AAgnieszk 14.07.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Wiolu ani się obejrzysz i domek będzie jak marzenie, ale wiem jak nawet niewielki zastój może wkurzać... Przerabiałam takie kilkudniowe cisze na budowie i myślałam, że w jakąś depresję wpadnę, gdy dużo się dzieje to jestem w swoim żywiole Teraz mam problem z oknami, bo chcę dać szprosy ale nie wiem w jakiej konfiguracji, masz jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.07.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 To chyba zależy od gustu. Wg mnie najlepsze do domku dworkowego to podzielenie kwadratowego okna na 4 a prostokątnego na 6. Najbardziej Wg mnie przypomina to dawne dworki. Ale widiałam jeszcze jakieś dziwne konfiguracje, gdzie szprosy były wzdłuż ramy i blisko boków, a dodatkowo były szprosy przy samej górze i samym dole, a środek okna był pusty... Ja jednak jestem za tym pierwszym sposobem Dziś zadzwonili, zeby przywieźć wodę bo murują czyli zaczęli w końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.07.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Cieszę się razem z Tobą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 19.07.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witaj Agnieszko, wybrałaś już okna. Jestem bardzo ciekawa na jakie ostatecznie się zdecydowałaś. Piękną masz tą lukarnę, aż miło popatrzeć. Będę do Ciebie zaglądać.Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.07.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Sylwio, miło mi, że podoba Ci się moja lukarna ja tez bardzo ją lubię tym bardziej, że stanowi ona część naszej sypialni i już wyobrażam sobie jak miło będzie posiedzieć wieczorkiem w upalny dzień na balkoniku i patrzeć w dal... Okna rozrysowałam sobie w skali i zrobiłam cztery różne warianty, wydaje mi się, że wybrałam opcję szprosy :góra i dół, środek wolny, a mniejsze okna dzielone tylko u góry. W przyszłym tygodniu będzie pomiar i klamka zapadnie. Jak już zbuduje ten dom to chyba nie straszne mi będzie podejmowanie najtrudniejszych decyzji... Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Jaki wieeeeelki taras....ależ bedzie Wam kawka i śniadanko na nim smakować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 24.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Jaki wieeeeelki taras....ależ bedzie Wam kawka i śniadanko na nim smakować... mniam, mniam oby już za rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witaj imienniczko Ile kupiłaś Tyveka na swój daszek - mi powiedziano, że zawsze bierze się 10% zapasu i jeśli chodzi o mój daszek - 228 mkw - to muszę kupić 300 mkw. Zastanawiam się nad kilkoma firmami - dobrą cenę dostałam na Tyveka ale Primo, który wg Pana z hurtowni jest nowością - a w internecie nowością był w 2004 roku i nie ma o danych technicznych wzmianki A co z Dorkenem i Kloberem - wiesz coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.08.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witaj Aga Kupiłam na allegro tyvek solid, mój wykonawca go poleca, tu na forum również czytałam wiele dobrego o nim, cene dostałam przyzwoitą, kilka stów zaoszczędzone, w składach na takowa nie było szans nawet będąc posiadaczką "złotej karty" (RCMB) Wystawiają fakturę vat, transport gratis. Kupiłam 300mkw, a powierzchnia mojego dachu to ok. 230 mkw kupiłam też taśmę do sklejania przy okazji kupna mambrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Ty długowłosa lasko nie dość, że laska, to jeszcze z taaaakim cudnym tarasem Na bank wszystkie imprezy będą odbywały się na nim.... A śniadanko w bikini latem na leżaczku.......... U nas każde powiększenie tarasu będzie związane z wycinkąmoich kochanych choinek - jedna rośnie na wprost drzwi .....jekieś 4m od elewacji....może ją obmuruję tarasem i będzie z niego wyrastała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.08.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Piękne te kolumny Twoje... Mam pytanie, jak powstały te ozdobniki na kolumnach na dole i ich góra? To można też gotowe kupić i "dokleić" ? Ja mam mieć kolumny ale takie całkiem gołe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.08.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Aga choinka przy samiusieńkim tarasie...piękna perspektywa, wystarczy 3m szer. tarasu i już jest ok. więc to znakomity pomysł by tę choinkę tam wkomponować mogłaby rosnąć okalana taką zajefajną dużą donicą murowaną.Ja mam w planach takie dwie donice przy schodach z przodu bo powstała nieciekawa wnęka między schodami a garażem ... już się nie mogę doczekać tych śnadanek w bikini na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.08.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Wiola postumenty kupujesz wraz z kolumnami tzn. możesz bez, ale ja kupiłam od razu dostosowane do wymiarów kregów, z przodu są 35-tki, z tyłu 30-tki. Moje kolumny wraz z postumentami kupiłam w "Mrówce" w Sanoku bo tylko tam mieli takie, w innych składach proponowali papierowe tuby bez postumentów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.08.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 No właśnie ja mam takie tuby bez niczego. Da sie dokupić same postumenty? Moich tub nie kupowałam ja tylko P.T. jak zresztą wszystkie inne materiały. Nie wiedziałam, że można z postumentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.08.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Na pewno da się dokupić, musisz tylko pamiętać o dopasowaniu odpowiedniego rozmiaru i oczywiście murarz musi je usadowic na fundamentach razem z tubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.08.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Pewnie tak. Muszę sie rozejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żonka Artka 21.08.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witaj , ja jeszcze w sprawie okien, czy okna montowałaś razem z parapetami wewnętrznymi i zewnętrznymi, czy zostawiałaś miejsce na nie, a jesli tak to ile szczeliny pod spodem powinno się zostawić? Ale namieszałam... _________________ Cześć AAgnieszk@! Nie wiem jakie okna będziesz miała. Nasze są z uszczelkami podparapetowym wysokości ok. 3cm. Spokojnie zamontowaliśmy je kilka miesięcy temu i dopiero teraz zaczynamy myśleć o parapetach. Pozdrawiam, beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 23.08.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Dziękuję Beatko okien jeszcze nie wybrałam i nadchodzący tydzień będzie chyba "okienno-parapetowy", to dobrze, że nie trzeba od razu kupować parapetów choćby dlatego, że pewnie zniszczyłyby się podczas tynków. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 26.08.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Daszek rośnie widzę ....oj już niebawem będzie pod czym się schronić Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 27.08.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Oj będzie, będzie bo okap robimy szeroki na 120 cm, to będzie można stać koło domu w czasie deszczu Duzo nerwów mnie ten dach kosztuje, wiele ważnych decyzji trzeba podjąć, koszty rosną... ale podoba mi się nasz "daszek" bardzo, choć dwuspadowy bez wątpienia byłby o wiele tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts