Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

malmuc

Recommended Posts

Szczerze powiem - nie wiem co to te "nerki " z ikea - ale przypuszczam,ze coś co działa na zasadzie obrotowej półki- stąd pewnie kształt nerki :). Niestety najbliższe dla mnie IKEA to chyba 300 km :(.

Co do mojego ostatniego "hobby" to znalazłam fajowy zlewozmywak http://www.hipermarket.pl/media/products/blanco-blancoclassic-box-stal-szlachetna-zlewozmywak/images/thumbnail/large_2_3369cee94779.jpg?updated_at=1297948444.

Wszystkie odpadki wrzucone do tego pudełka z przodu i na środku lądują w sortowniku pod spodem - jest to połączone takim plastikowym "rękawem" z tym sortownikiem.Niestety w cenie zlewozmywaka nie ma sortownika- to kolejne 600 zł do wydania. Cena zabija- ale pomysł super.Ciekawe dlaczego to takie ch...wo drogie i czemu nikt inny tego nie produkuje ?

Pewnie za parę lat to będzie standardem w kuchni - ale jak teraz ułatwić sobie życie? W lecie stada muszki owocowej w kuchni potrafią wkurzyć dokumentnie.

A może macie pomysł jak domowym sposobem wykombinować taki śmietniczek na odpadki w blacie? Ja rozumiem to tak - blat granitowy , w środku dziura dopasowana do kosza.Tylko przydałby się kosz ,który ma rączkę schowaną pd pokrywką - może ktoś ma namiary na coś takiego ?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie do użytkujących kuchnie- jak uważacie korzystniej jest śmietniki/sortowniki postawić w szafce z drzwiami otwieranymi na boki czy w szufladzie pod zlewem?

Ja obecnie mam otwierane na boki i denerwuje mnie nurkowanie pod zlew np. po ziemniaki. Fajnie byłoby , mieć wysuwane.Z drugiej strony z każdym śmietkiem wysuwać wielka szufladę?- czy to szybko nie zniszczy się? Czy to wygodne?

Na drzwiach zawsze można powiesić coś takiego na kompostowe śmiecie ze stołu i z obierania np . ziemniaków :

http://www.ikea.com/PIAimages/0104790_PE251774_S4.JPG

• 4 months później...
Mam pytanie do użytkujących kuchnie- jak uważacie korzystniej jest śmietniki/sortowniki postawić w szafce z drzwiami otwieranymi na boki czy w szufladzie pod zlewem?

Ja obecnie mam otwierane na boki i denerwuje mnie nurkowanie pod zlew np. po ziemniaki. Fajnie byłoby , mieć wysuwane.Z drugiej strony z każdym śmietkiem wysuwać wielka szufladę?- czy to szybko nie zniszczy się? Czy to wygodne?

Na drzwiach zawsze można powiesić coś takiego na kompostowe śmiecie ze stołu i z obierania np . ziemniaków :

http://www.ikea.com/PIAimages/0104790_PE251774_S4.JPG

Ja przymierzam się do wysuwanej szuflady/ sortownika w mojej nowej kuchni :) Taka opcja wydaję mi się bardziej funkcjonalna. Nie sądzę że się niszczy, bo sortownik działa jak zwykła szuflada.. a one nigdy mi się nie zniszczyły przy wysuwaniu. dużo łatwiej też wyrzucać śmieci.. niestety nie mogę mojej opinii oprzeć na doświadczeniu.. może ktoś pomoże?? :)

sortowniki.JPG

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Mam sortownik na śmieci franke trolley vario w szufladzie pod zlewem i jest to dużo wygodniejsze niż w zwykłej szafce. Robię coś przy zlewie, wysuwam śmietnik i "hop" resztki. Polecam. A przy okazji jest dostęp do wszystkich schowanych tam rzeczy i nie trzeba wyciągać śmietnika żeby się do nich dostać.

Pozdrawiam

Edytowane przez Małosia*1

• 5 years później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...