Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Kasi i Zubra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Podczytuję Waszą dyskusję o oświetleniu.

Nam w paru miejscach pasują downlighty. Zwis do jadalni mamy wybrany (najtaniej akurat w Castoramie). Jak szukaliśmy downlightów ładne oprawki były strasznie przebrane. Leroy w Ursusie - nie dało się skompletować trzech identycznych. Leroy w Piasecznie - dużo większy wybór.

Mam zgryz z oświetleniem lustra w łazience - nie wiem co wybrać, żeby dawało miękkie z zarazem jasne w miarę naturalne światło.

Kasia, powiedz męzowi, że jakby co, to przemalujecie :wink:

Zakładam, że i tak za kilka lat powiesz, że trzebaby odświeżyc to i kolor zmienisz. Dla mnie osobiście kolor podpasował idealnie...myślałam nad takim w przedpokoju. Troche by mi rozjaśnił.

Sypialnię mam umyśloną w kolorze fiolet+ ciemne meble+ jasna podłoga. Ściany są na krótko, podłoga na dłużej :wink:

A w lelua melę (jak moja dziecina mówi) mają cudne rzeczy. Ostatnio oglądałam tapety. Mąż tapet nie chce, ale jak sobie popatrzyłam...miodzio..a jakie zasłoneczki..i taniocha jak nie wiem co. :lol:

odnośnie sufitów podwieszanych. też nie mam ani jednego, ale to dlatego, że stwierdziłam, że i tak koncepcji nie mam żadnej, to lepiej prosty niż skwasić i potem poprawiać. Ale czasami jak widzę u kogoś to mi się podobają.

Wiolasz

Ta tikkurilla ma nr TVT H 486

A fiolety są extra :D

Tyle tylko, że ładny, "miękki" fiolet musi by wzięty z mieszalnika.

Mój mąż też nie chciał tapet-kojarzyły mu się z głębokim PRL-em-kiedy to tapetowało się na potęgę, żeby ukryc krzywe ściany.

Poza tym tapety były wtedy ohydne raczej :lol:

Ale fajna tapetka na jednej ścianie-to zupełnie co innego. :wink:

A teraz z innej beczki. Potrzebuję budę dla psa. Mój domowy pies a raczej suka ani mysli siedzieć w domu. A tu pogoda niezbyt odpowiednia. Byłam w jednym sklepie z meblami ogrodowymi w Piasecznie ale ceny straszne 500-700zł. Ale widocznie za dobry, ocieplany mini-domeczek trzeba tyle zapłacić.

no właśnie juz rozpatruje i taką możliwosć, ale przy ogromie prac wykończeniowych i braku czasu to szukam gotowych rozwiązań. Styropianem nie należy ocieplać psich bud bo czworonogi nienawidzą tego zapachu. Najlepiej wełna mineralną.

A mój pies poprostu zwariował na punkcie dowru. Rozmawiałam z kolegą hodowcą psów i wytłumaczył mi, że po tylu latach spędzonych w bloku teraz kiedy ma taką swobodę pies traktuje to jako bardzo długi spacer. Super!

Nie chce Cie martwic , ale jakis pies juz dluzszy czas lezy u Was pod drzwiami.

Nie wiem co robi Rogal , bo przejezdzalam . W okienku na schodach tez go nie widzialam .

Podchodzila nie bede , bo moze byc jeszcze gorzej , jak Rogi moich wyczuje .

Nie jest to jednak wiadomy pies :wink:

Podpisano

Zyczliwa sasiadka :D

wiem-coś nas psy lubią :lol:

Nawet leciał za moim samochodem.

Gorzej , że niespecjalnie mogę wyjść z Rogalem na spacer.

Pierwsza próba zakończyła się bójką.

Zobaczę co zastanę po przyjeżdzie.

komarek

Na budach się kompletnie nie znam.Mój pies to typowy kanapowiec.

Tzn. uwielbia biegać na zewnątrz, ale poza tym musi przebywać tam gdzie my :lol: :lol:

Najlepiej nie dalej niż 10 cm od właścicieli.

Ty uwazaj , bo Cie jakis wlasciciel poda do sadu , ze moze przetrzymuesz :lol:

Biedny Rogi , ma nerwy . Gdyby wsparcie bylo potrzebne to daj znac :wink:

U Ciebie za domem rosna grzyby , znaczy rosly , teraz juz sa w moim brzuszku :D

Nie pamietam czy Ci mowilam , Lara jest juz RiP :(

ps .Musisz pranie ukladac w innym miejsu , bo widac z drogi i Cie w koncu miejscowi na jezyki wezma , ze balaganiara jestes :D

Zgodnie ze starym prawem szołbiznesu :wink: -nieważne czy dobrze czy źle-byleby gadali :lol:

Widocznie mam w sobie duże pokłady ekshibicjonizmu jakoś nie lubię okien zasłaniac.Mam tylko zazdrostki dekoracyjne, kompletnie niezasłaniające.

Zresztą na świecie ludzie tak żyją, przy odsłoniętych oknach /oczywiście z wyjątkiem sypialni i łazienki :) /

Jest to na tyle normalne,że nawet sobie w te okna nie zaglądają :lol:

A u nas to ci pani pranie wiszące wytykac będą :wink: :wink: :lol: :lol: