Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pupa powiedziała NIE misce WC

Recommended Posts

Swego czasu Dziuba dała dobrą radę, żeby wypróbować wannę. Qrcze - to działa. Wpakowałem się w salonie do wanny Ideal Standard Avance/Venice i okazało się, że ... ciśnie mnie w plecy :x Nie mogę kupić wanny, w której nie wytrzymam kilkunastu choćby minut Wanna odpadła!!!

Tknięty tym szokiem małej ergonomiczności wanien. Posadziłem z kolei miejsce, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę, na kibelku. Jest taka ładna seria "You and me" firmy Hatria. Masakra - mowy nie ma, żeby chwilkę usiedzieć :x Zostaje więc Dama Senso, która choć mistrzem świata nie jest, to jednak o wiele wygodniejsza od pierwszej.

Przyłączam się więc do Dziuby i namawiam na próbowanie sprzętów :D Wszelkich :wink:

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak będziesz kupowa piekarnik to wsadż tam dzieciaka.

Czy się zmieści :roll:

Dziękuję za próbę, ale jak dla mnie ta rada jest nietrafiona. Nie przewiduję jednak wsadzania dziecka do piekarnika, ani nawet kuchenki mikrofalowej czy pralki. Może jednak jest na forum ktoś, kto skorzysta z niej :roll:

Z WC i wanny będę, podobnie jak wiele osób, korzystał często, a czasem i długo. Warto więc chyba się "przymierzyć".

"wanny będę, podobnie jak wiele osób, korzystał często, a czasem i długo. Warto więc chyba się "przymierzyć".

Samemu??

Przymierzałem się samemu. Jeżeli myślisz o wannie do kąpieli w 2 osoby, to oczywiście powinnaś przymierzać się we dwoje. Jeżeli miałaś na myśli wiadomo co :wink: to raczej nie widzę szansy na taką przymiarkę, choć oczywiście przydałoby się i ten test przeprowadzić. :D

Witam

Taka próba jest bez sensu kiedy w wannie nie ma wody ........

Przypomnij sobie prawo Archimedesa .........

pozdrawiam

Jeżeli mówisz o próbie 2-osobowej, to możliwe. Pomińmy jednak ten aspekt. Jednoosobowy test jednak jest bardzo pomocny i widać dużą różnicę zarówno siedząc na desce, jak i kładąc się w wannie.

Z miskąto jednak chyba przesada.

przecie wazniejsza jest deska (jeśli chodzi o wygodę)

A z wannato racja.

Ja potrzebuje symetrycznej co by żonka też miała wygodnie.

Tylko troche głupio w salonie włazic do wanny :roll:

Wyraziłem się nieprecyzyjnie - oczywiście mowa o misce + deska.

A czemu głupio? Zrzucasz buty i wchodzisz. Wolisz się męczyć jak wydasz ciężko zarobioną mamonę, czy przetestować jednak parę wanien. Nie sądzę, żeby sprzedawca Ci zabronił, a jak ktoś się będzie śmiał, to jego problem. Z powodu kija w plecach nie kupi wygodnej wanny, a Ty i owszem. Czasem trzeba odnaleźć w sobie "Dziecko". Ego się dzieli na "Rodzica", "Dorosłego" i "Dziecko". Właśnie to "dziecko" jest czasem niezbędne w życiu.

Witaj Frankai, a ja już muślałem, że Ty zaponiałeś o tym Forum. Pamięta Cię z 2003r jak sam byłem na etapie początków budowy. Wtedy byłeś bardzo aktywny.

Dobrze że dalej tu zaglądasz.

No bo ja mam teraz wykończeniówkę :roll: Wróciło się do kraju i zamieszkać trzeba w końcu :wink:

Ja brałam pod uwagę właśnie wygodę w wannie. Niestety większość producentów robi bardzo fajnie wyżłobienia pod ręce a na szczycie wanny przelewkę. Niech pomyśli jeden z drugim, że jak człowiek chce się wygodnie położyć w tej wannie, i ułożyć ręce w wyżłobieniach to nie ma mowy żeby coś cisnęło w kark :-). Wannę kupiłam z przelewką po przeciwnej stronie, jednak zrobiłam błąd ze swojej strony - nieprzemyślany montaż baterii pośrodku wanny. Teraz chcąc dolać wody robię operację z prysznicem :-), a wystarczyłby montaż baterii w "nogach" wanny.

Zgadzam się z Frankai :D

Ja nie próbowałam i wynikiem tego jeden kibelek mam wygodny, całe szczęście że ten na dole, a drugi mniej :-?

W wannie średnio wygodnie się leży, a mogło być lepiej 8)

Taraz bym sprawdzała na bank.

A że śmiesznie to wygląda...............kiedyś większe głupoty się robiło :lol: