niktspecjalny 30.03.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Nio wlaśnie spadło to na nas i chcemy zaskoczyć rodzinke ale nie wiemy jak.Chodzi nam bardziej o potrawy niz o wystrojenie stołu.Jakoś nie mamy pomysłu a nadarza sie okazja by " stoliczku nakryj się" było inne niz zawsze.Nie twierdze tu ,że potrawy w "standardzie" nie mają mieć miejsca.Wręcz przeciwnie zostają.Może ich "tuningowanie"sprawi ,że beda bardziej nazwe to " kolorowe". pozdrawiam NS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 30.03.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Jak mają być goście to bym nie ryzykowała: postawiłabym na sprawdzone przepisy. No, może jakimś drobiazgiem zaskoczyć: kawa jakaś wyszukana, herbatka. Albo winko specjalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 30.03.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 ja tez "najgłówniejsze" dania zostawiłabym w spokoju. Pokombinowałabym ze sposobem podania ewentualnie. chyba że macie czas i okzaje je wypróbowac. Natomiast zaszalałabym na waszym miejscu z przystawkami, słatkami itp. PS. Ja mam przygotowac na wielkanoc... jaja faszerowane Ale postanowiłam zrobic jaja na 6 sposobów i przyozdobic inaczej niz listek sałaty i ogórek kiszony Tu są fajne przepisy: http://kuchnia.kisa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.03.2007 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 ja tez "najgłówniejsze" dania zostawiłabym w spokoju. Pokombinowałabym ze sposobem podania ewentualnie. chyba że macie czas i okzaje je wypróbowac. Natomiast zaszalałabym na waszym miejscu z przystawkami, słatkami itp. PS. Ja mam przygotowac na wielkanoc... jaja faszerowane Ale postanowiłam zrobic jaja na 6 sposobów i przyozdobic inaczej niz listek sałaty i ogórek kiszony Tu są fajne przepisy: http://kuchnia.kisa.pl/ najgłówniejsze" dania zostawiłabym w spokoju Zauważam tu pewną stałość.Główne to znaczy sie jakie? a na stronie trzy przepisy powaliły mnie na podłoge.Zawaliste i na bank je zrobie.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 02.04.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Ale postanowiłam zrobic jaja na 6 sposobów i przyozdobic inaczej niz listek sałaty i ogórek kiszony Ambitna z Ciebie kobieta. A skąd weźmiesz czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.04.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 zrobie taki zestaw. 1.barszcz biały na wedzonych kabanosach z zasmażką chrzanową z jajkiem 2.jajka faszerowane na dwa sposoby -w skorupkach(masa jajowa,pieczarki,masło,szczypiorek) na goraco w bułeczce i masle -na zimno z masą żółtkowa 3.roladki z sałaty w nadzieniu z:jajka,rzodkiewka,ogórek,por.musztarda,majonez,przyprawa do zup w płynie. 4.tatarek z żółtkami przepiórczymi 5.kaczka w maśle z antonowka obłożona surowym boczkiem na gorąco. 6.wędlina pieczona:karczuś i schab z masa morelową i piana z białek 7.Ciasto:karpatka Gosi i babeczki córci i synia,pieczona i nadziewane wynalazkami znanymi tylko im z bita smietana na wierzchu. 8.nalewka na zaostrzenie apetytu 9.zimne napoje:herbata mrożona (nesti) 10. kawa z piana z mleka koziego(opcja swiateczna bo tłusta) 11.herbata wedle uznania(przeważnie zapachowe-opcja rownież świateczna) 12.pieczywo zawsze ciemne i bułka paryska dla mietkich. 13.nowalijki czyli mizeria,sałata,pomidory w smietanie. na koniec kulig i ognisko na działce z muzyka świateczna. Smacznego, wszystkiego najlepszego i wesołego allejajka życzy NS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 NS i po co Ty to piszesz.... teraz.... Głooodna jestem. A już pożarłam wszystko, co miałam w pracy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.04.2007 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Zapytalem w poscie o potrawy na świateczny wielkanocny stół.Żeby nie być gołosłownym opisuje co zrobie choć podpowiedzi maleńko oj maleńko.Ten adresik http://kuchnia.kisa.pl/ troche mnie naprowadził i ukłon w strone Paulka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 03.04.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Czytam i oczom nie wierzę, ale może naciągnę mężulka na tę kaczusię. Ale narobiłeś apetytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 03.04.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 NS, nie strasz z tym kuligiem mam nadzieję, że śniegu w świeta nie będzie.... choć zapowiadają ochłodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.04.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Z tym kuligiem kolega Niktspecjalny pomylił święta.Chociaż... od paru lat sezon narciarski kończyłem w Święta Wielkanocne.W zeszłym roku zrobiliśmy sobie lekkie śniadanie świąteczne i na narty.W tym roku problem.Trzeba by jechać daleko a na jeden dzień nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.04.2007 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ... eNeS ... może coś tutaj Tobie przypasuje ... Wielkanoc pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.04.2007 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ... eNeS ... może coś tutaj Tobie przypasuje ... Wielkanoc pzdr Witam Cie Chef Paul . Troche za bogato na mój stół ten zestaw z tej bogatej stronki . Jeżeli nie sprawiło by Ci kłopotu to moze byś podał jakis przepisik coby rodzinke zaskoczyc.Wiesz ,że Ciebie to moge słuchac i słuchać o kazdej porze. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.04.2007 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Z tym kuligiem kolega Niktspecjalny pomylił święta. Chociaż... od paru lat sezon narciarski kończyłem w Święta Wielkanocne. W zeszłym roku zrobiliśmy sobie lekkie śniadanie świąteczne i na narty. W tym roku problem.Trzeba by jechać daleko a na jeden dzień nie warto. Kolega NS tak tylko sobie zażartował ale kto wie.A kolega Tedii słyszal o czymś takim ? jeżeli nie to polecam też jest cudownie bo to przeciez ludziska robia atmosferke. ........ta druga przejażdżka to po prostu… kulig. Tak, tak… bez śniegu, ale udany. Bo kto powiedział, że bez śniegu nie może być kuligu? Saniom doczepiono kółeczka i powstały saniobryczki. Ciągnięte przez dorodne koniki sprawiły się bardzo dobrze. Zawiozły nas w urocze miejsce, gdzie odbyło się ognisko. Upiekliśmy kiełbaski, wygrzaliśmy się w ogniu, był też czas na rozmowy i zrobienie kilku fajnych zdjęć. Co miłe, kończy się szybko. Tak było i z naszym kuligiem............ pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 04.04.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 To ja proponuje cos co u mnie większość bardzo lubi i można podawać na ciepło jak i na zimno .no może to mniej wykwintne niż to co jest wyżej...ale smaczne..czyli karkówka nadziewana śliwkami suszonymi /oczywiście wcześniej namoczonymi/ i obłozona śliwką i winnym jabłkiem.. No i może kaczuszka faszerowana kaszą gryczaną, wątróbką i duuużą ilością zielonej pietruszki.....hihiihhi......z ty, że ja taki farsz wyżeram sama a ewentualne mięsko zostawiam mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.04.2007 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 No i może kaczuszka faszerowana kaszą gryczaną, wątróbką i duuużą ilością zielonej pietruszki.....hihiihhi......z ty, że ja taki farsz wyżeram sama a ewentualne mięsko zostawiam mężowi Och Ty! Tylko mięsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 04.04.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 no w końcu jemu też się cuś należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.04.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ............. Jeżeli nie sprawiło by Ci kłopotu to moze byś podał jakis przepisik coby rodzinke zaskoczyc............... ... masz jeszcze trochę czasu zdązysz zrobić pasztet świąteczny (dziczyznę zastąp wieprzowiną a perliczkę kurczakiem, ... wychodzi równie dobry) ... na danie główne polecam roladę ze schabu z dodatkiem sałatki grzybowo-ogórkowej ... zawsze dobry (i łatwy w wykonaniu) jest również schab faszerowany śliwkami pozdrawiam smacznie i świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.04.2007 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 ............. Jeżeli nie sprawiło by Ci kłopotu to moze byś podał jakis przepisik coby rodzinke zaskoczyc............... ... masz jeszcze trochę czasu zdązysz zrobić pasztet świąteczny (dziczyznę zastąp wieprzowiną a perliczkę kurczakiem, ... wychodzi równie dobry) ... na danie główne polecam roladę ze schabu z dodatkiem sałatki grzybowo-ogórkowej ... zawsze dobry (i łatwy w wykonaniu) jest również schab faszerowany śliwkami pozdrawiam smacznie i świątecznie Jesteś Wielki.Moja Gosia powiedziała ,że ta rolada ze schabu musi mieć wszystkie pod soba(super).Tą sałatka to już zakoncertowałeś(nigdy takowej nie widzialem).Pasztet też niczego sobie. Serdeczne dzieki.Polecam się na przyszłosć. Jeszcze raz zdrowych i wesołych życzy NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.04.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 ... w miarę czasu chętnie pomogę i odpowiem na pytania kulinarne (o ile oczywiście będę znał odpowiedź ) Smaczności świątecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.