Edyta M 15.07.2015 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Kupilam parowy bo nie wyobrazam sobie w dzisiejszych czasach kiedy promujemy zdrowy tryb odzywiania aby nie korzystac z tego typu udogodnien w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buniaa 17.07.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 To zależy czy naprawdę będziesz z tego korzystać. Znajoma ma od roku piekarnik parowy model Samsung BQ1VD6T131, o który było pytanie. Ale jak zapytałam ile razy korzystała z pieczenia w dołączym naczyniu parowym to jeszcze ani razu.... Poza tym jest bardzo zadowolona. Zwłaszcza z funkcji pieczenia dwóch potraw jednocześnie. Gdzieś natknęłam się na stronkę z testami tego piekarnika. Dostał najwyższe noty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buniaa 17.07.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 http://agdlab.pl/testy/Samsung.BQ1VD6T131-test.piekarnika.wielofunkcyjnego.z.technologia.Twin.Convection,2736 I znalazłam ten link z testem tego piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monic167 12.08.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Czesc widze ze temat się rozwinął. U nas na liście piekarników wasnie Samsung BQ1VD6T131 jest numerem 1 na który się nastawiliśmy ,podoba mi sie ta multifunkcjonalnosc, a mozliwosc dzielenia piekarnika super sie sprawdzi przy wiekszych imprezach rodzinnych -mam przynajmniej taka nadzieje. Pisalam dzisiaj z serwisem Samsunga, jedyny mankament jaki widze to to zze minimalna temp w tym piekarniku to 170 stopni ,wiec boje sie ze bede miala problem z pieczeniem i dosuszaniem w nim bezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konking 31.12.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Jeśli ktoś się trochę orientuje w temacie piekarników to nie trzeba mówić że dzisiaj właśnie parowe cieszą się sporą popularnością. Wystarczy popytać dobrych szefów kuchni na jakim sprzęcie pracują. Jeśli ktoś się zastanawia jaki piekarnik wybrać to może filmik mu pomoże w wyborze https://www.youtube.com/watch?v=85aV3B5sTA0 Miałem okazję spróbować chleba upieczonego w takim sprzęcie i w zwykłym piekarniku taka skórka by nie wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radoslavvlodz 12.04.2016 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Czesc,Nie chce dublowac tematu, wiec napisze tutaj. Chcemy kupic z żoną piecyk z funkcją gotowania na parze. Wiemy, ze mozna tez parą podgrzewac potrawy. Zastanawia mnie natomiast to czy np. to podgrzewanie dziala jak mikrofala? Tak samo szybko? Zastanawiamy sie czy kupowac mikrofalowke osobna, czy bedzie mozna w miare szybko podgrzac np. zupe, czy drugie danie w takim piecyku, czy trwa to dluzej itp. Dzieki za porady.Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diazga 17.04.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Ja mam zwykły/. prawde mówiąc nawet nie przyszedł mi do głowy pomysł zakupu parowego. Co w nim gotujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holmes12 17.05.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Mnie wcześniej również tego typu piekarniki nie robiły różnicy, ale smakowałem u znajomych kurczaka na butelce. Jest różnica. My zastanawiamy się nad Electroluxem Plus Steam EOA3454AAX, bo jest dobrze skonstruowany, min. ma taki specjalny wentylator, który zapewnia równomierne pieczenie niezależnie od poziomu. Para przydaje się do domowych wypieków. Zresztą nie musisz, jej za każdym razem używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gettis 27.06.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 uważam, że tradycyjny piekarnik elektryczny jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad.agaskar 28.06.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 nawet nie wiedziałem, że jest takie coś jak parowy piekarnik ale wolę chyba sprawdzone rzeczy i jakbym kupował nowy to znów kupiłbym normalny elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holmes12 30.06.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Dlaczego tradycyjny ma być najlepszy? Przecież w piekarniku parowym, jeżeli nie chcesz to pary nie używasz, czyli masz piekarnik tradycyjny. Ostatecznie kupiliśmy parowy, jak coolka 3w1, ze względu na możliwość gotowania na parze, u mnie w domu staramy się jeść zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejkoziol11 01.07.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Ja jednak stawiam na tradycje. Piekarnik elektryczny jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djtommy 04.07.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 My kupiliśmy parowy AEG, moim zdaniem gotowanie z parą jest lepsze i zdrowsze. Jak ma się piekarnik z pełną parą to nie trzeba kupować dodatkowego urządzenia do gotowania na parze. A jeżeli ktoś nie miał okazji korzystać z takiego piekarnika to czemu uważa że zwykły jest najlepszy? Piekarniki parowe to nie żadna nowość, tradycyjny to może być gazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.07.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Ja jednak stawiam na tradycje. Piekarnik elektryczny jest najlepszy. Tradycyjnie to powinieneś mieć piec chlebowy na drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 08.08.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Ja mimo wszytko polecam zwykły, parowe według mnie są mocno przereklamowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 25.08.2018 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Mam nadzieję, że piekarniki parowe zyskały już na popularności i znajdę tu porady od użytkowników tych urządzeń. Przeszukałam oferty kilku firm i wyszło na to, że pod względem ceny i funkcji odpowiednie dla nas byłyby dwa modele piekarników Elektrolux: 1. EOB8757AOX cena 2658zł, https://www.electrolux.pl/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/eob8757aox/ 2. EMB8383POX cena 2699zł. https://www.electrolux.pl/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/emb8383pox/ Oba mają funkcję CombiSteam Deluxe (3w1) - pieczenie, odgrzewanie i gotowanie na parze. Wielofunkcyjny piekarnik parowy umożliwia zarówno tradycyjne pieczenie z termoobiegiem jak i wykorzystanie pary w trzech, różnych trybach: gotowanie (100% pary), odgrzewanie (50% pary) i pieczenie (25% pary). Ten sam zakres temperatury : 30°C-230°C. Termosondę, sposób czyszczenia: para (pyrolizy nie chciałam), system VelvetClosing® zapewniający delikatne zamykanie drzwi i jeszcze sporo mniej lub bardziej przydatnych funkcji. Wyglądają tak samo: 8383: 8757: Jedyną różnicą, której się doszukałam jest sposób pieczenia parowego - w 8383 na dnie piekarnika jest generator pary, gdzie po zakończeniu pieczenia zostanie woda, którą trzeba usunąć dołączoną gąbką. Natomiast model 8757 nie podaje skąd podawana jest para oraz jak odprowadza się wodę z komory piekarnika po pieczeniu. Może to jakaś nowa technologia, bo model 8757 jest z 2017 roku, a 8383 jest z 2015? Będę wdzięczna za pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyslaw_s 29.08.2018 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Dzięki za obszerny post. Ja obecnie używam zwykłego piekarnika, ale może kiedyś wymienię właśnie na taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 29.08.2018 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Obejrzałam na żywo EOB8757AOX Electroluxa, niestety nie jest on za piękny. Ta szczotkowana stal jest brzydka. Raczej wybiorę wersję tego piekarnika w czarnej szybie.Co do sposobu aplikacji pary, to ten model ma wylot pary u dołu na bocznej ściance, natomiast nie znalazłam mechanizmu do odprowadzenia wody po pieczeniu, która zbiera się na dnie piekarnika. Oszem model ma funkcję opróżnienia szuflady z wody nie wykorzystanej w pieczeniu ale nie ma żadnych ułatwień do zbierania wody z dna.Zastanawiam się czy kłopotem będzie konieczność czekania aż piekarnik ostygnie żeby zebrać wodę - co opóźni moment ponownego użycia, gdybyśmy musieli piec dwie potrawy jedna po drugiej. Będę wdzięczna za opinie użytkowników piekarników parowych - co z tym usuwaniem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.