gosciu01 28.03.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 q…wica mnie bierze jak co roku przysyłają mi grzeczną informację, że nie płaciłem abonamentu i muszę zapłacić za cały rok z odsetkami.W tym roku grubo ponad 200 zł. Telewizor mam. Oglądam DVD i słucham koncertów. Do tego potrzebny jest mi odbiornik TV.Słucham radia z satelity, ale wyłącznie tego komercyjnego.Oglądam HBO, Discovery, i takie tam za które płacę niemało. Ale lubię. Więc płacę. Jak mi browar miły nikt w domu nie słucha, ani nie ogląda publicznych stacji TV, chyba że roczny syn przypadkiem bawiąc się pilotami przełączy niechcący. Co mogę zrobić aby nie płacić haraczu, z którego po prostu nie mam pożytku.Czy ktoś ma pomysł ? Czy za rzutnik też się płaci ?Może przez monitor komputerowy 36”/42" sobie TV podłączyć ?Czy jak ktoś ma talerz na dachu to mogą go za to ścigać ? NIE UŻYWAM I NIE POTRZEBUJĘ TVP. Czy tylko ja jestem tak uczciwy ( czyt. durny ), że płacę ten podatek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 28.03.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 to cholerstwo to moim zdaniem nic innego jak cholerny podatek od posiadania odbiornika tv możesz w nim rybki hodować ale masz i bulisz. Szlak mnie trafia od takich pierdoł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 28.03.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Czy tylko ja jestem tak uczciwy ( czyt. durny ), że płacę ten podatek ? wiele na to wskazuje, ale miłościwie panujący mają zmienić prawo aby doliczać do rachunków za prąd czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 28.03.2007 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 to cholerstwo to moim zdaniem nic innego jak cholerny podatek od posiadania odbiornika tv możesz w nim rybki hodować ale masz i bulisz. Szlak mnie trafia od takich pierdoł. pracuję w takiej międzynarodowej firmie i pamiętam, że parę lat temu przy piwku wyszło, że ten abonamen to evenement. Przynajmniej w towarzystwie soób z kilku krajów, w którym rozmawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 28.03.2007 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 wiele na to wskazuje, ale miłościwie panujący mają zmienić prawo aby doliczać do rachunków za prąd czy coś takiego autentycznie znam rodzinę, w której świadomie zrezygnowano z TV. I bynajmnije nie z powodów finansowych, kulturowych, religijnych czy jakichkolwiek poza świadomym wyborem. Czy ich też obciążą abonamentem razem z prądem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.03.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Czy ich też obciążą abonamentem razem z prądem ? Zdaje sie ze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 29.03.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Publicznie oświadczam, że telewizorni nie posiadam, abonamentu nie płaciłem i płacić nie będę. Jako akt świadomego wyboru i obywatelskiego protestu przeciw finansowaniu tej ludycznej rozrywki niskich lotów i politycznej tuby ! Tym bardziej, że TVP jest coraz bardziej komercyjna i reklamowa. Co innego radio, które głównie utrzymuje się z abonamentów (podobno 3/4). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 29.03.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 q…wica mnie bierze jak co roku przysyłają mi grzeczną informację, że nie płaciłem abonamentu i muszę zapłacić za cały rok z odsetkami. W tym roku grubo ponad 200 zł. Telewizor mam. Oglądam DVD i słucham koncertów. Do tego potrzebny jest mi odbiornik TV. Słucham radia z satelity, ale wyłącznie tego komercyjnego. Oglądam HBO, Discovery, i takie tam za które płacę niemało. Ale lubię. Więc płacę. Jak mi browar miły nikt w domu nie słucha, ani nie ogląda publicznych stacji TV, chyba że roczny syn przypadkiem bawiąc się pilotami przełączy niechcący. Co mogę zrobić aby nie płacić haraczu, z którego po prostu nie mam pożytku. Czy ktoś ma pomysł ? Czy za rzutnik też się płaci ? Może przez monitor komputerowy 36”/42" sobie TV podłączyć ? Czy jak ktoś ma talerz na dachu to mogą go za to ścigać ? NIE UŻYWAM I NIE POTRZEBUJĘ TVP. Czy tylko ja jestem tak uczciwy ( czyt. durny ), że płacę ten podatek ? zameldować babcię i zgłosić we właściwym urzędzie pocztowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.03.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 nie trzeba płacić abonamentu jeżeli używa się kompa z kartąTVbo płaci się za odbiorniki tv i radiowe, a karta tv nie jest do nich zakwalifikowana, chyba że coś już zmienli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 29.03.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 gosciu01 jak juz raz kiedys zapłaciłeś to jesteś na ich liście, teraz jedynie możesz na poczcie wyrejestrować odbiornik i zaprosic miłego pana na wizyte. Oczywiście nie mozesz miec tv w tym czasie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 29.03.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 telewizor to dalej luksus. aby go posiadać trzeba bulić. ale dzięki niemu mam w niedzielę mszę św. z watykanu, PULS, skróty wydażeń sportowych po godz. 23:30 no i dobranockę jak za komuny żeby dzieciaki nie myślały, że się o nich nie pamięta.a pro pos... pamiętam skecz p. Piaseckiego, który opowiadał bodajże córeczce jak to dawniej było za jego młodzieńczych lat. mogę trochę poprzekręcać tekst ale szło to jakoś tak:"(za moich czasów to nie było rolek) - (a co było?) - (wrotki. i nie było carton network w telewizji) - (a co było?) - (dobranocka. reksio) - (cały dzień????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 29.03.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 q…wica mnie bierze jak co roku przysyłają mi grzeczną informację, że nie płaciłem abonamentu i muszę zapłacić za cały rok z odsetkami. W tym roku grubo ponad 200 zł. Telewizor mam. Oglądam DVD i słucham koncertów. Do tego potrzebny jest mi odbiornik TV. Słucham radia z satelity, ale wyłącznie tego komercyjnego. Oglądam HBO, Discovery, i takie tam za które płacę niemało. Ale lubię. Więc płacę. Jak mi browar miły nikt w domu nie słucha, ani nie ogląda publicznych stacji TV, chyba że roczny syn przypadkiem bawiąc się pilotami przełączy niechcący. Co mogę zrobić aby nie płacić haraczu, z którego po prostu nie mam pożytku. Czy ktoś ma pomysł ? Czy za rzutnik też się płaci ? Może przez monitor komputerowy 36”/42" sobie TV podłączyć ? Czy jak ktoś ma talerz na dachu to mogą go za to ścigać ? NIE UŻYWAM I NIE POTRZEBUJĘ TVP. Czy tylko ja jestem tak uczciwy ( czyt. durny ), że płacę ten podatek ? Idź na pocztę i wyrejestruj odbiornik TV. Jak nie masz odbiornika TV nie będą ci mogli przysyłac upomnień o zapłatę. Tylko wiesz to jawne lecenie w kulki. Wiesz abonamentu nie płacisz za to że ogladasz ale za to że mozesz ogladać. To tak samo jak ze składką na ubezpieczenie zdrowotne. Płacisz nie za to że cię leczą tylko za to że będziesz mógł ewentualnie skorzystać z leczenia. Tak samo przecież jest z wieloma innymi daninami.Abonament to żaden ewenement w tym względzie. Ciesz się że jeszcze nie ma podatku od krzywych pleców i płaskostopia Pozdrawiam P.S. Obecnie należę do grupy ok. 50% uczciwych obywateli i płacę abonament. Za frajera się nie uważam. Uważam się za osobę która stara się zachować jakiś elementarny poziom i z tego powodu staram się przestrzegać obowiązujacego prawa w miarę istnienia takich mozliwości , tak dla zasady bo tak zostałem wychowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.03.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Z zameldowaniem babci, to nie takie proste, bo jak w gospodarstwie domowym mieszkają z babcią conajmniej dwie osoby pow. 26 roku życia, to babcia też zapłaci abonament. My świadomie zrezygnowaliśmy z telewizji, nie mamy w domu telewizora. Nóż mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę o pomyśle dołączenia abonamentu rtv do rachunków za prąd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 29.03.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 O ile dobrze pamiętam to W.P. Danuta Waniek miała pomysł aby obciążyć abonamentem wszystkie elektroniczne gadżety, które maja wbudowane radio lub TV, typu telefony komrkowe lub nawet MP3 z radiem, komp. z kartą telewizyjną, tylko nie pamiętam czy to to odnosiło się do wszystkich czy tylko do sprzętu używanego w firmach ... Na szczęście pomysł nie przeszedł .... Jak widać pomysłów naszym rządzącym nie brakuje. "Wymyśleć można wszystko ... ale i tak zostaje lek na ludzką głupotę" S. Lem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 29.03.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Nóż mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę o pomyśle dołączenia abonamentu rtv do rachunków za prąd . No cóż, każdy w tym kraju powiniem mieć tel. aby móc oglądać wystąpienia rządzących. A kto nie ma, będzie się gęsto tłumaczył. TV publiczna ma pobobno misję A tak poważnie to pomysł też nie jest nowy ale istnieje ryzyko, że niestety tej władzy uda się go zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 29.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 To nie jest abonament - to jest podatek za posiadanie odbiornika telewizyjnego i radiowego. Nie ma znaczenia co oglądasz i czego słuchasz. Jeśli masz takowy odbiornik np: radio w samochodzie to powinieneś płacić. Na razie nie trzeba płacić za odbiorniki w komputerach i telefonach komórkowych. Podobnie jest w ZUSie, tzw: składki - chorobowe, rentowe to zwykłe podatki tylko nazwa inna by lepiej wyglądało - dzięki temu płacisz np: 20% podatku dochodowego i różne składki i abonamenty a nie 60%. A przy okazji jest sens utrzymywać np: ZUS, tworzyć różne policje np skarbowe itp. Pozdrawiamkrzysq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 29.03.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 O ile dobrze pamiętam to W.P. Danuta Waniek miała pomysł aby obciążyć abonamentem wszystkie elektroniczne gadżety, które maja wbudowane radio lub TV, typu telefony komrkowe lub nawet MP3 z radiem, komp. z kartą telewizyjną, tylko nie pamiętam czy to to odnosiło się do wszystkich czy tylko do sprzętu używanego w firmach ... Na szczęście pomysł nie przeszedł .... Jak widać pomysłów naszym rządzącym nie brakuje. "Wymyśleć można wszystko ... ale i tak zostaje lek na ludzką głupotę" S. Lem Na razie jest to ciężkie do zrealizowania technicznie, więc lepiej obciążać firmy np: oglądasz TV przez komórkę to lepiej ścigać operatora komórkowego. Już za dwa lata a najdalej chyba do 2011 muszą wprowadzić naziemną telewizję i radio cyfrowe i już nie będzie problemów ze ściąganiem i nakładaniem różnych nowych podatkówna na odbiór tych programów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 29.03.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 29.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 A jak to jest przy zmianie adresu (przeprowadzce do nowego domu). Znajdą nas ? Można o nich zapomnieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 29.03.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 ale Wy macie problemy jak nie płacic - co to za pytanie? nie płacic złodziejom i już! nigdy za abonament itd. lepiej zaprawe mieszajcie Uwazaj kolego ze slowami bo wlasnie prawo jest po ich stronie. Abonament tv jest oplata za mozliwosc korzystania z telewizji. Nie korzystasz - nie plac. A korzystanie bez placenia jest wlasnie zlodziejstwem. Nie podoba sie prawo obowiazujace w Polsce? Zawsze mozesz wyjechac, tak jak wyjechaly juz 2 mln rodakow. Sprobuj nie zaplacic abonamentu za przesyl pradu, gazu czy abonamentu tefonicznego. Jesli samy sie rozgrzeszamy z drobnych kradziezy jak np. abonament tv, wyrzucanie smieci nie do swoich kubłów czy "wykopałem z lasu drzewko - bo po co kupowac" to potem nie dziwmy sie ze i inni rozgrzeszaja sie ze swoich malych kradziezy "zabrałem sąsiadowi 10 cegiel bo on ma ich 5000 sztuk" i idac dalej "ukradlem temu bogatemu radio z samochodu - jego stac na nowe a mnie nie". Nasze spoleczenstwo, nawet jego najmlodsze pokolenie jest przesiakniete komunistycznym mysleniem - jak jakies dobro jest wspolne to tego sie nie szanuje, mozna zniszczyc, ukrasc. Twoja wypowiedz jest dowodem na to ze w Polsce bedzie lepiej dopiero za 2-3 pokolenia gdy ludzie zaczna inaczej myslec o wspolnym majatku a na razie to swojego pilnujemy tak że za wrzucony papierek na nasz ogrodek to zabilbys sasiada a taki sam papierek wyrzucony na przystanku jest cool - objawem luzu. Prosze, nie bierz sobie mojej wypowiedzi jako osobistego przytyku. Chodzi mi o to ze jako spoleczenstwo nie nauczylismy sie jeszcze szanowac wspolnego majątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts