pi0tr 16.03.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 witam chciałbym się podzielić z wami moją historią - nie skończyła się jeszcze ale mam nadzieję że będzie ok. Napiszę z bardzo dużym skrótem i przepraszam za składnię ......ale własnie wróciłem z W-wy z badań i chcę się podzielić moją radością. w listopadzie 2006 udałem się z dzieckim do okulisty w Gdańsku - niepokoiły mnie duże oczy - śliczne niebieskie. Dziennie kilkanaście osób zwracało na to uwagę mówiąc "jakie on ma piekne duże oczy"... Mimo iż była spora ilosć pacjentów jak tylko lekarz zobaczył Marcina od razu zabrał go na badania. Diagnoza szybka JASKRA WRODZONA obuoczna.!!!!!!!! i skierowanie do AMG na operację w trybie pilnym. DZIEŃ DRUGI - AMG - pani dr stwierdza że operacje należy wykonac juz nastepnego dnia. (w jaskrze wrodzonej jest zbyt wysokie ciśnienie śródgałkowe wew. gałki ocznej przez co następuje uszkodzenie nieodwracalne nerwu wzrokowego i całkowita utrata widzenia. Operacja w skrócie polega na chirurgicznym wykonaniu "dziurki" w oku aby zapobiec powstawaniu zbyt wysokiego ciśnienia śródgałkowego (w oku zdrowym odpowiada za uwalnianie nadmiaru płynu tzw. kanał przesączania który w jaskrze nie jest wytworzony lub jest stale zamknięty) - tak w dużym skrócie mam nadzieję że zrozumiale) DZIEŃ KOLEJNY - ma być operacja ale okazuje się że w AMG w klinice okulistyki nie operuje się tak małych dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! anestezjolog się nie zgodził na premedykację!!!!!!!!!!!! dostaliśmy skierowanie do ICZMP w Łodzi. Dla mnie szok - no jak lekarz może nie wiedzieć że nie operują w jego klinice tak małych dzieci. Ale na spokojnie myśle sobie "jesli ordynator kliniki nie wie ze nie operuja tak malych dzieci z powodów anestezjologicznych tzn ze moje dziecko było dla nich pierwszym tak młodym przypadkiem i lepiej dla dziecka bedzie jak trafi do bardziej specjalistycznego ośrodka). DZIEŃ 3 ŁÓDŹ - PRZYJECIE NA ODDZIAŁ OKULISTYCZNY Lekarzem prowadzącym jest dr Dorota Matusiak a kier. kliniki prof. Czajkowski . Jak się później okazało wspaniali lekarze bardzo dobrze przygotowani i życzliwi dla pacjentów. Dziecko pod obserwacją już ponad tydzień codzienne pomiary ciśnień w oczach - ciągle bardzo wysokie. Fakt pocieszający że nie ma żadnych zmian i uszkodzeń w oczach poza wysokim ciśnieniem oraz bardzo dużą rogówką. Od początku listopada ciągły stres, dużo modlitwy całej naszej rodziny.........wzrok dziecka zagrożony Po 2 tyg. (jest koniec listopada) dziecko trafia na stół operacyjny aby wykonać stosowny zabieg. Cud !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie było operacji ciśnienie w oczach w normie!!!!!!!!!. nagle niewiadomo czemu ciśnienie w gałkach ocznych się ustabilizowało na prawidłowym poziomie choroba się zatrzymała. Wyszliśmy z dzieckiem ze szpitala na początku grudnia, mieliśmy średnio co 2 tyg. wizyty w Łodzi w klinice i co 1 m-c diagnostykę oczu pod znieczuleniem ogólnym (śpiączką). Dzisiaj bylismy jeszcze w Warszawie u równie cenionego w środowisku okuli. profesora M. Prosta aby jeszcze inny lekarz zobaczył dziecko i wyraził swoją opinię. Dzięki Dr Matusiak i prof. Czajkowskiemu dziecko nie miało niepotrzebnego zabiegu dzięki czemu uratowano małemu wzrok. Nie potrafię sobie wyobrazić co by się stało gdyby w AMG w Gdańsku operacje wykonano...... Teraz mamy marzec Marcin ma 8 m-cy - jaskra powinna przez ponad 5 miesięcy poczynić jakieś postępy!!!!!!!! A teraz ciśnienie w oczach prawidłowe i pozostałe parametry w normie.!!!!! To naprawdę w wielkim skrócie - mógłbym książkę napisać...... CUDA SIĘ ZDARZAJĄ.!!!!!!!!!!!! PIOTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.03.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Piotrze, cieszę się razem z Toba. A piękne oczy? Za kilkanascie lat nie opędzi się od dziewczyn Oby dalej już chował się bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 16.03.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Niewiarygodne Cóż można napisać. Dużo zdrówka dla Twojego synka!!!!!!!!! Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 16.03.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Zawsze "rozkoszuję" się takimi sytuacjami. Kiedy dziecko wygrywa walkę z chorobą... Naprawdę, ciesze sie z całego serca. Oby ten cud trwał i trwał. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 17.03.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Piotrze, podziwiam twoją czujność rodzicielską!To dzięki tobie Dzidziołek będzie w pełni cieszył się życiem.Wszystkiego najlepszego!!!! P.S. Gdybyś miał czas, to opisz dokładnie jak wyglądają takie niepokojące "duże piękne oczy". Skoro były piękne, to co cię skłoniło do wizyty u lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 17.03.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witaj Piotrze Cieszę się, że z oczkami Twojego synka wszystko w porządu Mój Piotrek też miał problem z oczami, tzn. miał zeza zbieżnego i oczka w ogóle nie pracowały mu się do zewnętrznych kącików. U nas było odwrotnie. Lekarze mówili, że wszystko w porządku, a ja cały czas się upierałam, że coś jest nie tak. Ale to długa historia... Najważniejsze, że Piotrek trafił do rewelacyjnej pani doktor. Pierwszą operację miał dwa dni przed roczkiem, drugą niecałe pół roku później. W maju skończy dwa latka i ma piękne oczy Tak więc trzymam kciuki za Twojego synka Pozdrawiam i wierzę, że cuda się zdarzają kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.03.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Bardzo budujący jest twój post!! Trzymam kciuki, zeby wszystko było cały czas ok!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 17.03.2007 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 a to Marcin:) http://img408.imageshack.us/img408/600/new336zv6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 18.03.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Piękne, niebieskie oczy - i najważniejsze ZDROWE!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję wytrzymałości, cierpliwości i życzę Marcinkowi wszystkiego, wszystkiego najlepszego. Oby było jak najwięcej takich zakończeń zdrowowtnych historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 18.03.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Hey Ten młody człowieczek na zdjęciu jest GENIALNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 18.03.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Jest wspaniały. A najważniejsze, że zdrowy. Oby tak zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.03.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dobrze, że trafiliście do Matki Polki. To szpital fabryka, ale specjalistów dziecięcych mają naprawdę dobrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 19.03.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 a to Marcin:) http://img408.imageshack.us/img408/600/new336zv6.jpg Wow!!! Zamawiam go na zięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Prześliczny chłopczyk Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 20.03.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Piotr szczęściarzu!!!! Gratulacje....pozdrawiam.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 20.03.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Wiara czyni cuda Sliczne oczy u ślicznego chłopca! Dużo zdrówka życzę i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 20.03.2007 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dziękuję to jest budujące...pozdrawiam jescze długa droga przed nami ale mam nadzieję że będzie już ok.PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 21.03.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Piotrze moje ogromniaste gratulacje i oby było tak dalej zdrowo i spokojnie sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.03.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Piotrze cieszę się, że wszystko tak dobrze się ułożyło. Dla mnie każda taka informacja jest jak promyk z nieba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 24.03.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 no oczka ma niesamowite!!!!!!!!!!nie wspomnę juz o przepieknej oprawie tych ocząt!!!!!!!!!!a historia zadziwiająca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts