Renata27 18.09.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witaj AAgnieszk@ Domek prezentuje się bardzo ładnie. Muszę szczerze przyznać, że jak zobaczyłam projekt to pomyślałam, że strasznie wielki ten wasz dom. Jednak teraz jak patrzę na jego wykonanie to stwierdzam, że jest taki... akurat i w sam raz. Naprawdę mi się podoba. Pozdrawiam i czekam na dalsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.09.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witaj Renatko i dziekuję, miło mi, że domek Ci się podoba. Faktycznie do małych nie należy ale wydaje mi się taki w sam raz dla naszej czwórki, na parterze jest przestrzennie tak jak to sobie wymarzyłam a na poddaszu mamy wygodne sypialnie i dużą łazienkę Budując po raz drugi chyba niewiele bym zmieniła... Oby tylko w niedługim czasie przykryć martwię się gdy deszcz leje i ciągle tam mokro, ale jeszcze góra dwa tygodnie i dach będzie skończony... taką przynajmniej mam nadzieję Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja041 23.09.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Cześć AAgnieszk@! Twój domek jest prześliczny, bardzo mi się podoba. Tempo prac imponujące, dom rośnie w oczach. A widoki .... Pozdrawiam, maja 041 - również z Sanoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 24.09.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Cześć Maju 041!I dziękuję za pochwały, choć to tempo prac mogłoby troche przyspieszyć Maju czy Ty też budujesz... w Sanoku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja041 25.09.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Cześć AAgnieszk@! Tak, też zamierzamy budować w ... Sanoku . Narazie jesteśmy na etapie załatwiania formalności związanych z wycinką drzewek, które znajdują się na naszej działce. W tym roku planujemy jeszcze zrobić ogrodzenie i troszeczkę wyrównać działeczkę. A budowa... no właśnie...pewnie w przyszłym roku. Papierologia i pieniądze... A na Twój domek naprawdę miło popatrzeć. Pozdrawiam maja041 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.10.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Maju czy formalności macie już za sobą? My też walczyliśmy z drzewami i to jakimi... obwód jednej z trzech topól wynosił grubo ponad 2 m. Jaki domek wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najsk 15.10.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Cześć AAgnieszk@!Widzę ,że jesteś na podobnym etapie co ja. U mnie dach bardzo się ślimaczy ( też czterospadowy). Ciągle wynikają jakieś problemy. Miał być skończony na koniec września, ale niestety przeciągnęło się . Mam nadzieję, że skończymy do końca października. Czekamy właśnie na okna. Jakie Ty wybrałaś i w jakiej firmie? Czy po założeniu okien masz zamiar kontynuować prace wewnątrz budynku w okresie zimy? My planujemy w listopadzie elektryka i hydraulika, a później zobaczymy jaka będzie pogoda. Mam nadzieję ,że nie będzie zbyt dużych mrozów i po wstawieniu jakichś pieców budowlańcy będą mogli pracować także zimą. Życzę szybkich postępów prac!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja041 16.10.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Cześć AAgnieszk@. Formalności ... można powiedzieć... zakończyły się sukcesem połowicznie. Dostaliśmy zgodę na wycinkę drzewek na naszej działce, teraz czekamy na decyzję w sprawie usunięcia 5 drzew z pasa drogowego. Mam nadzieję, że nie będzie przeszkód. Niestety strasznie długo to trwa . Projektu jeszcze nie zakupiliśmy, ale w 99% zdecydowani jesteśmy na Niewielkiego - wariant I http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=337&IdKolekcji= . Ciągle przeglądamy różne projekty, ale ten nas zauroczył. Chciałabym zobaczyć Niewielkiego na "żywo", ale w Sanoku takiego chyba jeszcze nikt nie wybudował. Widziałam w realu inny, mniejszy wariant niewielkiego, ale ten zdecydowanie bardziej nam się podoba. Cóż... będziemy musieli w końcu się zdecydować. Na Twoim wątku zawitał też nowy gość - najsk . I jak mnie oczy nie mylą to też Sanok,... Olchowce ??? Pozdrawiam maja041. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.10.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witaj Najsk wygląda na to, że budujemy całkiem niedaleko od siebie, widziałam Twoją budowę, zapowiada się okazały dom, bardzo ciekawy architektonicznie Okna zamówiłam w okno-stylu profil brugmann, okucia roto nt, mają bardzo przyzwoita opinię to w końcu zdecydowałam się po wielu wycenach i wahaniach, będą za miesiąc Przed zimą zamierzam zrobić elektrykę, hydraulikę, kanalizację mam, a tynki zamówione na 19 listopada, tynki będą knaufa, z maszyny gipsowe ale tradycyjne też planujemy w 1/4 domu, po tynkach instalacja gazowa i grzewcza... ale się zapędziłam... fajnie tak sobie planować i marzyć, czas pokaże co z tych planów wyniknie Pozdrawiam i oby daszek szybciutko został przykryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.10.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Cześć Maju "Niewielki" jak sie nie mylę buduje pedzelito, zawsze możesz się wybrać do Rzeszowa i zobaczyć jak domek wygląda, to ważne, bo można wprowadzić ewentualne zmiany w ramach adaptacji projektu, w trakcie budowy to juz raczej ryzykowne. Maju gdy wspominasz o drzewach na Waszej działce to przypominają mi sie nasze jesienne prace w ubiegłym roku dokładnie o tej porze je wycinaliśmy i bez końca porządkowaliśmy działkę z gałezi itp., nie mogliśmy się doczekać wiosny i rozpoczęcia budowy, a teraz... domek już stoi... I tak będzie też u Ciebie... a jak dużą masz działkę i czy wybrałaś już architekta do adaptacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja041 18.10.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Cześć AAgnieszk@. Wiem, że pedzelito buduje niewielkiego pod Rzeszowem. Pewnie się do niego wproszę . Cały czas śledzę forum muratora i ... budujących niewielkiego. Jednak pedzelito, z tego co wiem, powiększył i to znacznie swój domek. A mi właśnie chodzi dokładnie o taki jak w projekcie. Nasza działka jest malutka, ma tylko 8 arów i obawiam się że tak duży dom(mimo, że nazywa się niewielki) będzie wyglądał trochę komicznie. Tzn. działka spełnia minimalne wymiary, bo ma 28m x 29m, ale ja mam ciągle wątpliwości czy będzie tam dobrze wyglądał. W okolicach Krakowa niewielkiego buduje kilka osób, może się tam wybierzemy przy okazji i zobaczymy na "żywo". Architekta do adaptacji jeszcze nie wybraliśmy, ale kolega nam polecił jednego, ale nazwisko wyleciało mi z głowy . Pozdrawiam maja041 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 19.10.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 AAgnieszk@ bardzo ładny dom, szybkie tempo, gratuluję!!! Zostawiasz dom w tym stanie do wiosny czy będziesz jeszcze coś robić? Ja nie zdecydowałem. Waham się czy dalej ciągnąć budowę czy dać sobie już spokój na ten rok. Wiem, że pedzelito buduje niewielkiego pod Rzeszowem. Pewnie się do niego wproszę . Cały czas śledzę forum muratora i ... budujących niewielkiego. Jednak pedzelito, z tego co wiem, powiększył i to znacznie swój domek. A mi właśnie chodzi dokładnie o taki jak w projekcie. maja041 Przywołany do tablicy odpowiadam. Powiększyłem Niewielkiego o 75cm z lewej i 75 z prawej strony domu i tyle. W środku jest prawie taki jak projekcie, oczywiście pomijamy piwnicę bo ja musiałem ją zrobić. Oczywiście zapraszam na wizje lokalną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.10.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Pedzelito dziekuje za miłe słowa , jesli chodzi o dalsze prace to od poniedziałku zaczynamy instalacje elektryczne, hydrauliczne, wstawiamy okna , a w listopadzie tynkujemy jesli temperatury będą dodatnie. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.10.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Witaj Maju! Jesli byłby Ci potrzebny sprawdzony architekt to moge Ci polecić mojego, jest autorem mojego projektu i kierownikiem budowy, jestem zadowolona. Jest jeden w naszym mieście którego z całą pewnością nie polecam Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja041 20.10.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Dziękuję AAgnieszk@ za propozycję. Jeśli możesz to wyślij mi namiary na emaila. I napisz też kogo nie polecasz . Twój dom wygląda super, no a już z dachem to miodzio . Pedzelito dzięki za zaproszenie. Z pewnością skorzystamy, jeśli pozwolisz oczywiście . Pozdrawiam serdecznie maja041. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 21.10.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Maju wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja041 21.10.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 AAgnieszk@ odbierz wiadomość . Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.12.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witaj po dłuzszej przerwie. Piękne okna, zrobiło się już milej przestrzennie Jakie plany na zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 02.12.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 AAgnieszk@ piękny ten Twój domek ... a jaka elewacja będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 02.12.2007 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 .Ale Ladne okienka!! Widze,ze czesc gropy przeniosla sie na Twoje komentarze!Czyzby powstawala tu jakas podgrupa?? Kiedys dostalam smsa"...napewno sie do ciebie wybiore...." wiec czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts