caleb 13.06.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 1.Czy to prawda,że od 11 lipca nie jest potrzebne pozwolenie na budowę dla przyłączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.06.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Prawda, przylacza wymagac beda jedynie zgloszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 13.06.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 To prawda. Patrzę jednak na to z innej strony. Nie będzie konieczna decyzja -pozwolenie na budowę, ale pozostałe formalności pozostaną bez zmian - to jest opracowanie projektu budowlanego ze wszystkimi uzgodnieniami. Poza tym to jeszcze dużo zależy od urzędów. Niektóre gminy już od dłuższego czasu nie wymagają pozwolenia na budowę przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 13.06.2003 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 tzn, wszelkie uzgodnienia ZUDP itd bez zmian, czy w takim razie jest to jakieś uproszczenie dla inwestora? a propos urzędów,wyczytałem też, że pozwolenie na budowę ma mi teraz wydawać starosstwo powiatowe, które w moim przypadku znajduje się w innym mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 13.06.2003 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Pozwolemie na budowę w większych miastach (powiaty grodzkie) wydaje Urząd Miasta. W Warszawie miejscem załatwienia sprawy jest Urząd Dzielnicy. Natomiat w mniejszych miejscowościach decyzja pozwolenie na budowę wydawana jest w Starostwie. Czasem zdatrza się, Starostwo część swoich kompetencji w tym zakresie przekazuje Urzędom Miejskim, lub Urzędom Gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 16.06.2003 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Dowiadywałem się w Urzędzie Miasta, w Wydziałe Architektury i budownictwa.Powiedzieli mi, że że u nich do końca roku wszystko odbywać sie będzie na srarych zasadach, bo muszą mieć czas żeby się przygotowaćd o zmian w prawie bubowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts