ewadora 31.03.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Szczerze powiem - nie wiem co to te "nerki " z ikea - ale przypuszczam,ze coś co działa na zasadzie obrotowej półki- stąd pewnie kształt nerki . Niestety najbliższe dla mnie IKEA to chyba 300 km . Co do mojego ostatniego "hobby" to znalazłam fajowy zlewozmywak http://www.hipermarket.pl/media/products/blanco-blancoclassic-box-stal-szlachetna-zlewozmywak/images/thumbnail/large_2_3369cee94779.jpg?updated_at=1297948444. Wszystkie odpadki wrzucone do tego pudełka z przodu i na środku lądują w sortowniku pod spodem - jest to połączone takim plastikowym "rękawem" z tym sortownikiem.Niestety w cenie zlewozmywaka nie ma sortownika- to kolejne 600 zł do wydania. Cena zabija- ale pomysł super.Ciekawe dlaczego to takie ch...wo drogie i czemu nikt inny tego nie produkuje ? Pewnie za parę lat to będzie standardem w kuchni - ale jak teraz ułatwić sobie życie? W lecie stada muszki owocowej w kuchni potrafią wkurzyć dokumentnie. A może macie pomysł jak domowym sposobem wykombinować taki śmietniczek na odpadki w blacie? Ja rozumiem to tak - blat granitowy , w środku dziura dopasowana do kosza.Tylko przydałby się kosz ,który ma rączkę schowaną pd pokrywką - może ktoś ma namiary na coś takiego ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 31.03.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A co to takiego te "nerki"? Wydaje mi się ,że to : http://www.ikea.com/PIAimages/81971_PE207250_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 31.03.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Mam pytanie do użytkujących kuchnie- jak uważacie korzystniej jest śmietniki/sortowniki postawić w szafce z drzwiami otwieranymi na boki czy w szufladzie pod zlewem?Ja obecnie mam otwierane na boki i denerwuje mnie nurkowanie pod zlew np. po ziemniaki. Fajnie byłoby , mieć wysuwane.Z drugiej strony z każdym śmietkiem wysuwać wielka szufladę?- czy to szybko nie zniszczy się? Czy to wygodne? Na drzwiach zawsze można powiesić coś takiego na kompostowe śmiecie ze stołu i z obierania np . ziemniaków :http://www.ikea.com/PIAimages/0104790_PE251774_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdos 11.08.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam,mam pytanko czy szafkę narożnikową IKEA 90x90 można spłycić - mam tylko 60 cm szerokości a 120x60 jest za długa. Czy dostęp będzie ok?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
procentauri 15.08.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Mam pytanie do użytkujących kuchnie- jak uważacie korzystniej jest śmietniki/sortowniki postawić w szafce z drzwiami otwieranymi na boki czy w szufladzie pod zlewem? Ja obecnie mam otwierane na boki i denerwuje mnie nurkowanie pod zlew np. po ziemniaki. Fajnie byłoby , mieć wysuwane.Z drugiej strony z każdym śmietkiem wysuwać wielka szufladę?- czy to szybko nie zniszczy się? Czy to wygodne? Na drzwiach zawsze można powiesić coś takiego na kompostowe śmiecie ze stołu i z obierania np . ziemniaków : http://www.ikea.com/PIAimages/0104790_PE251774_S4.JPG Ja przymierzam się do wysuwanej szuflady/ sortownika w mojej nowej kuchni Taka opcja wydaję mi się bardziej funkcjonalna. Nie sądzę że się niszczy, bo sortownik działa jak zwykła szuflada.. a one nigdy mi się nie zniszczyły przy wysuwaniu. dużo łatwiej też wyrzucać śmieci.. niestety nie mogę mojej opinii oprzeć na doświadczeniu.. może ktoś pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 24.08.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja ostatecznie śmiecie mam w schowku - spiżarni ,obok kuchni. Pod zlewem zaś musiało być ostatecznie miejsce na młynek do odpadków oraz filtr do wody pitnej.Póki co jestem zadowolona z tego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 15.09.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) Mam sortownik na śmieci franke trolley vario w szufladzie pod zlewem i jest to dużo wygodniejsze niż w zwykłej szafce. Robię coś przy zlewie, wysuwam śmietnik i "hop" resztki. Polecam. A przy okazji jest dostęp do wszystkich schowanych tam rzeczy i nie trzeba wyciągać śmietnika żeby się do nich dostać.Pozdrawiam Edytowane 15 Września 2011 przez Małosia*1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 16.09.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Potwierdzam to, co napisała Małosia*1. Ja mam pod zlewem szafkę 60 z IKEA i trzy kosze w szufladzie . Szuflada z pełnym wysuwem. Nie trzeba się schylać, żeby coś wyrzucić . Bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 W zasadzie najwygodniej chyba by było, gdyby kosz był w szafce obok zlewu. Bo wysuwając kosz trzeba się odsunąć od blatu, a tak otwierałby się z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
new0710 09.01.2017 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 ach te kociary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1983 15.02.2017 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Osobiście nie wyobrażam sobie kuchni bez szuflad, są najwygodniejsze . Sztućce, przyprawy i różnego rodzaju worki tylko tam trzymam. W dodatku świetnie się sprawdzają jako kosz na odpadki, bo można wygodnie wysunąć, zwłaszcza, gdy w pośpiechu coś gotuję, to nie muszę się schylać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej53 28.04.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Ja mam meble kuchenne gorzów i jestem z nich bardzo zadowolona. Są zrobione na wymiar, więc idealnie pasują do wnętrza, do tego są bardzo praktyczne, mają sporo porządnych szuflad i praktycznych półek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts