Frankai 25.03.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Swego czasu Dziuba dała dobrą radę, żeby wypróbować wannę. Qrcze - to działa. Wpakowałem się w salonie do wanny Ideal Standard Avance/Venice i okazało się, że ... ciśnie mnie w plecy Nie mogę kupić wanny, w której nie wytrzymam kilkunastu choćby minut Wanna odpadła!!! Tknięty tym szokiem małej ergonomiczności wanien. Posadziłem z kolei miejsce, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę, na kibelku. Jest taka ładna seria "You and me" firmy Hatria. Masakra - mowy nie ma, żeby chwilkę usiedzieć Zostaje więc Dama Senso, która choć mistrzem świata nie jest, to jednak o wiele wygodniejsza od pierwszej. Przyłączam się więc do Dziuby i namawiam na próbowanie sprzętów Wszelkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 25.03.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jak będziesz kupowa piekarnik to wsadż tam dzieciaka. Czy się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.03.2007 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jak będziesz kupowa piekarnik to wsadż tam dzieciaka. Czy się zmieści Dziękuję za próbę, ale jak dla mnie ta rada jest nietrafiona. Nie przewiduję jednak wsadzania dziecka do piekarnika, ani nawet kuchenki mikrofalowej czy pralki. Może jednak jest na forum ktoś, kto skorzysta z niej Z WC i wanny będę, podobnie jak wiele osób, korzystał często, a czasem i długo. Warto więc chyba się "przymierzyć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symfonia 26.03.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 "wanny będę, podobnie jak wiele osób, korzystał często, a czasem i długo. Warto więc chyba się "przymierzyć". Samemu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.03.2007 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 "wanny będę, podobnie jak wiele osób, korzystał często, a czasem i długo. Warto więc chyba się "przymierzyć". Samemu?? Przymierzałem się samemu. Jeżeli myślisz o wannie do kąpieli w 2 osoby, to oczywiście powinnaś przymierzać się we dwoje. Jeżeli miałaś na myśli wiadomo co to raczej nie widzę szansy na taką przymiarkę, choć oczywiście przydałoby się i ten test przeprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 26.03.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam Taka próba jest bez sensu kiedy w wannie nie ma wody ........Przypomnij sobie prawo Archimedesa ......... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.03.2007 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam Taka próba jest bez sensu kiedy w wannie nie ma wody ........ Przypomnij sobie prawo Archimedesa ......... pozdrawiam Jeżeli mówisz o próbie 2-osobowej, to możliwe. Pomińmy jednak ten aspekt. Jednoosobowy test jednak jest bardzo pomocny i widać dużą różnicę zarówno siedząc na desce, jak i kładąc się w wannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 26.03.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam Chodzi mi o to że ciśnie cię w plecy . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.03.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Z miskąto jednak chyba przesada. przecie wazniejsza jest deska (jeśli chodzi o wygodę) A z wannato racja. Ja potrzebuje symetrycznej co by żonka też miała wygodnie. Tylko troche głupio w salonie włazic do wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.03.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 a my zamówiliśmy wannę 130x180 z firmy roca. No w niej chyba się we dwójkę zmieścimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.03.2007 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Z miskąto jednak chyba przesada. przecie wazniejsza jest deska (jeśli chodzi o wygodę) A z wannato racja. Ja potrzebuje symetrycznej co by żonka też miała wygodnie. Tylko troche głupio w salonie włazic do wanny Wyraziłem się nieprecyzyjnie - oczywiście mowa o misce + deska. A czemu głupio? Zrzucasz buty i wchodzisz. Wolisz się męczyć jak wydasz ciężko zarobioną mamonę, czy przetestować jednak parę wanien. Nie sądzę, żeby sprzedawca Ci zabronił, a jak ktoś się będzie śmiał, to jego problem. Z powodu kija w plecach nie kupi wygodnej wanny, a Ty i owszem. Czasem trzeba odnaleźć w sobie "Dziecko". Ego się dzieli na "Rodzica", "Dorosłego" i "Dziecko". Właśnie to "dziecko" jest czasem niezbędne w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.03.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 zgadza się. Podstawa to położyć się w wannie, usiąść na kibelku /z deską ofkors /, wleźć do kabiny prysznica, rozłożyć się na łóżku, czyu zasiąść w fotelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 26.03.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Na kibelkach nie siadałam, i teraz żałuję przynajmniej jeśli chodzi o ten w małej łazience, na szczęscie częściej korzystam z tego drugiego, przez przypadek trafionego. Do wanny przymierzałam się i nikt się specjalnie nie dziwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 26.03.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witaj Frankai, a ja już muślałem, że Ty zaponiałeś o tym Forum. Pamięta Cię z 2003r jak sam byłem na etapie początków budowy. Wtedy byłeś bardzo aktywny.Dobrze że dalej tu zaglądasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 26.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 zgadza się. Podstawa to położyć się w wannie, usiąść na kibelku /z deską ofkors /, wleźć do kabiny prysznica, rozłożyć się na łóżku, czyu zasiąść w fotelu. ugotować obiad w BRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.03.2007 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witaj Frankai, a ja już muślałem, że Ty zaponiałeś o tym Forum. Pamięta Cię z 2003r jak sam byłem na etapie początków budowy. Wtedy byłeś bardzo aktywny. Dobrze że dalej tu zaglądasz. No bo ja mam teraz wykończeniówkę Wróciło się do kraju i zamieszkać trzeba w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.03.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jakiś czas temu słyszałem, jak obsługa Castoramy w Bielsku mówiła ze ktoś im do kibelka narobił pewnie poślizg "kloca" sprawdzał Francek ,byłeś kiedyś w Bielsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 26.03.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Ja brałam pod uwagę właśnie wygodę w wannie. Niestety większość producentów robi bardzo fajnie wyżłobienia pod ręce a na szczycie wanny przelewkę. Niech pomyśli jeden z drugim, że jak człowiek chce się wygodnie położyć w tej wannie, i ułożyć ręce w wyżłobieniach to nie ma mowy żeby coś cisnęło w kark . Wannę kupiłam z przelewką po przeciwnej stronie, jednak zrobiłam błąd ze swojej strony - nieprzemyślany montaż baterii pośrodku wanny. Teraz chcąc dolać wody robię operację z prysznicem , a wystarczyłby montaż baterii w "nogach" wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.03.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Zgadzam się z Frankai Ja nie próbowałam i wynikiem tego jeden kibelek mam wygodny, całe szczęście że ten na dole, a drugi mniej W wannie średnio wygodnie się leży, a mogło być lepiej Taraz bym sprawdzała na bank. A że śmiesznie to wygląda...............kiedyś większe głupoty się robiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts