salmar 13.06.2003 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Witam, Niestety stało się. Pierwszy raz opuścił swoją siedzibę, aby zrobić wpis u kominiarza i nie wrócił do domu. Już go nie ma prawie tydzień. Coraz mniejsze szanse na znalezienie. Szukam rady. Jakie są tego konsekwencje? Trochę przygasły nam chęci na wykańczanie domu. A mieliśmy się po wakacjach wprowadzić. salmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 13.06.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Nie płacz, tylko działaj. Przede wszystkim uderz do kierownika budowy, kto jak nie on powinien wiedzieć, co w takiej sytuacji. A swoją drogą zaniepokoiłeś mnie, ja dziennika mojej budowy jeszcze nie widziałam, choć podobno gdzieś jest... Tak czy siak, głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 13.06.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Dziennik budowy inwestor otrzymuje z gminy lub od starosty. Tam też zgłasza się jego ewentualne zaginięcie i zarejestrować nowy dziennik Dziennik budowy powinien być stale właściwie przechowywany na budowie i kierownik budowy powinien tego przestrzegać. Poza tym przepisy dopuszczają, ze nie wszyskie zapisy musza być w dzienniku. Mogą być załączone do dziennika protokóły odbioru robót. Takie protokóły można odtworzyć, jezeli uda się ustalić daty tych robót i odbiorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 14.06.2003 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Mnie co prawda dziennik nie zginął, ale zastanawiałem się nad tym co by było gdyby? Czy np. zrobienie sobie kserokopii wpisów do dziennika jest w czymś pomocne w razie zgubiena oryginału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2003 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 szukaj kierownika bierz dobrą wódke i zaczynajcie tworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.06.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 ale najpierw musisz zgłosic do urzedu fakt zaginięcia..przeciez musisz znowu zarejestrowac ten nowy odtworzony dziennik...ale to juz sprawa kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.07.2003 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 "...Polską specjalnością są budowy trwające wiele lat. Według danych GUS dom jednorodzinny buduje się u nas średnio 74 miesiące, czyli ponad sześć lat! Co zrobić, gdy przez ten czas zginie część dokumentacji, albo - co gorsza - zawieruszy się gdzieś dziennik budowy? Nie można sporządzić duplikatu dziennika budowy. Konieczne będzie oświadczenie kierownika budowy z uprawnieniami, że dom został wybudowany zgodnie z projektem, sztuką budowlaną, wszelkimi normami i przepisami prawa..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 03.12.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 ja chciałam zapytać co w przypadku gdy projekty domu który jest w trakcie budowy uległy zniszczeniu? czy mozna wystąpić do starostwa o kopię projektu zeby można było odebrać budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts