Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Kasi i Zubra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kaśka ale dałaś mi do myślenia z tym zlewozmywakiem. Ja nie chciałam zlewu umieszczać pod oknem z innym względów np. bo okno wciąż będzie zachlapane ale totalnie nie pomyślałam o jego otwieraniu. No pięknie, wyszło jak wyszło bo zlew muszę mieć pod oknem i teraz tylko trzeba sprawdzić jaki duży mam mieć parapet i na jaką odległość otwiera się okno.

A tak wogóle to życzę Wam z całego serce zdrowych, pogodnych i spokojnych Świąt, jak najszybszej przeprowadzki i pełnego zadowolenia z domku. By był dla Was oazą spokoju i ciepłym gniazdkiem, do którego będziecie wracać z radosnym sercem.

Dominika z rodzinką

Dominika

A nie chcesz pokombinować ze zlewem i baterią tak jak my?

Czy po prostu nie ma takiej możliwości?

Nas to rozwiązanie uratowało.

Dziewczyny

Wam również życzę wszystkiego dobrego.Duuuuużo spokoju, samych trafionych decyzji i idealnych fachowców.

A przede wszystkim, żeby te wasze budowy jak najszybciej dobiegły końca.

Wesołych, spokojnych Świąt

:D

My sprawę zlewozmywaka pod oknem rozwiązaliśmy w inny sposób - bateria będzie od strony skrzydła nieotwieralnego.

Ponieważ we wszystkich oknach mamy jakieś fixy, próbowaliśmy rozmieścić je w sposób przemyślany a nie na podobieństwo strzału w kolano.

I dlatego z zaawansowaniem budowy jesteśmy tu gdzie jesteśmy.

Pozdrawiam,

U nas fixy nie wchodzą w grę-większość okien mamy jednoskrzydłowych.

Wszystkie są uchylne, a otwierać na oścież i tak będziemy tylko w przypadku mycia.

Myślę , że jakichś tam błędów uniknąć się nie da -czy buduje się szybko , czy wolno.

Przy wykończeniówce dopiero wychodzą wszystkie niedoróbki ekip-np. krzywo zamontowane rurki do wody- co okazuje się dopiero po położeniu glazury i zamontowaniu urządzeń.

Podczas malowania z nosem przy ścianie widać gorzej zrobione fragmenty tynków-i.t.d.

Tomek się wścieka na takie rzeczy, a ja macham ręką. :)

Hej

Pokaż proszę tę brązową ścianę jeśli możesz. Interesują mnie takie rzeczy. Wciąż biję sie z myślami w sprawie kolorów , raczej z barwami ziemi - brązy, oliwki i różne szarości. Co prawda mój średni synek postanowił że dom w środku i na zewnątrz będzie niebieski i trzyma się tego twardo, ale liczę na to że w innych kolorach tez zamieszka.

Gartulacje!- tak daleko zaszliscie

Bardzo podoba mi sie Wasze lustro łazienkowe- jest przyklejone do tynku, czy jak?

Witam Zuberki w Nowym Roku. Już chyba bliżej niż dalej do przeprowadzki. Wcale sie Wam nie dziwie, że coraz bardziej uciążliwe staje się to ganianie pomiędzy dwoma domami. A i koszty ogromne. Ale wnętrze nabiera wyglądu, robi się przytulniej i coraz bardziej po domowemu. Życzę Wam by dom, w którego budowę wkładacie tyle pracy, wysiłku i poświęcenia stał się dla całej Waszej rodziny oazą spokoju, miłości i radości.

No i jak najszybszej przeprowadzki!!!

Magnolia

Zrobię dzisiaj zdjęcie w świetle dziennym i wkleję.

Najładniejsze brązy, oliwki, szarości ma Benjamin Moore-no, ale ceny...też niczego sobie. :wink:

Ten mój brąz gotowiec wyszedł nie najgorszy.Nie za ciemny i taki zgaszony :)

Lustro zostało przyklejone do tynku spec. klejem do luster i potem zafugowane.Oczywiście już po położeniu płytek.

Co do niebieskiego-to chłopcy chyba tak mają-wiem coś o tym :)

Mój chce niebieskie drzwi ze strzałkami :o

Wracam jeszcze do tematu zelwozmywaka pod oknem. Sprawdziłam i muszę tak go usytuować by bateria była centralnie, po środku skrzydeł. Wtedy powinno wszystko być ok. Ale i tak by umyć to okno trzeba będzie skać po meblach.Trudno sie mówi, nie ma co narzekać bo mogą pojawić sie większe problemy

Amtla

Wkleję niebawem

Dominika

Są też baterie tzw.składane, sama o tym czytałam bodajże na forum.

Może to jest jakieś rozwiązanie?

Tylko to chyba najtaniej nie wychodzi.

:cry:

M.s.

Dzięki,ta ciemna farba przy malowaniu była jasna, w miarę schnięcia wydawała mi się za ciemna, ale teraz jest ok.

Odnośnie niespodzianek-ciekawe co nas jeszcze czeka :-?