Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

Jasia, widziałam podobne w merkury market. Było ich tyle rodzajów, czy drewno czy jakieś pcv że już nie pamietam dokładniej.

Ps. mam czekoladową ścianę w kuchni :lol: :lol:

merkury market nie znaju :)

ale ja białych listew w tego typu składach nie widziałam :)

PS. lecę spróbować tej Twojej czekolady! :wink:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My, z Polbankiem też mieliśmy szereg różnych przygód. :evil: Raz transzę przelali na nasze konto w innym banku, bez naszej wiedzy, a że tamto konto było już zlikwidowane to 3 dni czekaliśmy zanim pieniądze „się odbiją” i wrócą. Innym razem było tak, że po 12 dniach od daty złożenia dyspozycji wypłaty transzy rzeczoznawca nie miał nawet zlecenia z banku na zwizytowanie naszej budowy. :x Okazało się, że gdzieś w warszawskiej centrali zagubiła się nasza teczka! Po "małej" awanturze :wink: , pieniądze były na naszym koncie wciągu dwóch dni i to bez wizyty rzeczoznawcy, ale rzecz jasna 100 zł za wizytację inwestycję pobrali! Do dziś zastanawiamy o co w tym wszystkim chodziło. :o O innych „drobniejszych” wpadkach i niekompetencji pracowników nie wspomnę. Na szczęście mamy już na koncie ostatnią transzę.

A tak w ogóle to śliczny ten Wasz domek! :) Życzę powodzenia w przeprowadzce. :D

Pozdrawiam

Żeby zapłacili, trzeba udowodnić konkretną stratę finansową związaną z opóźnieniem wypłaty pieniędzy: ja miałam umowę na montaż CO + fakturę za "odsetki karne". Oczywiście, zaliczylam tę wpłatę na poczet usługi.

dzięki za info Zakrzewianko! :)

będziemy myśleć :roll:

a swoją drogą niezłe te odsetki karne za opóźnienie płatności, czy w drugą stronę to również działało?

My, z Polbankiem też mieliśmy szereg różnych przygód. :evil: Raz transzę przelali na nasze konto w innym banku, bez naszej wiedzy, a że tamto konto było już zlikwidowane to 3 dni czekaliśmy zanim pieniądze „się odbiją” i wrócą. Innym razem było tak, że po 12 dniach od daty złożenia dyspozycji wypłaty transzy rzeczoznawca nie miał nawet zlecenia z banku na zwizytowanie naszej budowy. :x Okazało się, że gdzieś w warszawskiej centrali zagubiła się nasza teczka! Po "małej" awanturze :wink: , pieniądze były na naszym koncie wciągu dwóch dni i to bez wizyty rzeczoznawcy, ale rzecz jasna 100 zł za wizytację inwestycję pobrali! Do dziś zastanawiamy o co w tym wszystkim chodziło. :o O innych „drobniejszych” wpadkach i niekompetencji pracowników nie wspomnę. Na szczęście mamy już na koncie ostatnią transzę.

A tak w ogóle to śliczny ten Wasz domek! :) Życzę powodzenia w przeprowadzce. :D

Pozdrawiam

Hej Prince! :D Witam u Cybulek! :D

potwierdzasz nasze podejrzenia, że reklama dźwignią handlu :roll: w tym banku po prostu, po ludzku znaczy dokładnie na odwrót :-?

nas najbardziej wkurzyło to, że kiedy dostali dokumenty to nie raczyli poinformować, że im jeszcze czegoś brakuje tylko ewidentnie działali na zwłokę i dowiedzieliśmy się dopiero wtedy, kiedy transza miała być do wypłaty a jakoś ciągle jej nie było :roll:

ech, też już się cieszę, że ostatnią transzę dostaliśmy :)

a tak w ogóle to dzięki za miłą pochwałę i życzenia :)

Pozdrowionka dla Was! :D

Wiecie, jak do tej pory nie mieliśmy przykrych przygód z GE. Nie to żebym chwaliła ale kasa była juz po 2 dniach na koncie. A inspekcja tylko z aparatem foto.

no właśnie, nie wiem co nas podkusiło (po prostu, po ludzku? :wink:), żeby zmieniać bank - wcześniej był właśnie GE, z którym też nie mieliśmy problemów - niestety, za późno się zorientowaliśmy, żeby odkręcać :roll:

Śliczna kuchnia, już się nie mogę doczekać efektu końcowego. :) Czy to seria STAT z Ikei? Ja też o niej myślałam, ale nie mogłam się zdecydować, ta czy Fagerland. Pozwoliłam więc wybrać mężowi, żeby potem nie mówił, że wszystko ja wybrałam nie licząc się z jego zdaniem. :wink: No i mąż zdecydował, że będzie Fagerland.

A tak w ogóle to przepiękne macie okna. Też chciałam takie szprosy, ale za drogo by nas to wyszło, a poza tym trochę przerażała mnie myśl o ich myciu. :-?

dzięki, ja też nie mogę się już doczekać :D

to oczywiście stat :D - od początku mi się podobała, ale mój Sebastian za bardzo nie chciał białej - byliśmy już zdecydowani na liljestad (ciemny brąz), ale pewnego dnia w ikei okazało się po prostu, że ta mu się też bardzo podoba - mi nie trzeba było dwa razy powtarzać :lol:

fagerland też jest ładna, ale bardziej w stylu rustykalnym - myślę, że bardzo ładnie będzie się w niej prezentował Twój zlew :)

z tymi szprosami to racja, nieco utrudniają mycie - choć nie jest to jakaś męka (zobaczymy co powiem po paru latach :lol:)

wczoraj cały wieczór siedziałam przed Twoim tygodnikiem i Natalkowym pamiętnikiem i ..... nie mogłam się oderwać..... pięknie jest u Was ..... aranżacje w 100% w moim stylu.

Kolory ścian wiatrołapu i kuchni w połączeniu z białymi drzwiami i listwami .... hmmm miód dla oczu.

Super, super, SUPER !!!!!!! :o :o :o wielkie brawa

echhhh...zapomniałam... mam do Ciebie ogromną prośbę. :oops:

Też chcę Fiordy z Pol-skone, ale nie mogę ich nigdzie wytropić w realu. Proszę w miarę możliwości wklej tu duuuuużo dokładnych zdjęć drzwi. Pisałaś, że są piękne i ja Ci wierzę, ale muszę przekonać jeszcze męża :roll: Głównie chodzi mi o powierzchnię, jest gładka całkowicie ???? Świeci się??? jak w świetle dziennym wygląda???

Ogromniaste podziękowania za poświęcony czas :D

Kuchnia super!

Najgorsze sa te szczegoliki, my to zostawiamy na koniec, mozemy montowac klamki i gniazdka jak sie wprowadzimy, szybciej pojdzie jak bedziemy to robic wieczorami mieszkajac juz niz dojezdzajac i pracujac. A czesc juz zrobiona.

Jasia, jak ci pokaze nasze drzwi to sie usmiejesz :lol: Dostalismy skrzydla od znajomych ktorzy wymieniali stare sosnowe drzwi z szybkami. Na razie sobie zamontujemy 3 pary na dole, poki co lepsze takie niz nic, szkoda wydwac na beznadziejne drzwi z okleiny papierowej

Tego szukałam . Zamontowanych drzwi "fiord" wyglądaja extra. Dzięki twojej lampie przejrzałam cała oferte firmy alfa i oprócz twojego wyboru jest jeszcze kilka innych , które mi się bardzo podobają. Reasumując bede z wielką niecierpliwością i ochotą czekała na kolejne etapy urządzania waszego domu, bo wiem , że będzie mi się podobało dużoo więcej i więcej rzeczy z waszego urządzania.