pavlo09 15.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 WitamJestem na etapie murowania ścianek działowych na poddaszui mam dylemat-to znaczy chciałbym się zapytac Was czy ścianki działowektóre beda dochodzic do krokwi powynny byc wykonane równo ze spodemkrokwi (bo i tak pustaki trzeba ciąc po skosie) czy lepiej zostawić np. 10cm luzu na ocieplenie druga warstwą wełny-bo taka grubośc mam zamiar dac w poprzek krokwi.Prosiłbym o wypowiedzi osób które już są po takim zakończonym etapie prac budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.03.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Pozostaw przerwę a zyskasz na ociepleniu i będziesz mial szczelną paroizolację. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 15.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 jesli murujesz z ustaka 12cm to dobrze by było żebyc jakoś połączył te ścianki z krokwiami dla stabilnosci, ale nie na sztywno, np ja dałem piankę montazową. zobacz fotki w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.08.2020 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Temat stary, ale się podepnę. Do jakiej wysokości powinienem murować ścianki działowe na poddaszu? Mam 18cm wełny między krokwiami (lub jętkami) i 12cm pod krokwiami (lub jętkami). Czy mają być właśnie te 12cm poniżej? Poza skosami w projekcie wygląda na to, że nad suchą zabudową jest jeszcze pustka powietrzna. I jeszcze jedno. Czy przez murowaną ściankę działową może przechodzić miecz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts