zielonooka 18.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dorwalam sie na chwilke do netu I pozdrawiam Was serdecznie z zielonej Irlandii Ogolnie jest smiesznie ale nawet fajniej niz sie spodziewalam Tylko z pogoda jest wariactwo Co 10-15 minut "zmiana ekxspozycji" - słonce/deszcz/slonice itp Plus do tego spory wiatr - gratisowo do kazdej pogody Moze wieczorem uda mi sie wrzucić pare fotek - min. z wczorajszej parady Sw. Patryka A w ogole to chcialam wbic sie na dzial "ogrody" bo irlandzkie ogrodki przydomowe sa przepiekne ! I naprawde widac ze ludzie bardzo przywiazuja do tego wage Ale cos mnie nie chce zalogowac buziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.03.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dziękujemy za pozdrowoinka!!!!!!!!!!!!"Czym" sie tam mocno!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.03.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 cześć Zielona tęsknisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Juz myslalam , ze sie nie zameldujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.03.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 A w ogole to chcialam wbic sie na dzial "ogrody" bo irlandzkie ogrodki przydomowe sa przepiekne ! I naprawde widac ze ludzie bardzo przywiazuja do tego wage Ale cos mnie nie chce zalogowac buziak świetny pomysł ......jak znajdziesz ciekawe linki -wklejaj -proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.03.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 No! Teraz juz jest tu normalniej! Witaj i zagladaj czesciej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.03.2007 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 tesknie za forum ale ogolnie oprocz braku netu (moze za chwilke bedzie lepiej) to jest swietnie wogole mentalnosc irlandczykow mi sie podoba bardzo pogodni i kontaktowi ludzie . wogole sie nie spieszacy z... niczym za to co do domkow - to jak mawia moj kolega " buduje sie tu szybko drogo i byle jak" i cos w tym jest - domki z zew. i wew sa przesliczne ale .... no z jakoscia ich budowy ... delikatnie mowiac roznie [ mowie o typowych domkach] i tych ktore widzaialam za to np. woda jest za darmo w chalupkach :) a prad - tani na pewno pokaze zdjecia ale musze je wgrac do kompa - nie wiem czy dzis dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 To ja poprosze te domki z kamienia, z ogrodzonkiem tez z kamiena.., a z tylu piekne zielone pagorki... pisz do nasz pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 18.03.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Zielonaaaaaaa!!!!!! Fajnie że się odezwałaś Tak myślałam, że Ci się spodoba za bardzo i nie wrócisz do Polsze. Wrócisz????? Niektórzy tu za Tobą bardzo tęskinili, znaczy wszyscy, ale niektórzy tak ponad normę Czy już teraz będziesz czesciej zaglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 18.03.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 A nasza Zielona niech żyje, niech żyje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.03.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Cześć Piękna - miło Cię widzieć :) My też tu za Tobą tęsknimy. Najważniejsze, że Ci tam dobrze i nie chcesz uciekać ile sił w nogach. Wszystkiego dobrego Zielona i dorywaj sie do tego netu częsciej :) Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.03.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Cześć... Witam i o zdrowie grzecznie pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.03.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 to dopiero niespodzianka! Cześć Zielona! a ns nie ma,...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 18.03.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Hey Zielona pięknooka Faktycznie tęsknimy tu za Twoją wszechobecnością. Tęsknimy my i wszystkie wewątki. I faktycznie w znakomitej więszości tęsknimy "normalnie" Pisz i wklejaj foty buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.03.2007 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Tak na szybko - bo mam milion zdiec i w formacie raw - wiec przerobka na jpg trwa wieki Parada Sw Patryka i jak widac poderwałam superfaceta http://images20.fotosik.pl/140/ce4b35bc27e67a13m.jpg http://images21.fotosik.pl/91/ea23f3b292804728m.jpg A tu - nasz ogrodek Niee... naprawde JEST to Irlandia a nie riviera francuska Za tym wjazdem jest domek (ktory wstawie pozniej) w którym mieszka obecnie zielona http://images21.fotosik.pl/91/e805029fc70d6fc4m.jpg http://images20.fotosik.pl/140/d9e8c2227b734496m.jpg aha- chalupy sa potwornie drogie wynajem nie , ale zakup wlasnego domu - masakra najtansza rozwalajaca sie chalupka ok 100 km od Cork to wydatek min. 250 000 EU , a taka normalna cena to okolice 500-600 tys EU niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 18.03.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Czarodziejko.......skąd takie długie włosy wzięłaś???? Fajne widoczki..................... mrrrrr A jak Twój prywatny anty........a widujecie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.03.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ale w tej Irladii wolsy szybko rosna!!! Jak oni to robia? No i kto by na wiodki patrzal, jak tam Twoje zdjecie!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.03.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 za to np. woda jest za darmo w chalupkach :) a prad - tani jeśli woda za darmo -to za ścieki pewnie słono płacą..... co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.03.2007 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Wlosieta czesciowo "sztucne" przedluzane zlamalam sie jednak i ok:) za scieki - hmmm... nie wiem ale sie spytam jeszcze jedna ciekawostka..... w domu MUSI byc kominek.... nie ma opcji ze nie ma nawet uslyszalam taka rewelacje ze w .... prawie budowlanym jest zapis o koniecznosci kominka ale az musze to sprawdzic ps. Zelijka wkleje Ci (ale nie dzis chyba bo nie wyrobie) murki prawde mowiac mam juz lekki przesyt murkow sa absolutnie wszedzie nastepna ciekawostka - nie ma ogrodzen (lub sa w minimalnej ilosci ale nawet jak sa to brama non stop szeroko otwarta) zwykle jest niski (tak tak!!! kamienny murek! wysokosci ponizej kolan ewentualnie zywoplot ew. polaczenie niskiego murku na dole i malego formowanego zywoplotu nad nim wszytko max 1- 1,5 metra wysokosci b. rzadko zdarza sie cos wyzszego i nawet jesli to otwartego na full maja zwykle duze oknaw chalupce , wogole nie zaslaniaja sie od ulicy (w oknach b. czesto nie ma firanek) Aha - jak przyjedziesz to kazdy ale to absolutnie kazdy spyta o 2 rzeczy: 1. jak dlugo jestes w Irlandii?[ ew. jak dlugo zamierzasz zostac] 2. Czy ci sie Irlandia podoba Jest to staly zestaw- oczywiscie nie musze pisac jaka jest odpowiedz na drugie pytanie?:):) A to juz typowo Irlandzka pogoda a przy okazji... widok z mojego okna [musze znalesc fotke sloneczna bo widok jest niesamowity} http://images20.fotosik.pl/141/4b3cf9b0cf93af65m.jpg http://images20.fotosik.pl/141/7d382710fc2c4fc0m.jpg I kawalek parady patrykowskiej wczorajszej http://images21.fotosik.pl/91/61ec3a00cbe0641dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.03.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 TO ja zadam tylko jedno pytanie : KIEDY WRACASZ ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts