arcobaleno 19.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ja mam na jednym poziomie i bardzo mi się to rozwiązanie podoba. Teśiowie mają wyżej - mniej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 19.03.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Napiszcie proszę czy blat kuchenny ma być zarazem parapetem czy lepiej jak okno będzie ok. 20 cm wyzej? To zależy od gustu - najwazniejsze, by parapet nie wyszedł niżej blatu. Znajomy zapomniał przy murowaniu ścian o odjęciu ocieplenia podłogi i wylewki i ma parapet niżej od blatu o ok 10 cm :-] Na szczęście to okna rogowe i jakoś tą kuchnię uratował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 20.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 http://foto0.m.onet.pl/_m/37d5d8c7f251bad9ce5ba8ba3294b6a0,5,19,0.jpgtak wygląda u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 20.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ale coś słabo widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 20.03.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Też mam na jednym poziomie. Nie wyobrażam sobie inaczej szczerze mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 20.03.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Też mam parapet na wysokości blatu, tak wyszło Pozdrawiam zielony_listek http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/v2uELjwDGoDr8zrAaX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 20.03.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Listku poogladalam sobie Twoja kuchnie na gazecie , fajna a z czego masz blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 20.03.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Listku poogladalam sobie Twoja kuchnie na gazecie , fajna a z czego masz blat? Dzieki Blat jest ze zwykłej laminowanej płyty wiórowej, postforming. Uparłam się żeby w rogu było niewidoczne łączenie klejone, bez żadncyh listew. Parapet i blat roboczy sa z jednego kawalka blatu cięte, nie ma łączenia. Firma, która mi robiła meble uzywa blatów z fabryki Chobot. Teraz kuchnia ma dwie fioletowe sciany, postaram się zrobic nowe zdjęcia i wrzucic na fotoforum gazetowe. Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 20.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Dzieki, fajnie wyszlo . Myslalam, ze to moze drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konturek 20.03.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam. Chciałem podpiąc się pod temat z takim oto pytaniem : Czy istnieje możliwość zabudowy pod oknem kuchennym grzejnika stosując blat bez parapetu pod którym będzie szafka ? (stosując np: wywietrzniki przez które ciepło bedzie wydostawało sie do kuchni ?) Jak wyglada technicznie takie rozwiazanie jeśli istnieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 20.03.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 konturek: raczej to nie wyglada tak zabudowany grzejnik bedzie miał wydajnośc zbliżona do braku grzejnika i lepiej jest zamiast tego zastosowac cokolwiek innego - u siebie w mieszkaniu np zdemontowałem grzejnik całkowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 21.03.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Dzieki, fajnie wyszlo . Myslalam, ze to moze drewniany. Bardzo mi sie podobaja drewniane, dębowy by mi pasował do stołu, ale bałam się o trwałość. No niestety, o drewno trzeba bardzo dbać. Ja jakoś w mity o superlakierach i superzabezpieczeniach nie wierzę. Juz w fugi aquastop uwierzyłam, że nie trzeba nawet impregnowac, że się nie brudza, wystarczy przemyć. Akurat, brudza sie jak piorun Tez mi się, głupiej, jasnych fug na podłodze zachciało... Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weda 26.10.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam. Dzisiaj był u nas pan na pomiar kuchni. Zasugerował zeby nie dawać parapetu pod oknem, gdyzmożna połaćzyć blat z parapetem w jedną całość i ładnei to bedzie wyglądać. czy ktoś ma tak zrobione? Bardzo proszęo fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.10.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Ja tak będę dopiero miała - poprzednio blat leciał pod parapetem ok. 5 cm i to idiotycznie wyglądało, zwłaszcza że blat wy tym miejscu miał 40 cm szerokości, więc do pracy za mało, a parapet 45 cm, ale już był za daleko - po przeróbkach będę miała ok. 80 cm szerokości blatu na długości 190 - duża wygoda A parę osób na forum tak ma. Chyba Kuleczka, ale nie jestem pewna - poszukaj tam, gdzie są tematy kuchenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hlasco 26.10.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 zamiast parapetu o szerokości 60cm zrobiłem 50cm i "wywaliłem" parapet...zrobiła się większa kuchnia (o 10 cm) i szerszy blat roboczy, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 26.10.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 W obecnym domu tak mam - blat kuchenny połączony z parapetem, czyli takie 2 w 1. Naprawdę dobry pomysł, trzeba tylko odpowiednio wcześniej wziąć takie rozwiązanie pod uwagę ...Dzięki temu blat roboczy wydłuża się. I wygląda to na pewno lepiej, niż kilka cm powyżej blatu umieszczony parapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 26.10.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 weda, u mnie też będzie blat połączony z parapetem. Moim zdaniem tak będzie bardziej praktycznie - jedna duża powierzchnia do wykorzystania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weda 26.10.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Kubaimycha a masz moze zdjęcie? jestem ciekawa jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 26.10.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Także tak mam i polecam. Mam w tym miejscu głęboki blat , około 110 cm i wygląda to bardzo przestrzennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.10.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 w mieszkaniu też tak teraz mam w domu planowałam tak samo, z tymże w domu okno jest narożne 1.50 szer każde i pani projektantka odwodzi mnie od tego pomysłu twierdzi, że będzie to wyglądało jak lądowisko a mi się tak podoba ..... lubię lądowiska poza tym łatwiej utrzymać w czystości, nic nie zbiera się na łączeniu blat ma być z czarnego granitu, może dlatego jest przeciwna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts