Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

alveo, a co to?

Monika B

Recommended Posts

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja jednak zauważam różnicę pomiędzy ziołami uodparniającymi (patzr spis w alveo), homeopatią a leczeniem raka na własną rękę :roll:

Nie żebym popierrała suplementy diety, ale kiedyś nie mogłam sie wyleczyć z nawracającego zapalenia zatok (39 z kreskami, bół głowy, antybiotyk i po tygodniu to samo!) Wtedy koleżanka - lekarka przepisała mi dozylnie (sic!) lek homeopatyczny, który zlikwidował problem na kilka lat :o :o :o Wtedy naewt nie wiedziałam, że to homeopat, bo pewnie bym nie wzieła!

Mam pytanie, czy ktoś ma gdzieś link do informacji, że Alveo poleca Religa? Byle nie na stronach tej firmy. To przeciez też co inneg niż reklama.

Bardzo proszę o wszelkie rzetelne informacje o tym specyfiku, bo mój szef chce karmić tym czwórkę swoich dzieci!

Homeopatia np. polega na sprzedawaniu łyżki wody i nadziei - spakowanej razem :) za cenę cysterny.

Ludzie płacą, wodę piją i od tego jeszcze nikt nie zachorował, zresztą w ulotkach jest napisane:

Interakcje:

Nie stwierdzono :D

Skutki uboczne:

Nie stwierdzono ::D

Ta łyżka wody i nadziei kupowana przeze mnie w cenie 7,50 zł ( na dwa tygodnie) okazała się skuteczna w przeciwieństwie do tradycyjnych lekarstw. Jeżeli to tylko efekt placebo, to i tak mnie ten efekt zadowala :D

Ta łyżka wody i nadziei kupowana przeze mnie w cenie 7,50 zł ( na dwa tygodnie) okazała się skuteczna w przeciwieństwie do tradycyjnych lekarstw. Jeżeli to tylko efekt placebo, to i tak mnie ten efekt zadowala :D

Jeśli jesteś sugestywna i lubisz takie jazdy, to ja mogę specjalnie dla ciebie wykonać

super lek na korzonki, łzawienia oczu, bóle kolan, wypadanie włosów i co tam jeszcze chcesz :)

Co miesiąc jeżdżę do Peru po korzenie acu-acu i korę z walijki małolistnej ( ostatnie stanowisko ).

Ten cudowny lek u mnie kosztuje jedynie 4,99 a jeśli kupisz 100, to będzie promo - 2,99.

Jeśli przyprowadzisz koleżankę, to dostajesz buteleczkę gratis, jeśli przyprowadzisz 3 koleżanki,

to dostaniesz cudną broszkę, a jeśli 10 osób, to otrzymasz złotą kartę i specjalne przywileje,

np. możesz testować nowe "leki" za free :D

Wchodzisz ? ;)

Tak czytam, czytam i zaczynam się czuć jak ciemnota ostatnia :roll:

Zdarzyło mi się zapaść na uciażliwą i długotrwalą chorobę.

Pół roku intensywnego leczenia, antybiotyki, sterydy, codzienne zastrzyki, naświetlania, przeróżne zabiegi.....i żadnych postępów.

Pewnego dnia, w aptece, farmaceutka proponuje mi lek homeopatyczny. Kupiłam w myśl zasady, że pewnie nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi.

Po tygodniu praktycznie wszystkie objawy choroby ustąpiły.

Teraz tak sobie mylę, ze przecież ja nie wierzyłam, że mi pomogą, a moze wierzyłam, tylko nie zdawałam sobie sprawy :roll:

Może system zażywania tych leków działa jakoś na podświadomość. Trzeba je zażywać na początku co godzinę, to powoduje, że co godz ma się jakąś nadzieję, pozytywne myśli, nie wiem.........

Dla mnie najważniejsze jest, że zwalczyłam chorobę :wink:

Jeśli jesteś sugestywna i lubisz takie jazdy, to ja mogę specjalnie dla ciebie wykonać

super lek na korzonki, łzawienia oczu, bóle kolan, wypadanie włosów i co tam jeszcze chcesz :)

Co miesiąc jeżdżę do Peru po korzenie acu-acu i korę z walijki małolistnej ( ostatnie stanowisko ).

Ten cudowny lek u mnie kosztuje jedynie 4,99 a jeśli kupisz 100, to będzie promo - 2,99.

Jeśli przyprowadzisz koleżankę, to dostajesz buteleczkę gratis, jeśli przyprowadzisz 3 koleżanki,

to dostaniesz cudną broszkę, a jeśli 10 osób, to otrzymasz złotą kartę i specjalne przywileje,

Wchodzisz ? ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To jest to. :)

Gratuluję Last Rico.

20 lat sie z czymś takim spotykam i walczę, a nie udało mi się znaleźć równie celnej odpowiedzi. :D

Wchodzisz ? ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To jest to. :)

Gratuluję Last Rico.

20 lat sie z czymś takim spotykam i walczę, a nie udało mi się znaleźć równie celnej odpowiedzi. :D

Pół roku intensywnego leczenia, antybiotyki, sterydy, codzienne zastrzyki, naświetlania, przeróżne zabiegi.....i żadnych postępów.

Pewnego dnia, w aptece, farmaceutka proponuje mi lek homeopatyczny. Kupiłam w myśl zasady, że pewnie nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi.

Po tygodniu praktycznie wszystkie objawy choroby ustąpiły.

A może zaczęły w końcu działać wszystkie te poprzednie leki i naświetlania?

Moje koleżanki namiętnie stosują homeopatię ciągle i ciągle się leczą. Mnie to by było szkoda forsy.

Wchodzisz ? ;)

Jasne, że wchodzę, tylko tą broszkę muszę wcześniej na własne oko zobaczyć, czy mi się aby spodoba...

A poważnie, to jeżeli przez kilka lat będę cierpieć na korzonki i nic nie będzie w stanie mi pomóc to pewnie zgłoszę się do Ciebie po tą egzotyczną korę, nie wiem czy mi pomoże (jak bardzo jestem sugestywna, lub Ty przekonujący), ale skoro wcześniej brane lekarstwa nie pomogły to co mam do stracenia oprócz tych 4,99 (zakładając, że kora nie jest szkodliwa)?

Poszukiwania cudownych środków, gotowość ludzi do wydawania często ciężkich pieniędzy nie bierze się z nudów, tylko z bezsilności (dlatego byłabym bardziej ostrożna z wyszydzaniem). Zawiodła ich medycyna tradycyjna to szukają pomocy gdzie indziej. Tym sposobem często trafiają na oszustów i naciągaczy, ale czasami trafiają na środki naprawdę skuteczne (nie można negować wszystkiego co nie jest antybiotykiem, lub środkiem dostępnym tylko na receptę - vide np. medycyna chińska).

Co do homeopatii to uważam ją za skuteczną, co nie jest poparte żadnymi naukowymi teoriami (nie znam się na tym i nie mam zamiaru wymądrzać), tylko własnym doświadczeniem.

W kwestii alveo nie mam zdania.

Pozdr.

Moja przyjaciółka od lat leczy swoje dzieci (trójka) wyłącznie homeopatami, nawet z ciężkich chorób np. zaplenia płuc :o a dzieci wcale rzadko nie chorują - rota wirusy, kaszle, alergie itp. Co więcej przepisuje je pediatra-alergolog, pani, która ma gabinet z aparaturą taką jak bicom, ale innej firmy. Absolutnie nie poleca wkraczania z żadymi farmaceutykami. Nigdy bym nie miała na to odwagi, ale prawda jest taka, że moja przyjaciółka ze wszystkiego te dzieci wyleczyła niegdy nie podając żadnych antybiotyków. Jej wiara i czary działaja również na dzieci

:o :o :o

Hmm, ale z tych certyfikatow wcale nie wynika, ze Religa to popiera, wynika raczej, ze ta firma po prostu zasponsorowala troche kaski na to, a on wyrazil uznanie i wdziecznosc, nie ma ani slowa o polecaniu :roll:

Poza tym ten list wyglada na taki "standardowy' do odpisywania darczyncom :wink:

Na butelkach Alveo jest ten znak - polskie sztuczne serce.

Reklama?

Ja juz nikomu nie wierze.

W aptece tylko kupowac i juz. Aha i modlic sie, ze lek tam kupiony jest ten sam w srodku co na opakowaniu... 8)

Do czego doszlo... :roll:

Agnieszkakusi - poczytaj to, co jest na stronie podanej przez kapselek (ka?), wiem, ze to kosztowalo pewnie sporo, ale nie podawaj tego dziecku prosze Cie. Skonsultuj sie z pediatra, pisalas kiedys, ze masz takiego, do ktorego mozesz zadzwonic zawsze, zapytaj, co on o tym sadzi.

To, co jest na stronie "racjonalisty" tylko potwierdzilo moje watpliwosci co do "swietnosci" tego srodka. Poza tym jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego. Niemozliwe jest, zeby srodek ten dzialal rownoczesnie na tyle schorzen. Bardzo spodobalo mi sie jedno stwierdzenie na stronie "racjonalisty", przy ocenie rzekomych rekomendacji:

"Autor tekstu: Jacek Gargasz; Oryginał: http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5158

- Certyfikat Słowackiej Komisji Antydopingowej stwierdza jakoby, iż środek ten jest „zalecany dla sportowców".

Również i w tym przypadku nie twierdziłem, iż środek ten to zestaw środków sztucznie wzmacniających organizm. Nie dziwi mnie zatem fakt, że jako roślinny produkt naturalny, nie jest sportowcom odradzany. Certyfikat ów nie podpiera się jednak żadnymi badaniami, które stwierdzały by pozytywny wpływ Alveo na organizm sportowca. Pragnę przypomnieć, że woda jest również sportowcom zalecana. "

Tylko, czy warto za ta wode tyle placic???