Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

Solidarnie "dołonczam" się do hymnów pochwalnych :o :o Kolor tych cudnych drzwi to machoń? Czy ja już nie chwaliłam Twoich schodów (bo obawiam się ,że walnę jak kiedys z oknami)? Często jak oglądam moje ulubione dzienniki to pieję z zachwytu pod nosem a potem jestem święcie przekonana, że przelałam to na monitor - złudne wrażenie :cry: i kolejne złudne wrażenie- przelewam swe zachwyty na strony komentarzy a później jestem przekonana, że jeszcze tego nie zrobiłam i .... znowu popełniam ten "występek"...

Tak czy owak nie o tym chciałam. Zaryzykuję... SCHODY MASZ PRZEPIĘKNE!!!! :D :D :D :D

Skusiałaś mnie na zakupy w Ikei, te mebelki łazienkowe są rewelka. Cenowo też warto??

hej Iwuś! :D

ależ nie mam nic przeciwko wielokrotnym hymnom pochwalnym! :lol: :wink: :D

dziękuję bardzo bardzo :D

schodów nie chwaliłaś, więc opłaciło się zaryzykować :wink:

kolor drzwi był dobierany przez stolarza do okien, więc zakładamy, że to orzech :D

widziałaś całą kolekcję tych łazienkowych? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/12268/ szafka 500 zł a umywalka 300 zł, więc cena sensowna - podobają mi się te szafki z szybką, szkoda tylko, że nie są gładkie, bo z tymi kwiatkami mniej mi pasują (choć są bardzo ładne) :)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aha, a z tym kolorem drzwi chodziło mi o to, ze nasze bedą w orzechu (znaczy juz są, ale stoją w ciemnej piwnicy) i gdyby w swietle dziennym choć troche były zbliżone do Twojego koloru to byłoby super. :D

:D

powiem Ci, że kolor tak mi się spodobał, że nawet nie przykładałam szprosu kontrolnego ( :wink: ) do tych drzwi, żeby przekonać się czy pasuje :)

w ogóle latałam z tym szprosem, żeby dobrać odpowiednio kolor paneli i tych drzwi a w rezultacie tylko podłoga w dolnym pokoju jest do niego dobrana - ta w salonie po prostu za bardzo nam się spodobała, żeby się przejmować, drzwi niby są pod kolor, ale na pewno nie jest on taki sam a schody iroko mają kolor zmienny :)

myślę, że bez problemu można łączyć różne rodzaje i kolory drewna, byle nie wyszła z tego jakaś sraczkowatość :)

takie listwy kupuje się gotowe :roll:
a gdzie? :)
no właśnie ja pytam tylko znaku ? nie postwialam :oops:

aaa :)

no można kupić gotowe, ze styroduru, ale są dość drogie (od 20 zł wzwyż za m bieżący - te, które mi się podobały kosztowały 36 zł :roll:) i trzeba je jeszcze malować - ja zapłaciłam 22 zł za mb już pomalowane - robił to stolarz z mdfu, bo mdf lepiej przyjmuje farbę niż drewno i nie ma problemów z przebarwieniami czy żywicą

mówię o listwach białych, bo różne "drewniane" widziałam gotowe do kupienia (chyba też z mdf) w sklepach z podłogami :)

takie listwy kupuje się gotowe :roll:
a gdzie? :)
no właśnie ja pytam tylko znaku ? nie postwialam :oops:

aaa :)

no można kupić gotowe, ze styroduru, ale są dość drogie (od 20 zł wzwyż za m bieżący - te, które mi się podobały kosztowały 36 zł :roll:) i trzeba je jeszcze malować - ja zapłaciłam 22 zł za mb już pomalowane - robił to stolarz z mdfu, bo mdf lepiej przyjmuje farbę niż drewno i nie ma problemów z przebarwieniami czy żywicą

mówię o listwach białych, bo różne "drewniane" widziałam gotowe do kupienia (chyba też z mdf) w sklepach z podłogami :)

no mam nadzieję ze moje pytanie nie jest głupie :roll: ale gdzie mam sie dowiedzieć jak nie tu :roll:

jak nadać kształt listwie z mdf- u to robi stolarz jakąś maszynką i mozna wymyśleć stolarzowi kształt listwy i taką zrobi ?

no mam nadzieję ze moje pytanie nie jest głupie :roll: ale gdzie mam sie dowiedzieć jak nie tu :roll:

jak nadać kształt listwie z mdf- u to robi stolarz jakąś maszynką i mozna wymyśleć stolarzowi kształt listwy i taką zrobi ?

głupi jest ten kto nie pyta, że tak filozoficznie powiem :wink:

mój stolarz miał kilka listew na wzór i była wśród nich akurat taka jaką chciałam - ale generalnie mógł zrobić każdą właśnie dlatego, że miał specjalną maszynkę :wink:

chcesz białe listwy? :)

Jasiu

czy mogłabyś mi proszę podać namiary na stolarza? Może on dałby radę.... Jestem załamana....

Zakrzewianko, stolarz od schodów (którego z czystym sumieniem mogę polecić) niestety nie robi drzwi :(

a ten, który robił mi drzwi też zrobił kilka małych błędów, więc wolałabym, żebyś nie wpadła z deszczu pod rynnę :roll:

reszta na PW :)

głupi jest ten kto nie pyta, że tak filozoficznie powiem :wink:

mój stolarz miał kilka listew na wzór i była wśród nich akurat taka jaką chciałam - ale generalnie mógł zrobić każdą właśnie dlatego, że miał specjalną maszynkę :wink:

chcesz białe listwy? :)

chcę białe listwy :D i Twoje drzwi mi się strasznie podobają a te z 8 szybami to już w ogóle zajefajne są :D

Jasiu

czy mogłabyś mi proszę podać namiary na stolarza? Może on dałby radę.... Jestem załamana....

Zakrzewianko, stolarz od schodów (którego z czystym sumieniem mogę polecić) niestety nie robi drzwi :(

a ten, który robił mi drzwi też zrobił kilka małych błędów, więc wolałabym, żebyś nie wpadła z deszczu pod rynnę :roll:

reszta na PW :)

Priv przyszedł do mnie :roll: