Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odzwyczaiłem się od telewizji, co dalej...?

andre59

Recommended Posts

spróbuj żyć bez tv. 7 kanałów to i tak, az za dużo. My mamy 4 :wink:

My też. Oglądalność obowiązkowa codziennie o 19. na jedynce. :wink: Potem gra jeszcze ze dwie godziny, nie wiadomo po co, bo nikt go nie ogląda labo jednym okiem.

Niestety, musze się zgodzic z kuleczką, komputer i internet też uzależniają. A od nich trudniej się uwolnić, przynajmniej mi... mnie... :-?

a ja jestem uzależniony od tv. nie żebym oglądał cały czas ale cały dzień musi mi cos brzdękać... wtedy czuję bliskość ze światem (dziwne co? :oops: ). żona co chwile wyłącza a ja włączam hehe. jest kilka programów na które się piszę: kabarety, jeden z dziesięciu, top gear i eurosport. a filmów jakoś nie umiem oglądać, trzeba wtedy siedzieć te 2 godz. przed tv. w pokoju "chodzi" tv, w kuchni radio i wtedy wydaje mi się że mój domek żyje. no tak mam 8)

• 2 weeks później...
bardzo dobry trend, ja właściwie przestałem oglądać tv , drażni mnie strasznie to ,że jak już coś wartościowego jest w programie to o 23,30. O reklamach dla schorowanej części społeczeństwa nie wspominając. telewizor wykorzystuję bardziej jako monitor dla płyt dvd , zerkam także w celach edukacyjnych na CNN, czegoś się zawsze nauczy człowiek. Zdecydowanie wolę radio i dobrą muzykę, marzy mi się ostatnio dobry gramofon analogowy... Internet?? oj też się trzeba pilnować , wciąga strasznie, czy to z pozoru niewinne rozmowy albo choćby szachy...bywa czasem ,że zanim się człek zorientuje to jeż świta na zewnątrz.

U mnie telewizor też został zdetronizowany. W rpojekcie domu miał miec miejsce w salonie - plazma - został nawet wkupty peszel na kabelki... Ale jakoś mi to nie grało... Zeby tak gloryfikować to pudło... Plazmy nie kupiłam, został 10 letni grzmot, 17 cali, jest ucpchnięty w gabinecie... i jakoś nie chcę już się nad tym bardziej skupiać... choć nadal potrafia "wciągnąć" mnie programy TVN Style, BBC, Travel,Kuchniatv, itp - tyle że tam są też powtórki...

Ale lubię oglądać dobre filmy - potrafią wpłynąć na mnie......choćby ostatnio obejrzany na DVD "Bliżej"(closer)...i Clive Owen...zawładnął mą wyobraźnią na ładnych parę dni ...i nocy :wink:

Dlatego postanowiłam kupić projektor...mam dobre nagłośnienie i kawałek pustej ściany nad kominkiem... tak jak w kinie...

kulka cos w tym miest

nie wiem jak wy - ale ja zawsze mam pierwsze zachysniecie czyms (np. wlasnie net byl szczegolnie jaskrawym przykladem)

a to FM , a to FG a to jeszcze cos innego

ale u mnie faza fascynacji trwa pare miesiecy -iii.. mija

gorzej ze przenosi sie na cos innego :-? :wink: :lol:

Z chlopami masz tak samo ? :wink: :D

My mieszkaliśmy przez wiele miesięcy bez telewizora. Wszyscy się dziwili. Potem przez rok byl pożyczony telewizor, ale go nie oglądaliśmy - więc oddaliśmy. W końcu kupiliśmy duże pudlo i kino. I do tego to sluży - oglądania filmów na dvd. A, że telewizor mieszka w szafce to jest niewidoczny i nie przyciąga uwagi gości.