Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ŚLĄSKIE: szkółka, szkółki roślin, krzewów, drzew, bylin

Recommended Posts

• 1 month później...
odkopałem stary temat ale mam powód:

poszukuję szkółki drzew OWOCOWYCH na górnym śląsku - nie mogę nic znaleźć, same ozdobne sprzedają wszędzie

ma ktoś jakieś sprawdzone miejsce ??

Znam szkółkę drzew owocowych. Mam nadzieję kupić u nich tej jesieni na około hektar działki.

Kupowałem u tego pana jak prowadziłem punkt ogrodniczy kilka lat wstecz. Drzewka sprawdzone, z paszportami pan z dużym doświadczeniem.

44-362 Rogów ul.Raciborska 90 32/4512480 ale jak są w ogrodzie to trudno się dodzwonić.

Mam przed sobą ich katalog około 70 gatunków owocowych drzew i krzewów owocowych. naprawdę świetne.

• 2 years później...
  • 4 years później...
  • 3 years później...

Nie mam wymagań co do najbliższej odległości od miejsca zamieszkania ale co do asortymentu.

Szukam miejsca na terenie Górnego Śląska z wyborem stosunkowo dużych drzew iglastych 2-3 metry i wzwyż. Interesują mnie sosny czarne, sosny pospolite o naturalnym, kulistym pokroju. Bez wyginanych gałązek czy szczepionych drzew.

Nigdzie nie potrafię znaleźć takich roślin w najbliższych odległościach. Wszystko w Polsce centralnej lub na drugim końcu kraju.

Jedynie Chechło dysponuje takimi okazami... Coś poza nimi ?