Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zaległości nadrabiam ...

Nie będę oryginalny ( bo już inni podziwiali) , ale dla mnie "obiadowy" dzwonek to prawdziwie domowy klimat. Gdyby zadzwonić takim w blokowisku to wszyscy sąsiedzi by się zlecieli... :D

cześć Gwoździk :D

dlatego zainstalowałam go w domu :lol:

najpierw chciałam go powiesić na tarasie, ale właśnie wtedy sąsiedzi by się zlecieli :wink:

pozdrowionka i nie rób mi tu zaległości, co? :D

chyba, że będziesz zbierać materiały na księżycowy pamiętnik :wink:

i napisz czy warto, bo się nie doczekałam u Cię :roll:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pewnie trafię kulą w płot, ale czuję u Ciebie lekko wyspiarskie (brytyjskie) klimaty... czy to aby nie złudzenie?

Nie, no ten zegar i dzwonek poprostu rozkładają :o :D

Dotarło do mnie, że muszę zacząć rozglądać się za takimi czarodziejskimi gadżetami do swojej chałupki...

Szczere gratulacje Jasiu :D

masz rację Iwuś, to złudzenie :wink:

nie wiem zresztą, nie byłam w Brytanii :)

myślę, że to raczej współczesny eklektyzm :lol: pomieszanie takie, taki Cybulkowy styl :wink:

a gadżety to gromadzę już od dawna :)

dobrze, że w domu jest dużo miejsc na różne takie :lol:

rozglądaj się, kupuj i pokazuj! 8)

Jasia, tak sobie myślę... wiosną zacznę (się) wykańczać... pojadę do sklepu na "I" a tam kuchni Stat nie ma, bo stała się tak popularna po prezentacji jednej koleżanki, że wykupili :o To pojadę drzwi białe zamówić... i będzie to samo :D :D :D

dzień dobry witam się od progu....

znalazłam Twój dziennik na wątku o drzwiach wewnętrznych - pisałaś , że macie rzwi Fiord... mam pytanko jak się sprawują? jak jakość wykonania? montażu? i jak wychodziły cenowo z montażem?

wielkie dzięki... a teraz ide dokładnie obejrzeć dziennik... :wink:

Czy ja mogę na chwilę .... :oops: Dzień dobry Państwu :) Zajrzałam przez dziurkę od klucza i podejrzałam .... wstyd mi strasznie ale nie żałuję!!!!

Jasiu, stworzyłaś świetne wnętrza, ciepłe i z klimatem takim, jaki uwielbiam - bez tych nowoczesnych błyszczących cudeniek "pod sznurek"!! Kuchnia fantastyczna !! Przyjmij moje gratulacje!!!!!

Jasiu bardzo mi się podoba zegar już go oblukalam na allegro i czekam na chwilę słabości żeby go kupić :roll: :lol:

Nie wiem czy pisalaś ale jakbyś mogla zdradzić jakie kafle masz w łazience na podłodze i ścianach byłabym wdzięczna

Podoba mi się ta brązowa terakota i zastanawiam się czy takiej w przedpokoju, holu i kuchni i łazience na dole po całości nie połozyć :roll:

zegar kupiłam już dość dawno w jysku, co jakiś czas tam się pojawiają i nie są drogie (jakieś 50 zł) :)

w łazience na ścianach jest casablanka kupiona w leroy-merlin (jakieś 36 zł/m) - producenta nie znam - a na podłodze płytki lena cafe firmy Azuvi - one nie są jednolicie brązowe mają takie delikatne żyłki miejscami (jakieś 130 zł/m)

http://www.terrakeramika.ru/katalog/ftp.images/picture/do00020533.jpg

oczywiście bardzo mi się te płytki podobają, ale myślę, że mogą być trochę za ciemne na te newralgiczne powierzchnie, o których mówisz i będzie za bardzo widać brud :roll: na małej powierzchni nie jest tak źle :)

w holu i kuchni lepiej sprawdzają się maziaje :)

dzięki Jasiu wezmę pod uwagę Twoje sugestie :lol:

Dzwonek mnie zdziwił ale jak zobaczyłam zegar :o

Masz "mój" zegar :o

a co, masz "mój" dzwonek? :lol:

No taki mam zaplanowany już. I tak sobie myślę, że i tak go kupię.. :lol:

Amonite, cieszę się, że Ci smakuje :wink:

wieszak nie jest tymczasowy - tylko tymczasowo tam umieszczony - później znajdzie się i dla niego miejsce :)

No to właśnie miałam na myśli, tylko źle się wyraziłam :wink:

ponad 100 :o

ależ mnie interesuje dzwonkowa kolekcja Twojej Mamy! :D

wszystkie wiszą? czy jak je eksponuje?

Jedne wiszą, inne stoją - wszystkie zdobią kuchnio-jadalnię. Jeden też spełnia rolę "obiadowego" - ale to nie jest dzwonek wiszący, jak Twój, tylko stary dzwonek szkolny, którym oddzwaniano kiedyś lekcje i przerwy; jest dość...donośny :lol: :wink:

Witaj Jasiu!

Wszystko pięknie wygląda. Zamówiłam już wszystkie płytki do łazienek. Uff mam już to za sobą. :x Na razie gościnna łazienka jest prawie na ukończeniu-płytki Majolika bez dekorów. Jak będzie gotowa to wkleję zdjęcia. A teraz wkleję zdjęcie ławy, jaka mi się marzy w kuchni- styl taki jak lubisz :D tak myślę.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c1b1e7024102223.html

Przepraszam, ale nie umiem wklejać od razu zdjęć!

Niestety nie zapisałam sobie, ale jak się natknę to dam znać. Czasem zaglądam na stronę internetową programu: Extreme Makeover-możliwe, że z tamtąd mam to zdjęcie. Mam taką fajną stronę ze szwedzkimi łazienkami:

http://www.aspenbad.se może kogoś zainspiruje ich prostota. Pozdrawiam

znalazłam Twój dziennik na wątku o drzwiach wewnętrznych - pisałaś , że macie rzwi Fiord... mam pytanko jak się sprawują? jak jakość wykonania? montażu? i jak wychodziły cenowo z montażem?

witaj Nitubaga! :D

skoro trafiłaś do mnie z wątku o drzwiach, powinnaś mieć już te informacje :lol:

cytuję :wink: :

u nas Fiord Polskone :D

pełne około 700 zł, przeszklone 1360 zł (szkło fazowane) - ceny z ościeżnicami i montażem

relacja jakość-cena - rewelacja! :D

co do drzwi pełnych i łazienkowych nie mamy większych uwag, gorzej z przeszklonymi gdzie ramki wokół przeszkleń są z małymi wybrzuszeniami (prawdopodobnie są z drewna i farba nie pokryła ich równo), zgłosiliśmy reklamację, czekamy na efekt :)

drzwi są łatwe do czyszczenia - przecieram je wilgotną szmatką i już :)

Czy ja mogę na chwilę .... :oops: Dzień dobry Państwu :) Zajrzałam przez dziurkę od klucza i podejrzałam .... wstyd mi strasznie ale nie żałuję!!!!

Jasiu, stworzyłaś świetne wnętrza, ciepłe i z klimatem takim, jaki uwielbiam - bez tych nowoczesnych błyszczących cudeniek "pod sznurek"!! Kuchnia fantastyczna !! Przyjmij moje gratulacje!!!!!

hej Braza! :D

cieszę się, że zajrzałaś, następnym razem drzwiami proszę, drzwiami! :lol:

bardzo mi miło :oops: i z wielką radością przyjmuję gratulacje, choć jeszcze wiele wyzwań przede mną :)

no! i, tentego, pozdrowionka! :D

witaj Nitubaga! :D

skoro trafiłaś do mnie z wątku o drzwiach, powinnaś mieć już te informacje :lol:

cytuję :wink: :

u nas Fiord Polskone :D

pełne około 700 zł, przeszklone 1360 zł (szkło fazowane) - ceny z ościeżnicami i montażem

relacja jakość-cena - rewelacja! :D

co do drzwi pełnych i łazienkowych nie mamy większych uwag, gorzej z przeszklonymi gdzie ramki wokół przeszkleń są z małymi wybrzuszeniami (prawdopodobnie są z drewna i farba nie pokryła ich równo), zgłosiliśmy reklamację, czekamy na efekt :)

drzwi są łatwe do czyszczenia - przecieram je wilgotną szmatką i już :)

Jasia, drzwi pelne 700zl z oscieznica i montazem?

A jak mieliscie otwory drzwiowe typowe odpasowane jak w projekcie? Bo u nas projekt sam, budowlancy sami. Teraz widzimy jak montowalismy te przejsciowe sosnowe oscieznice

Dzwonek mnie zdziwił ale jak zobaczyłam zegar :o

Masz "mój" zegar :o

a co, masz "mój" dzwonek? :lol:
No taki mam zaplanowany już. I tak sobie myślę, że i tak go kupię.. :lol:

ależ oczywiście! :D

btw, świetna myśl! :wink: