Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dzienniczka AAgnieszk@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie dziewczyny!!! :p Czytając Wasze posty cała promienieję :p :p :p , cieszę się, że mój domek, zwłaszcza z oknami Wam się podoba, miałam pewne obawy co do koloru okien i nietypowego ułożenia szprosów... :)

Wiolu na zimę domek zamykam, choc jeszcze mamy w planach zrobienie instalacji hydraulicznej, a po Wielkanocy tynkowanie :)

Martynko dziękuje za miłe słowa, elewację zrobimy jasną, piaskową z białymi dodatkami tzn. kolumny i opaski wokół okien. Wciąż czekam na aktualne zdjęcia Twojego domku, jestem ciekawa co wyczarowałaś i na ile zmieniłaś jego pierwotny wizerunek. Napewno wygląda super! :p

Farida Wybieram się do Ciebie i na pewno w końcu dotrę do Twoich włości, z miłą chęcia :p :p :p , na swoje usprawiedliwienie napiszę, że nie przypuszczałam jak bardzo przeprowadzka do teściowej i oczywiście budowa pochłonie mnie i... tak z dnia na dzień. Do zobaczenia! :)

Basiah2 Kolor elewacji będzie pastelowy, coś w jasnym beżu, jeszcze nie wybralismy konkretnego koloru, choć z fachowcami umowiona jestem na sierpień :wink: Do tego jasne chyba białe opaski wokól okien, podmurówka z płytek klinkierowych...pozdrawiam i dziekuję! :)

Dom z oknami wygląda świetnie. Kolor okien idealny. Bardzo ładnie wyszło :D .

U nas przygotowania do budowy utknęły w martwym punkcie. Pan od wyrównywania działki niestety robi uniki od miesiąca ... Trzy tygodnie temu, jak była piękna, słoneczna pogoda, cały dzień czekaliśmy na niego na działce, niestety pokrętnie tłumaczył, że gdzieś tam jeszcze kończą wyrównywanie i za chwilę będą u nas. I tak pewnie po 6 ponagleniach przestał odbierć telefon, a w poniedziałek tłumaczył, że coś się w koparce zepsuło :evil: . Teraz pogoda jest kiepska i nic nie można robić. Boję się, że większośc "fachowców" niestety jest taka "solidna", jak pan od koparki....

Ale za to wycięliśmy małe drzewka na działce, a te w pasie drogowym ma usunąć urząd na swój koszt, tylko nie wiem kiedy się do tego zabiorą, najważniejsze jest jednak to, że się nie sprzeciwili wycince :D .

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Maju!!! :p

Nie wiem z jakich usług " koparkowych" korzystacie ale mogę Ci polecić firmę z której my byliśmy bardzo zadowoleni i nie mielismy z nimi żadnych problemów, natomiast roboty było od groma, bo usunięcie olbrzymich topól i inne prace ziemnei wszystko poszło szybko, sprawnie i niedrogo.

Wysyłam Ci na priv namiary na firmę i parę innych gdyby Ci były potrzebe.

Powodzenia i nie przejmuj się tymi przejściowymi problemami. Podczas prawdziwego budowania będziesz ich miała nadmiar... cóż tak juz jest z tymi naszymi "fachowcami". Pozdrawiam serdecznie, Aga.

Cześć Maju! Bardzo się cieszę, że pokazałaś fotki swojej działki, dzięki temu już wiem w jakim miejscu budujesz :p :p :p, kilka domków wyżej mieszkają nasi starzy znajomi :D :D :D , fajna, spokojna okolica i powietrze czyste. Gratuluję pięknej działeczki :) .

A ja nareszcie mam już wszystkie okna w komplecie, w piątek zamontowali pozostałe i domek jest zamknięty, czekamy na wiosnę... :wink:

Cześć Aga.

Domek urósł Ci duży i czaderski - mój w porównaniu to "chatka puchatka".

Cudnie wygląda ten śnieg na dachu - już taki bezpieczny - chciałabym aby i u mnie zdązyli z dachówką przed śniegiem - aby też bezpiecznie było, bo widok śniegu w domu optymistycznie nie nastraja :(

Powiedz mi czy planowałaś oświetlenie w podbitce? Bo ja tak. Szczególnie, że pod lasem domek będzie i na razie do latarni kawałek jest....więc.....

Już widziałam jeden dom tak oświetlony i wygląda bajecznie.

Pozdrawiam

Cześć Aga! Mój domek nie jest taki duzy, sprawia takie wrażenie, ma 180m2 po podłogach oczywiście z garażem i kotłownią, to chyba tak akurat dla rodzinki 2+2 :roll: Aga, światełka w podbitce wyglądają naprawdę czadowo i szkoda, że ja ich mieć nie będę, zrezygnowałam z nich ze względów ekonomicznych, musimy ciąć koszty. Będziemy mieć tylko dwa kinkiety przy wejściu :) A latarnia na szczęście nie tak daleko, to nie będzie tak straszno i ponuro... :wink: :p [/b]

• 2 weeks później...

Cześć Wojtku! Fajnie byłoby zamieszkać we własnym domku jak najszybciej, ale czy to nastąpi w tym roku, to nie takie pewne, niestety...duzo prac wykończeniowych planujemy zrobić sami i dlatego nie pójdzie tak szybko, jak bysmy chcieli, ale nudzić sie na pewno nie będziemy. Pozdrawiam serdecznie.

Koszty budowy wysyłam na priv,

• 2 weeks później...
Hej Agusiu!! :p Właśnie kupujemy styropian na ocieplenie ścian,bo ceny zaczynają szaleć i styro drożeje dosłownie z dnia na dzień :evil: Tynkarzy mam umówionych jak tylko pogoda pozwoli i nadejdzie przedwiośnie... oby to nastapiło jak najszybciej, bo brakuje mi "roboty na budowie", lubię trochę popracować na świeżym powietrzu, postanowiłam, że całą działkę wyrównamy z mężem sami bez pomocy koparki i rozplantujemy 30 kubików ziemi... Oby do wiosny! Serdecznie pozdrawiam.Aga. :)

• 1 month później...

Witaj AAgnieszko:)

Podziwiam Wasz domek juz od dawna, jest śliczny.

Mam ptanie odnośnie okien, czy to jest obutronny złoty dąb?

Własnie jetesmy na etapie wybierania koloru okien i wahamy sie pomiędzy kolorem złoty dąb i orzech.

Ale Twoje okna prezentuja się świetnie. Dodam, że budujemy APS 105.

Pozdrawiam goraco

Witaj Wiki :p Miło słyszeć, że nasz domek podoba ci się, dopieszczamy go w miarę mozliwości, a z okien jesteśmy bardzo zadowoleni, kolor to złoty dąb, obustronny. Wychodzi drożej niż jednostronny ale to wybór na wiele lat i jakoś tak milej i cieplej wewnątrz ze złotym dędem.. :wink:

Projekt aps 105 jest piękny, są osoby na forum które już się nim pochwaliły... dobry wybór! Gdzie budujesz i na jakim jesteś etapie? Pozdrawiam serdecznie.