Janusz113 01.09.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Mam ten sam problem.Chcemy z sąsiadami założyć komitet budowy drogi.Nie wiem od czego zacząć.proszę o pomoc. pozrawiam Janusz113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartosz_p 19.03.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Mam prośbę do Szanownych Forumowiczów, chcemy z sąsiadem założyć Społeczny Komitet Budowy albo utwardzenia drogi dojazdowej do naszych posesji.Niestety zupełnie nie wiem jak założyć albo napisać pismo przewodnie itd., wiem że powinno zawierać listę obecności no i pewnie kilka zdań o celach itp.Czy ktoś z was podsunął by nam " gotowca"Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magellano 02.07.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Witam Ja także noszę się z zamiarem powołania Komitetu do doprowadzenia sieci gazowej - jeśli Ktoś ma materiały dot. zakładania Komitetu i inne dokumenty tematycznie związane z tym zagadnieniem, proszę o podesłanie na maila: [email protected] Będę wdzięczny za pomoc, a może uda się podłączyć do sieci, to byłaby wygoda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh88 18.04.2019 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Cześć, Mam ten sam problem - wraz z sąsiadami planujemy budowę odcinka wodociągów i kanalizacji. Czy możecie podać najlepszy przepis na założenie takiego komitetu? Czy spisanie pełnomocnictwa notarialnego jest konieczne?Zastanawiam się również jak z finansowaniem? Czy nie lepiej aby w momencie rozliczenia każdy wpłacił swoją część na konto np..projektanta? Byłbym wdzięczny za każdy materiał (statut/akt założycielski itp) oraz dodatkowe wskazówki: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.04.2019 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Formalnie nie ma czegoś takiego i nie ma na to przepisów. To gentlemen's agreement zazwyczaj. Oczywiście rodzi to problemy np. z rozliczaniem. Projektanci i wykonawcy nie chcą się zazwyczaj bawić w umowę z wieloma zleceniodawcami i bawić się w wystawianie takich dziwnych faktur na wielu nabywców, windykację i ustalenie warunków.Chyba, że chce komuś się bawić w formę stowarzyszenia czy spółki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts