adwalk 05.02.2008 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Dzięki za trzymanie kciuków , chyba trzymasz skutecznie bo trochę na budowie przyspieszyło Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.03.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Ale u was się zmieniło w ciągu roku Pięknie po prostu!!! A najbardziej podobają mi się autorskie płytki do kuchni!!! Gratuluję talentu i mam nadzieję, że jeszcze nejeden raz wykorzystasz go do dekorowania domu... To będzie naprawdę wasz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 10.03.2008 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Zmieniło się rzeczywiście, bo jeszcze rok temu była tam poręba w lesie. Oczywiście cieszymy się szalenie , ale do końca jeszcze duuuuużo do zrobienia.Co do płytek dziękuję za tak miłe słowa ! Bardzo żałuję ,że wpadłam na pomysł malowania dopiero przy ostatnich płytkach, trudno , teraz przerzuciłam się na porcelanę . Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.03.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 To proszę zaprezentuj proszę swoje dzieła. Teraz wszyscy tak pędzą, że nawet trudno odkryć czy ma się jakieś talenty plastyczne Może dlatego to taka rzadkość... Moja teściowa robi przepiękne serwety na szydełku, po prostu dzieła sztuki. Jednak co dzieło rąk i talentu to nie maszyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 13.03.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Dzieła to chyba za duże słowo http://images28.fotosik.pl/176/950d8f24cb410519.jpg http://images30.fotosik.pl/176/8ef945095f04bfb4.jpg http://images34.fotosik.pl/177/b3a6eb41c89988e9.jpg To na razie wszystko, nie mam czasu na malowanie większej ilości ( wiadomo- budowa), ale filizanki już zakupione i czekają na lepsze czasy, a ja będę sie w najbliższym czasie realizować jako dekorator powierzchni płaskich w domku .Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.03.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Już widać, że będziesz właścicielką niezwykłej kolekcji porcelany Słodkie są te różyczki, bardzo mi sie podobają Życzę powodzenia również w powierzchniach płaskich A przy okazji - Wesołych Świąt!!! http://konopki.ovh.org/obrazy/galeria%20anne%20geddes%20252.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 03.04.2008 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Renka! Dzięki za życzenia. Zdjęcie super !!!- ponieważ dwa takie już mi się swego czasu wykluły, mam nadzieję , że życzenia nie spowodują wylęgu kolejnych trzech jednocześnie Dawno tu nie zaglądałam, malowanie powierzchni płaskich daje się nam nieźle we znaki i na nic nie ma czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 02.05.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Dzieki Waszemu dziennikowi (plus to co mnie ostatnio spotkalo) zyskalam jakis taki wiekszy dystans do budowania. Czym jest moje opoznienie w stosunku do Waszego! Dzieki Wam wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.06.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Dawno nie zaglądałam do was, a tu do zamieszkania jeden krok super a jak będziecie naprawiać ten źle polakierowany parkiet? mam nadzieję, że już nic nie popsuje szyków i przeprowadzka tuż, tuż. Podziwiam wasze gipsowe zmagania. Ja pozostanę przy moich tynkach cementowo wapiennych. Tylko jak pomalujemy garaż w i okaże się, że tynki są do gazu to będę płakać i robić gładź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 01.09.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witajcie Co u Was słychać? Mam nadzieje że już na dobre tam zamieszkaliście i nikt Wam większych numerów nie odprawiał Ja mam pytanie. Chcemy wybudować podobny do Waszego dom (ten drugi modelowy ) i także zastanawiam się nad podpiwniczeniem. Ile Wam podrożył ten zabieg koszty budowy? (tak chociażby w przybliżeniu ) Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 08.03.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ha! Nie zaglądalismy tu ponad pół roku bo nie było czasu, więc sorry za tak haniebne opóznienie w odpowiadaniu. Nie wiem czy do czegokolwiek się jeszcze Wam to przyda. Piwnica "na oko" (dokładnie tego nie zliczaliśmy) podwyżyła koszty budowy o jakieś 20-25 tys zł. Ale tak naprawdę koszt budowy piwnicy zalezy też od warunków gruntowych jakie się ma na działce u nas woda jest 5m poniżej fundamentu .Dziś , już mieszkając, oceniamy, że warto było podpiwniczać .Dom jest na stoku, w piwnicy mamy garaż do którego wjeżdżamy po płaskim i jest miejsce na różne: kosiarki, łopaty, rowery, narty , zgrzewki wody mineralnej i mnóstwo innych niezbednych rzeczy, które trudno by było upchnąć w domu, a wygodnie trzymać w piwnicy . Pozdrawiamy. Powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.03.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Gratuluję przeprowadzki!!! Bardzo się cieszę, że nie zmogły was żadne przeciwności Czytałam już wiele historii budowy i nasuwa mi sie nieodparta myśl, że budowa od pewnego momentu zamienia się w poprawianie po poprawianiu Mile widziane zdjęcia domku, a na pewno kuchni z niepospolitą glazurą Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.12.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!! http://lh6.ggpht.com/_WP-BD9MqS8o/SzTzuwjyd7I/AAAAAAAAA9g/lm9UnbI-jcs/s912/DSCN0540.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 11.01.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 O! Jak miło, że ktoś o nas jeszcze pamięta. Dziękuję za życzenia !!!A w kwestii zdjęć kuchni to będą, tylko szafki kuchenne które przeżyły już trzy nasze kuchnie, a teraz stoją w czwartej nie nadają się do upublicznienia. Jak kupimy meble to zaprezenuję. Słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anila2005 20.02.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Gratuluję cierpliwości w przedbudowie- godne podziwu! I mam pytanko- jak wypalć te rysuneczki na kafelkach i filizankach? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 20.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Odkurzacz - super sprawa gratulacje! Ja jeszcze poczekam na swój egzemplarz Fajnie, że wróciłaś do prowadzenia dziennika Na zdjęcia też poczekam, już mi się nie spieszy - my już się wybudowaliśmy, teraz się tylko urządzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 20.02.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Malowałam farbami firmy Pebeo- Porcelaine 150. Wszystkie informacje można znależć w internecie.To są farby do malowania porcelany utrwalane na gorąco(są jeszcze na zimno, ale z tymi nie mam doświadczenia). Malujemy, potem minimum 24 godziny schnie, a potem na 35 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Temperatura jest ważna- moja kuchenka ją zaniżała (tzn. pokazywała, że jest 150, ale widocznie nie było) i po piewszym wypalaniu mogłam zeskrobać wzorek paznokciem. Kafle wiszą na ścianie już dwa lata i nic im się nie dzieje, filiżanki myję w zmywarce, a różyczki mają się dobrze. Gdybyś miała jeszcze pytania to chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 20.02.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Hej Renka Grabow ! Też mieszkamy i się urządzamy, ale zostało nam ogrodzenie, taras, balustrady, wykończenie garażu i mnóstwo różnych drobiazgów. Chwilami mam wrażenie, że gdy to wszystko zakończymy to cała reszta będzie się nadawała już do remontu.. i zabawa zacznie się od nowa . Ale i tak jest extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 18.05.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 A ja grzecznie proszę o fotkę podjazdu i obrzeża z kostki, bo chyba już zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts