RENA I ROB 21.08.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 My zdecydujemy się chyba na rockwool , ma dwa rodzaje wełny w rolce między krokwie i w płytach na krokwie, szczeline wentylacyjną to tak jak pisał brachol na sznurki przynajmniej tak podpowiedział cieśla. Jesteśmy na razie na etapie zamykania budynku , okna zamówine , drzwi też , jeszcze tylko brama garażowa bo mamy garaż przy domu ... może ktoś zakładał i poleci dobrą firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.08.2007 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W najnowszym Muratorze jest dodatek "Poddasze" i znalazłam płytę Muratora z filmem instruktażowym o ocieplaniu domu w tym poddasza. Jakby co, to mogę Ci wysłać. Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz zauwazyłem Twojego posta. Chętnie wysępię płytkę, tylko co z tym wysyłaniem? Przecież "prawie że" jesteśmy z Tarnowa. Daj znać gdzie mam się stawić i już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 22.08.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W najnowszym Muratorze jest dodatek "Poddasze" i znalazłam płytę Muratora z filmem instruktażowym o ocieplaniu domu w tym poddasza. Jakby co, to mogę Ci wysłać. Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz zauwazyłem Twojego posta. Chętnie wysępię płytkę, tylko co z tym wysyłaniem? Przecież "prawie że" jesteśmy z Tarnowa. Daj znać gdzie mam się stawić i już! Zapraszam po pracy na moją budowę, pasuje......????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 22.08.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Zapraszam po pracy na moją budowę, pasuje......????? Tia, przypomniało mi się jak ktoś tu mówił, że nie idzie, nie da rady i w ogóle ... mam takie ulubione powiedzenie : a nie mówiłem idzieci do przodu i tylko patrzeć jak połowę grupy przegonicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 22.08.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Tia, przypomniało mi się jak ktoś tu mówił, że nie idzie, nie da rady i w ogóle ... mam takie ulubione powiedzenie : a nie mówiłem idzieci do przodu i tylko patrzeć jak połowę grupy przegonicie Eeee, ja jestem cały czas w ziemi, niedługo wszystko zasypiemy i będziemy się zastanawiać co dalej bo już kaski ni ma, a bank ciągle coś zmienia w umowie. http://images13.fotosik.pl/44/90f618d0ac818ef7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 22.08.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 i będziemy się zastanawiać co dalej bo już kaski ni ma, a bank ciągle coś zmienia w umowie. Jak ja Cię doskonale rozumiem........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.08.2007 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 krys1 Kurcze, fundamenciory jak spod linijki. Wiem, że kiedyś już mi tłumaczyłaś, ale możesz jeszcze raz przysłać na priva jakiś opisik jak do Was dojechać....proszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 22.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 i będziemy się zastanawiać co dalej bo już kaski ni ma, a bank ciągle coś zmienia w umowie. Jak ja Cię doskonale rozumiem........ Dobrze, że nie jestem sama fajnie, że takich desperatów co to rzucają się w budowę bez kasy na wszystko jest więcej Marzin poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 23.08.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Marzin dzięki za wizytę, mam nadzieję, że było miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.08.2007 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Marzin dzięki za wizytę, mam nadzieję, że było miło No jasne!!! No i pogadamy jeszcze pewnie jak odwiozę płytkę. Ale fundamenty macie dopieszczone wzorcowo! Jak tak będzie przez całą budowę to domek będzie idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.08.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 a ja w sumie nie wiem czy moje zaproszenie na mecz w niedziele zostalo zauwazone tak wiec ponowie info ( mam nadzieje ze chociaz Marzin znajdzie czas jak juz nikt nie chce przezyc emocji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.08.2007 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 a ja w sumie nie wiem czy moje zaproszenie na mecz w niedziele zostalo zauwazone tak wiec ponowie info ( mam nadzieje ze chociaz Marzin znajdzie czas jak juz nikt nie chce przezyc emocji ) Zostało zauważone, tylko co będę się odzywał, skoro mnie w Poznaniu nie będzie... A taki meczyk się szykuje. Ja to chyba zacznę na ostro łazić na żużel od przyszłego sezonu. Rowerek między nogi i będzie niedzielna przejeżdżka z Rokietnicy na Rusałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 23.08.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ale fundamenty macie dopieszczone wzorcowo! Jak tak będzie przez całą budowę to domek będzie idealny. To przez to forum. Zobaczyliśmy jak ma Świercz i też tak chcieliśmy. Ale swoją drogą to nadmiar wiedzy szkodzi, człowiek tylko chodzi z lupą i szuka dziury w całym. Mój mąż jak tłumaczy coś wykonawcom to co drugie zdanie zaczyna od........a w Muratorze to pisali, że tak powinno być.... i wykonawcy się nie odzywają. A ja jestem współwinna, bo to ja mu podrzucam wszystkie artykuły. Myślę, że gdybym budowała się 10 lat temu to bym była zdrowsza a ja w sumie nie wiem czy moje zaproszenie na mecz w niedziele zostalo zauwazone tak wiec ponowie info ( mam nadzieje ze chociaz Marzin znajdzie czas jak juz nikt nie chce przezyc emocji ) Zostało zauważone, a jakże, ale to trzeba załapać tego bakcyla....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.08.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 no to trzeba przyjsc na mecz i zalapac bakcyla chociaz to jest prawdopodobnie ostatni mecz w sezonie wiec moze lepiej nie lapac bo potem nastepny mecz w dopiero w kwietniu i bakcyl moze zaginac Marzin zaluj ze Cie nie bedzie ale tak to czasami sie sklada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.08.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 no to trzeba zalapac bakcyla Ja mam bakcyla siatkówkowego i biathlonowego a Wy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Brak zarażonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.08.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 no to trzeba zalapac bakcyla Ja mam bakcyla siatkówkowego i biathlonowego a Wy???? A ja silnikowego He he, ale wiadomo o co chodzi. Drastycznie zmienię temat. Dziś był na budowie mój dobry kolega budowlaniec, którego notabene wpisałem na białą listę i którego potem obsmarowano, ale to tylko taka mała dygresja. Kolega ten sprowadził mnie na ziemię, oznajmiając, że moje tynki przynajmniej raz trzeba będzie szpachlować. A żeby było dobrze, to dwa razy.... Nie to że są źle wykonane, tylko tak podobno z nimi jest. Nie da się ich szlifować, bo mają grube ziarno i będzie jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.08.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Nie da się ich szlifować, bo mają grube ziarno i będzie jeszcze gorzej. Może się kolega budowlaniec myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.08.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Może się kolega budowlaniec myli Czort wie. Z niego to skromny człowiek i kłócił się nie będzie. Powiedział: zobaczysz jak to pierwszy raz pomalujesz. Czemu mam mu nie wierzyć. Siedzi w budowlance odkąd pamiętam. Niedługo się okaże, bo będzie mi kończył całą chałupę. Płyty GK, kafelki, itp, itd no i może te gładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.08.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Może się kolega budowlaniec myli Czort wie. Z niego to skromny człowiek i kłócił się nie będzie. Powiedział: zobaczysz jak to pierwszy raz pomalujesz. Czemu mam mu nie wierzyć. Siedzi w budowlance odkąd pamiętam. Niedługo się okaże, bo będzie mi kończył całą chałupę. Płyty GK, kafelki, itp, itd no i może te gładzie. no to szkoda, bo to znów trzeba na ściany kasę wykładać........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts