Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

ile Twoje chłopaki mają lat?

No, starsze sa :D 8 i prawie 4. Hubi zasypial w normalnym lozku bardzo szybko, mial 2latka albo i mniej, a dlatego ze moj tato zbudowal im lozko pietrowe, bo trzeba bylo sie pomiescic w malym pokoju. Wpierw spala na dole moja mama bo sie zajmowala Hubertem a jest z olsztyna, wiec trzeba bylo sie jakos pomiescic a jak mama pojechala, hubi poszedl do zlobka to wyrzucilismy lozeczko niemowlece i Hubi zasypial na dole. (tak w ogole to moja mama ma na imie Jasia :D ) jak pelna para zaczelismy wykanczac nasz dom to rodzinka tez ucieprpiala. mama pojawila sie w wakacje i Hubi spal u nas z nami w lozku i sie odzwyczail zupelnie od swoejgo lozka. Takze jego zasypianie samemu w pokoju uwazam za sukces, bo jest juz duzy i przyzwyczajony do obecnosci brata w pokoju i nie chce byc sam w pomieszczeniu, a teraz za dzuo ich mamy :wink:

Dzis tez wieczorny sukces byl, Hubi przyszedl do nas o 6.00 dopiero a zasnal w 5 min. I najwazniejsze ze powiedzial ze bedzie juz zasypial u siebie zawsze

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ile Twoje chłopaki mają lat?

No, starsze sa :D 8 i prawie 4. Hubi zasypial w normalnym lozku bardzo szybko, mial 2latka albo i mniej, a dlatego ze moj tato zbudowal im lozko pietrowe, bo trzeba bylo sie pomiescic w malym pokoju. Wpierw spala na dole moja mama bo sie zajmowala Hubertem a jest z olsztyna, wiec trzeba bylo sie jakos pomiescic a jak mama pojechala, hubi poszedl do zlobka to wyrzucilismy lozeczko niemowlece i Hubi zasypial na dole. (tak w ogole to moja mama ma na imie Jasia :D ) jak pelna para zaczelismy wykanczac nasz dom to rodzinka tez ucieprpiala. mama pojawila sie w wakacje i Hubi spal u nas z nami w lozku i sie odzwyczail zupelnie od swoejgo lozka. Takze jego zasypianie samemu w pokoju uwazam za sukces, bo jest juz duzy i przyzwyczajony do obecnosci brata w pokoju i nie chce byc sam w pomieszczeniu, a teraz za dzuo ich mamy :wink:

Dzis tez wieczorny sukces byl, Hubi przyszedl do nas o 6.00 dopiero a zasnal w 5 min. I najwazniejsze ze powiedzial ze bedzie juz zasypial u siebie zawsze

no to gratuluję! :D

a Jasia to znaczy dokładnie tak jak ja w realu? :D

Gratuluję przeprowadzki :D 8) 8) hm... dwa lata i dwa miesiące...czarno widzę swoją przeprowadzkę bo to miałoby oznaczać .... 8 m-cy :o :o :o :o :o :o :o ... o jasny gwint !!!! :o :roll: Walę na budowę...

Pa pa

dzięki Iwuś! :D

spokojnie, Wasze budowanie wygląda na bardziej zdecydowane, więc na pewno nie będzie takiego poślizgu jak u nas, nie panikuj mi tu! :lol: :D

ale nie szczędź sił i na budowę wal! :wink:

Gratuluje przeprowadzki!! Ale macie fajne. My na razie przesuwamy terminy zamieszkania w nowym miejscu. Ale musz esie pochwalic, ze jestem zameldowany juz na dzialce :))))

dzięki Celt! :D

nooo, fajnie mamy! 8)

też przesuwaliśmy termin, ale jednak woleliśmy wprowadzić się do w miarę wykończonego domu - choć właściwie duuużo zostało jeszcze do zrobienia :roll:

Celt, jak mozna zameldować się na działce, to znaczy w domu, który nie ma jeszcze pozwolenia na użytkowanie?

no właśnie? :)

Normalnie, dzwsonie do gminy i sie o to pytam. Wyjasniam w czym rzecz a Pani na to, ze ona nie wnika mieszkam czy nie mieszkam :) No t osie zameldowalem zeby uniknac roboty. Musialbym sie zameldowac w mieszkaniu zony zeby za 3 tygodnie znowu sie wymeldowywac i meldowac juz docelowo w Swarzedzu

cytat z wątku o drzwiach, więc na pytania nie-drzwiowe odpowiadam tutaj :):

WOW - bardzo gustownie!!!!!!

Drzwi wyglądają rewelacyjnie czy widziałaś ich model Modern? Jest droższy ze względu na pełny ramiak i chyba ma od razu listwy maskujące. Ale czy warto??? Tak się zastanawiam. Bo twoje Fiordy wygladają bardzo elegancko. Ale czy nie masz takiego odczucia, że są „tekturowe”? Czy listwy maskujące są również z polskone?

Wiem, że to wątek tylko drzwiowy ale muszę zapytać bo całość mnie po prostu urzekła.

Kolor – rewelacyjny. Czy wszędzie dałaś taki sam łazience i kuchni? Jaka to farba?

Gdzie znalazłaś białe listwy przypodłogowe do łazienki??? I jakie to kafle na ścianach łazienki i na podłodze? Czy umywalka jest z IKEI???

Acha i jeszcze jedno. Co planujesz na ścianę pomiędzy szafkami w kuchni ???

Jestem pod ogromnym wrażeniem. Dziękuję za inspiracje.

właściwie wszystkie informacje są w Tygodniku, ale nie będę taka :wink: :

farba to dulux, w łazience babie lato, na części ścian są białe kafelki (nazywają się casablanka, zakupione w leroy-merlin, producenta nie znam - na podłodze płytki lena cafe - producent azuvi), umywalka z szafką są z ikei :)

w kuchni kolor to oliwkowy szyk, jest na ścianach z zabudową - między blatem a szafkami będą prawdopodobnie płytki - białe bądź, jeśli mi się uda takie znaleźć, oliwkowe :)

w łazience to cokoły z płytek, białe listwy przypodłogowe mam w innych pomieszczeniach, robione z mdfu przez stolarza :)

Celt, jak mozna zameldować się na działce, to znaczy w domu, który nie ma jeszcze pozwolenia na użytkowanie?

Normalnie, dzwsonie do gminy i sie o to pytam. Wyjasniam w czym rzecz a Pani na to, ze ona nie wnika mieszkam czy nie mieszkam :) No t osie zameldowalem zeby uniknac roboty. Musialbym sie zameldowac w mieszkaniu zony zeby za 3 tygodnie znowu sie wymeldowywac i meldowac juz docelowo w Swarzedzu

no widzisz jakie to proste! :wink:

czasami się okazuje, że urzędnicy ułatwiają nam życie a nie utrudniają :lol:

też mi się wydawało, że najpierw trzeba mieć odbiór domu, żeby się zameldować

też zadzwonię, może się dowiem jaki mam numer domu :D

Ja nie Celt :wink: ale mieliśmy nadany numer i ulicę przed odbiorem budynku ..więc chyba wtedy można się było już zameldować :roll: :D

Jest jeszcze inna opcja , że Celt ma już odbiór :D