ArtMedia 13.06.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Witam. Jak w temacie, czy rura kanalizacyjna 40mm wystarczy do odprowadzenia wody z wanny? Rura ma biec w posadzce (wylewce) i w związku z tym musi być możliwie najcieńsza aby zapewnić jakikolwiek spadek... Ma mieć prawie 2m. i przebiegać z minimalnym spadkiem. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 13.06.2003 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Zgodnie z zasadami fizyki - wystarczy. Tylko przy małym spadku długo to będzie trwało. Pomyśl o małej pompce wodnej,jak przy pralce czy zmywarce. A może daj równolegle 2 takie rurki obok siebie - z jakimś sprytnym podłączeniem do syfonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 14.06.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Długie i cienkie rury kanalizacyjne mają to do siebie, że robią takie ładne bul-bul-bul Mam to w bloku w umywalce i wkrótce mnie coś trafi! Pewnie tzw. szlag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 14.06.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Im większa średnica tym mniej kłopotów - może nie jest to oryginalne ale prawdziwe. Od kilku lat mieszakm w domu i jeżeli miałem jakieś problemy to z rurami 50 mm, z większymi nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 14.06.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 W Polsce przyjmuje się, że odpływ od wanny nie poeinien być mniejszy niż 50 mm, a od WC 100 mm. Uważam, że to są włąściwe średnice. Ale widziałem w pewnym kraju odpływy od WC 50 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts