Gość Norbert 11.06.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Hej, moze ktos ma doswiadczenie w tym temacie: Kupilem dzialke, do ktorej prowadzi nie utwadzona droga gminna, a media koncza sie 50 m przed dzialka. Czy gmina ma obowiazek:) utwardzic te droge, poprowadzic kanalizacje do mojej dzialki, czy zalezy to od ich woli i dostepnosci srodkow. Czy jesli sfinansuje to sam moge sie pozniej domagac zwrotu pieniedzy, chocby w formie umozenia podatkow gruntowych itp.? Dzieku z gory za jakies komentarze i sugestie. norbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 11.06.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Ma obowiązek ale nie ma funduszy.. Znaczy, jak zechcesz, to ci zrobią, może za rok, może za pięć lat... Mam to samo. Robię na koszt własny 60mb sieci wodociągowej do przekazania dla gminy. Złożyłem podanie o częściowe refinansowanie tej inwestycji i najprawdopodobniej "cokolwiek" zwrócą. W najgorszym razie zwolnią z wynoszącej 1400 PLN partycypacji w kosztach wodociągu. Robię tak dlatego, że chcę w tym roku mieszkać a nie czekać aż gmina zorganizuje fundusze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 14.06.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Należy wystąpić do gminy o wydanie warunków technicznych podłłączenia do sieci i gmina określi czy będzie finansować. Najepiej gdy buduje się kilku inwestorów. Wtedy jest łatwiej wywrzeć nacisk na gminę i koszty rozkładają się na kilka osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts