktora je zalozyla powiedziala, ze nadmiar korzeni roslin ktory pojawia sie nad poziomem ziemi, wynika z doskonalych warunkow jakie zapewaniaja maty i dlatego tez rosliny tak bujnie sie ukorzeniaja Przyznaje kreatywnosc tlumaczenia nawet mnie zadziwila Znaczy sie jesli rosliny maja super warunki, to zaczynaja korzeniami wystawac ponad poziomem ziemi, a jak maja warunki slabe lub kiepskie to korzenie pozostaja w ziemi chyba jestem juz zmeczona bo nie zrozumialam nic a nic, a po cholere oni w ogole te maty zakladaja? po to by rosliny sie ukorzenialy czy zeby chwastow nie bylo? na kij trawie wloknina, chyba po to by nie rosla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.10.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 :rotfl::rotfl: Dobre Ambrecia... dobre.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.10.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 TARcia .. Ty przeciwniczka włókniny jesteś.. ale te korzonki do góry mnie rozbawiły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.10.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 TAR, oni te maty przeciwko chwastom zakladaja. Ale ja im wyslalam rozne zdjecia z neta jak takie maty wplywaja na rosliny, ktore niby chronimy przed chwastami. Zdjecia pokazywaly glownie sterczace korzenie nad poziomem ziemi, albo wrecz korzenie gnijace. I wlasnie te sterczace korzenie nad ziemia firma ogrodnicza uznala za doskonaly przyklad cudownych wlasciwosci maty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.10.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 no ja widziałam już jak świeżo posianą trawę przykrywali nie wiem bo z większe odległości patrzyłam albo folią albo białą włókniną po to żeby nasionek ciepło miały, wiat i ulewy nie przemieszczały i ptaszki żeby nie wyjadły i po jakichś 2-3 tygodniach pokrycie się znikło i pokazał się ładny równiutki młody trawnik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.10.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Wloknina jest na obszarach roslin, a nie trawy. Tak czy siak ja sie pytam po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.10.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Wiola ty sie nie smiej, ja teraz chce polozyc wloknine na trawie, a po co? by ja zniszczyc bo na wiosne nowa rabatke chce robic, wiec nie bede musiala meczyc sie ze sciaganiem darni, sama sie zniszczy. wiec nie czaje o czym mowia ogrodnicy amberci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.10.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ogrodnicy Amberci chcą mieć trawę korzonkami do góry...a T bez korzonek i bez trawy... A Ty myślisz po co mi ta włóknina była... Ja bym tyyyle darni nie zdjęla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.10.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Wloknina jest na obszarach roslin, a nie trawy. Tak czy siak ja sie pytam po co? po to by sobie roboty oszczedzili z chwastami, wola wydac na wloknine niz odchwaszac a te bajeczki o korzonkach to tez po to, bo a nuz sie nikt nie zna dla mnie to i tak jest fuj. wlokniny nie uznaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.10.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 TARCIA, alez oni nam dopiero co na calej powierzchni trawnikow herbicyd wylali To wewnetrzne duze patio. Z placykiem zabaw dla dzieci, sciezkami miedzy klatkami, fontanna, wejsciami do wszystkich klatek, kliniki stomatologicznej i sklepiku. Wszystkie chwasty wykosili chemia, a teraz na polowie polozyli maty i zasadzili tam rozne rosliny, a na polowie zakladaja trawnik .... Ustawa o ochronie roslin mowi, ze herbicydu nie wolno stsosowac w odleglosci mniejszej niz 20 metrow od budynkow mieszkalnych. A nam wylali ten syf bezposrednio pod oknami Na dodatek ukladaja gdzie sie da bardzo grube maty i wsadzaja w nie jakies rosliny przekonuja nasz glupi zarzad wspolnoty, ze to najlepszy i najbardziej ekonomiczny sposob utrzymania zieleni ... Tak jeszcze mysle, jaki jest sens siania nowej trawy pod koniec pazdziernika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.10.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ambercia, to jak z tym Misiem z "Misia"- nikt nie wie po co ten miś jest ale on musi być, rozumiesz? Firma posieje-firma zarobi, ale 2 razy nawet bo przecież na wiosnę tez trzeba będzie posiać. Moze warto aby ktoś z mieszkańców zwrócił zarządowi uwagę na bezmyślnie wydawane pieniądze mieszkańców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.10.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 TARCIA, alez oni nam dopiero co na calej powierzchni trawnikow herbicyd wylali To wewnetrzne duze patio. Z placykiem zabaw dla dzieci, sciezkami miedzy klatkami, fontanna, wejsciami do wszystkich klatek, kliniki stomatologicznej i sklepiku. Wszystkie chwasty wykosili chemia, a teraz na polowie polozyli maty i zasadzili tam rozne rosliny, a na polowie zakladaja trawnik .... Ustawa o ochronie roslin mowi, ze herbicydu nie wolno stsosowac w odleglosci mniejszej niz 20 metrow od budynkow mieszkalnych. A nam wylali ten syf bezposrednio pod oknami Na dodatek ukladaja gdzie sie da bardzo grube maty i wsadzaja w nie jakies rosliny przekonuja nasz glupi zarzad wspolnoty, ze to najlepszy i najbardziej ekonomiczny sposob utrzymania zieleni ... Tak jeszcze mysle, jaki jest sens siania nowej trawy pod koniec pazdziernika? wiem kochana wiem, po prostu debilnie i tyle na wszystkich frontach, slow brak. i chocby skaly... nie dojdziesz co chca osiagnac. a w zarzadzie kto siedzi, moze czas na wymiane? i dlatego mieszkanie we wlasnym domu jest tysiac razy lepsze niz mieszkania, wspolnoty i takie tam inne wynalazki. sily tracisz a i tak sobie a muzom, a choroba wrzodowa murowana i do tego nerwica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.10.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 a może zasypią te maty żwirem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.10.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Moze warto aby ktoś z mieszkańców zwrócił zarządowi uwagę na bezmyślnie wydawane pieniądze mieszkańców? Wiola, alez ja zwracam, ale oni (znaczy sie zarzad) zaslania sie ze ta firma taka profi i w ogole i ma sukcesy w rekultywacji i konserwacji zieleni, wiec wiedza co robia NIby wiedzieli jak nam pod oknami wylewali Roundup (mimo, ze zgodnie z prawem tak nie wolno) i teraz tez wiedza, jak gruba (doprawdy grubasna) mata przykryli polowe zielonego obszaru, aby tam jakies krzaczory i rosliny posadzic. Wczoraj calosc mat przysypali kora. Pozostaje mi czekac wiosny i zerkac co sie tam wykluje Tarcia, wiesz ze ogrodnik ze mnie zaden i wlasny ogrodek zasadza sie u mnie w hodowli kielek i pieciu doniczkach z ziolami Nie mniej jak sie widzi takie razace glupoty to trzeba na nie zwrocic uwage Mysle, ze przed Gospodarzami cudny weekend! Alez beda zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.10.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Mysle, ze przed Gospodarzami cudny weekend! Alez beda zdjecia Już im zazdroszczę tych widoków. U nas jest przepięknie, złota polska jesień zaszalała kolorami w tym roku ale w górach to musi być bajkowo:) Depsiu, wypoczywaj przede wszystkim ale wiesz że Cię z tych zdjęć rozliczymy;) Tarcia, przesyłka dotarła czy muszę im jesień średniowiecza na tej poczcie zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.10.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Maxi kochana juz dziekowalam u siebie ale jeszcze raz napisze tu: slicznie dziekuje, dotarlo a dzis ide sadzic, bo pogoda jak zloto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 nie moze byc ... z zaprzeszlosci wywatek wyciagam Jesli tu taka cisza, to znaczy ze Gospodarze niezle sie lenia, wlocza po lasach, gorach i neta im nie brakuje I slusznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.10.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Amberciu no na co Im net jak piękna przyroda i wspaniałe towarzystwo to cóż Im więcej trzeba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 23.10.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Wejdę,odkurzę,kwiatki podleję,a przy okazji może pójdę pod sosenki grzybów poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts