selimm 20.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Właśnie- sie chciałem zalogować pod własnym nickiem -okazuje sie ze nie mogę , bo ktoś sobie na nim hasło założył niby mi to lotto ,ale tak se myślę ze można by coś zrobić- by uniknąć podszywania sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.03.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Osoba udzielajaca sie w "temaciku" czat powinna napisac do redakcji i alarmować ,że tak sie dzieje................Podobno po wypowiedziach można poznać z kim sie rozmawia.Wielonickowcy sa tylko przez chwile nierozpoznawalni.Szkoda ,że nie ma tu selimma on to by wskazał tego co robi sobie jajeczka na czacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 niektórym wydaje się zabawne, tak podszyć sie pod kogoś. Dawniej też tak bywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.03.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Szkoda ,że nie ma tu selimma on to by wskazał tego co robi sobie jajeczka na czacie. chyba jest , napisales swoj post pod Jego postem W sumie to fakt , mozna przeoczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 ja sobie wiszę na czacie i od czasu zaglądam, kto kuka wszyscy sie mnie boją, nikt nie zagada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.03.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 a ja dopiero sprawdzałam o co chodzi z tym czatem...nigdy tam nie wchodziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.03.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 To chyba niemożliwe Tam sięużywa nicka i hasła z forum. Więc nie da się wejść na "selimm" nie wpisując hasła które posiada selimm chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 20.03.2007 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Wolnoamerykanka na czacie panuje kto pierwszy ,ten lepszy ...niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.03.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 To chyba niemożliwe Tam sięużywa nicka i hasła z forum. Och naiwna istoto ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.03.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 To chyba niemożliwe Tam sięużywa nicka i hasła z forum. Więc nie da się wejść na "selimm" nie wpisując hasła które posiada selimm chyba niekoniecznie 1. można użyć dowolnego nicka, zabezpieczając go hasłem lub nie [zresztą jak na większości czatów] 2. zatem można wejśc pod każdym nickiem, jaki nie jest zabezpieczony hasłem 3. hasło na czacie może być inne niż na forum [z uwagi na bezpieczeństwo przy jego wysyłaniu podczas logowania się nawet lepiej, by było inne] 4. nick zabezpieczony hasłem jest bezpieczny przez 30 dni, po czym - jeśli nie nastąpi ponowne zalogowanie - "spada" z serwera czata; zalogowanie zaczyna odliczanie tego okresu 30 dni od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 24.03.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 No to jest to bez sensu.nicki zarejestrowane na forum muratora powiiny działać tak samo na czacie.Jak ktoś obcy wpisze "jabko" to bez mojego hasła nie powinien tam wejść.I to nie przez 30 dni ale powiedzmy 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 No to jest to bez sensu. nicki zarejestrowane na forum muratora powiiny działać tak samo na czacie. Jak ktoś obcy wpisze "jabko" to bez mojego hasła nie powinien tam wejść. I to nie przez 30 dni ale powiedzmy 6 miesięcy A dla mnie odwrotnie - bez sensu byłoby implementować gigantyczną bazę danych z użytkownikami i ich hasłami [stan na teraz - 44297 osób] do zastosowania na czacie, z którego korzysta pewnie promil z tej wielkiej liczby Forumowiczów. Zupełnie, całkowicie i bez patrzenia na kwestie bezpieczeństwa tej bazy pomijam tu realne możliwości techniczne takiego przedsięwzięcia, zwracając wyłącznie uwagę na jego totalny bezsens [skoro wszyscy użytkownicy, zatem także codzienna aktualizacja o nowo zarejestrowanych - czyli czasem ok. 100 osób dziennie - tylko po co ?]. [edytowano - błędne info] A w ogóle i tak wszystko niepewne - kiedyś zdarzyła się sytuacja awarii serwera i wówczas "poleciały" wszystkie nicki z hasłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.03.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Nie znam się na tym ale zamiast wszystko "implementować" mozna po prostu korzystać z tej samej bazy.Albo nie zalogujesz się na forum = nie wejdziesz na czat. W tej chwili faktycznie jest to dziwne bo gość pod nickiem "selimm" mógł kogoś obrażać na czacie a nasz prawdziwy sierściuch nie miał z tym nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.03.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 W tej chwili faktycznie jest to dziwne bo gość pod nickiem "selimm" mógł kogoś obrażać na czacie a nasz prawdziwy sierściuch nie miał z tym nic wspólnego. Taki sygnał dostałem ,ze ktos sie tam pojawia sprawdziłem logowanie - i faktycznie ! ktoś sobie mojego nicka przytulił jak to powiedział pewien poeta... chmwd z ciekawości sprawdziłem sobie logowanie na nick -ponury63 zajęty ...patrzcie jaki spryciarz ale Redakcja była wolna ....no cóż ,miała Redakcja pecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.03.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Sel!!! Ty kocie bury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.03.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Nie znam się na tym ale zamiast wszystko "implementować" mozna po prostu korzystać z tej samej bazy. Albo nie zalogujesz się na forum = nie wejdziesz na czat. Też sie nie znam i nie wiem, czy da się tak w ogóle zrobić - to jest chyba zupełnie różne oprogramowanie. Ale nadal nie widzę sensu w blokowaniu na siłę nicków forumowych celem ochrony nieuprawnionego logowania na czacie. W tej chwili faktycznie jest to dziwne bo gość pod nickiem "selimm" mógł kogoś obrażać na czacie a nasz prawdziwy sierściuch nie miał z tym nic wspólnego. Uroki Sieci. Jakaś znudzona małpa ma problem. Można pisać do administracji - logi na pewno są zapisywane. Swoja drogą, jutro może zalogować się jakiś sselim, sellim, selimmm i - w świetle tego co piszesz powyżej - spoko wejść na czata. Cóż począć, jak komuś brak innych zainteresowań... Ja ze znajomymi miałem umowę, że jakby coś, niech sprawdzają na priwie, czy to ja czatuję; zwykle gdy byłem na czacie, bylem też zalogowany na FM. Taki sygnał dostałem ,ze ktos sie tam pojawia sprawdziłem logowanie - i faktycznie ! ktoś sobie mojego nicka przytulił jak to powiedział pewien poeta... chmwd i kawałek szkła podam Ci zaraz parę info na priw z ciekawości sprawdziłem sobie logowanie na nick -ponury63 zajęty ...patrzcie jaki spryciarz cfaniaczek cóż... kalendarz i odhaczanie się co jakieś 25 dni ale Redakcja była wolna ....no cóż ,miała Redakcja pecha no to pisz wstępniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.03.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 A dla mnie odwrotnie - bez sensu byłoby implementować gigantyczną bazę danych z użytkownikami i ich hasłami [stan na teraz - 44297 osób] do zastosowania na czacie, z którego korzysta pewnie promil z tej wielkiej liczby Forumowiczów. Przecież ta baza i tak jest, trzeba tylko napisac tak skrypt, zeby z niej korzystał. Ja nie widze problemu. Co do sensowności. Jak ktoś się na chacie zaloguje jaki ponury63 i nawtyka komus innemu w Twoim imieniu, nie przebierając w słowach, to może zmienisz zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.03.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 A dla mnie odwrotnie - bez sensu byłoby implementować gigantyczną bazę danych z użytkownikami i ich hasłami [stan na teraz - 44297 osób] do zastosowania na czacie, z którego korzysta pewnie promil z tej wielkiej liczby Forumowiczów. Przecież ta baza i tak jest, trzeba tylko napisac tak skrypt, zeby z niej korzystał. Ja nie widze problemu. Co do sensowności. Jak ktoś się na chacie zaloguje jaki ponury63 i nawtyka komus innemu w Twoim imieniu, nie przebierając w słowach, to może zmienisz zdanie. to się już zdarzało. A ile ludzi sie na siebie smiertelnie poobrażało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.03.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ja tam sie nie obrażam.A jak ktos się obrazi na podszyte "jabko" to pech. Ale po co ma być źle skoro może byc dobrze i można czata zahasłować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 28.03.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A dla mnie odwrotnie - bez sensu byłoby implementować gigantyczną bazę danych z użytkownikami i ich hasłami [stan na teraz - 44297 osób] do zastosowania na czacie, z którego korzysta pewnie promil z tej wielkiej liczby Forumowiczów. Przecież ta baza i tak jest, trzeba tylko napisac tak skrypt, zeby z niej korzystał. Ja nie widze problemu. Co do sensowności. Jak ktoś się na chacie zaloguje jaki ponury63 i nawtyka komus innemu w Twoim imieniu, nie przebierając w słowach, to może zmienisz zdanie. 1. Byłby to chyba pierwszy czat z nieusuwaną bazą userów, i to w takiej liczbie ciekawe, czy to się da zrobić, skoro - jak wylookałem wczoraj - to chyba jest jednak obcy serwer http://img340.imageshack.us/img340/4927/chatfabrikaplcz7.png i bardzo ciekawe, czy taka baza loginów i haseł nadal będzie bezpieczna [co najmniej tak jak w phpBB] a gdyby jeszcze przy okazji napisania takiego skryptu dało się poprawić niedziałające funkcje skrzynki priwów, to full max szczęścia zapewniony 2. Co do sensowności - jakbym miał poniżej 13 lat, to pewnie byłaby to ogromna tragedia Co do sensowności. Jak ktoś się na chacie zaloguje jaki ponury63 i nawtyka komus innemu w Twoim imieniu, nie przebierając w słowach, to może zmienisz zdanie. to się już zdarzało. A ile ludzi sie na siebie smiertelnie poobrażało. Z dokonanego formatowania wygląda, jakby to faktycznie zdarzyło się, iż ktoś się za mnie zalogował. To byłoby ciekawe, bo mój nick jest chroniony hasłem od początku istnienia czata, czyli bodaj od listopada 2003 roku Oczywiście nie jest to niemożliwe, ale to już nie byłoby zwykłe podebranie niezabezpieczonej "tożsamości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts