grzeniu666 21.12.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 @Plus, @Rom, @Akrimka, dzięki za rady! Cholera wiedziałem o tej folii ale zapomniałem dziś przy samym rozładunku! Ona to od wilgoci czy dla czystości? Układałem na paletach, no możemy przerzucić te 100 płyt jeszcze raz tam i z powrotem i podłożyć folię, jeśli trzeba... Układałem na paletach, dwa stosy po około 50 płyt, starałem się te palety spoziomować pod łatą 2.5, ale mi jakoś nie wyszło, jak przyłożyłem łatę już na stosie płyt, to pod środkiem mam 1cm pustki. W sensie łuk. Jeden stos idzie na sufity podwieszane, drugi stos na tynk (kleił będę pacą po całości, ściany równe). Czy może zostać czy może przerzucać i korygować (przy okazji podłożyłbym folię ). Jakby kto pytał, nie mam szczególnej radochy w przerzucaniu płyt. Pogodnych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.12.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 @Plus, @Rom, @Akrimka, dzięki za rady! Cholera wiedziałem o tej folii ale zapomniałem dziś przy samym rozładunku! Ona to od wilgoci czy dla czystości? Układałem na paletach, no możemy przerzucić te 100 płyt jeszcze raz tam i z powrotem i podłożyć folię, jeśli trzeba... Układałem na paletach, dwa stosy po około 50 płyt, starałem się te palety spoziomować pod łatą 2.5, ale mi jakoś nie wyszło, jak przyłożyłem łatę już na stosie płyt, to pod środkiem mam 1cm pustki. W sensie łuk. Jeden stos idzie na sufity podwieszane, drugi stos na tynk (kleił będę pacą po całości, ściany równe). Czy może zostać czy może przerzucać i korygować (przy okazji podłożyłbym folię ). Jakby kto pytał, nie mam szczególnej radochy w przerzucaniu płyt. Pogodnych Świąt!Przerzuć wszystkie na posadzkę ale nie zapomnij o folii. Jesli już bardzo chcesz palety to tylko te od płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 21.12.2013 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Przerzuć wszystkie na posadzkę ale nie zapomnij o folii. Jesli już bardzo chcesz palety to tylko te od płyt. Kurcze, chyba zapomniałem dodać, u mnie jeszcze nie ma posadzki (z mixa) tylko jest nieco nierówna płyta betonowa (wiem, kolejność słaba). Układałem palety (bo bloczka silikatowych) 75x100, 3 sztuki pod płytę 2.6x1.2. Źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 22.12.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 może spójrz w mojego fotosika - link w mojej stopce OK. Wszystko jasne. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 22.12.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Zrób skos i sufit najpierw ,a potem postawisz działówkę i masz po ptakach. Kórcze, myślałem że najpierw trzeba działowe... jak w instrukcji np. Rigipsa. Jesli najpierw zrobie skosy i sufit to jak ta działowa będzie sie trzymała przykręcona tylko do płyt z kartongipsu ? Ps. Czy ścianke działową mozna zrobic z UW 75? Bo akurat zostalo mi troche tego. Czy lepiej kupic UW100? No i czy do ścianki z profili 75 uda sie wcisnąć wełne 100 mm? W skosach bedzie 15cm miedzy krokwiami i 10 cm na krokwiach. Wszystko 0,033. Ile muszą wystawiac wieszaki za krokwie przy wełnie 100mm? 100 czy 130 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.12.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Co do wciskania to setka w 75 to nie za bardzo, możesz nakręcić pasek płyty z jednej i drugiej strony na profil i będzie akurat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 22.12.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Kórcze, myślałem że najpierw trzeba działowe... jak w instrukcji np. Rigipsa. Jesli najpierw zrobie skosy i sufit to jak ta działowa będzie sie trzymała przykręcona tylko do płyt z kartongipsu ? Ps. Czy ścianke działową mozna zrobic z UW 75? Bo akurat zostalo mi troche tego. Czy lepiej kupic UW100? No i czy do ścianki z profili 75 uda sie wcisnąć wełne 100 mm? W skosach bedzie 15cm miedzy krokwiami i 10 cm na krokwiach. Wszystko 0,033. Ile muszą wystawiac wieszaki za krokwie przy wełnie 100mm? 100 czy 130 ? Jak zrobisz skos i sufit to twoja ścianka będzie się trzymała nie płyty a profili i nie będziesz musiał tyle tańczyć nad przepaścią Edytowane 22 Grudnia 2013 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.12.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Jak zrobisz skos i sufit to twoja ścianka będzie się trzymała nie płyty a profili i nie będziesz musiał tyle tańczyć nad przepaścią i zawsze mniej mostków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 23.12.2013 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Kto jak kto Panowie, ale Wy takich rzeczy nie powinniście pisać . . . Fakt, że umiejscowienie tej ściany działowej wypada w nie najlepszym miejscu ale . . . , nie zwalnia to Was od błędów . . . A w szczególności iż pracujecie jako monterzy suchej zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 23.12.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Kto jak kto Panowie, ale Wy takich rzeczy nie powinniście pisać . . . Fakt, że umiejscowienie tej ściany działowej wypada w nie najlepszym miejscu ale . . . , nie zwalnia to Was od błędów . . . A w szczególności iż pracujecie jako monterzy suchej zabudowy. Zacytujesz mi rigipsa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 23.12.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Nie, mogę Flash'a który też ma rację ale akurat mowa była o czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 23.12.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Nie, mogę Flash'a który też ma rację ale akurat mowa była o czymś innym. To daj Flasha i pogadamy,albo flash wrzuć coś od siebie. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 23.12.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 żebym cie więcej nie widział na tym forum z twoim rigipsem bo zrobię z ciebie polską parówke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 23.12.2013 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 To daj Flasha i pogadamy,albo flash wrzuć coś od siebie. Masz: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?220050-P%C5%82ytowanie-%C5%9Bcianki-dzia%C5%82owej-do-ko%C5%84ca A drugie to akustyka . . . Tyle buczałeś, że Rom pudła rezonansowe robi bla bla bla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 23.12.2013 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 żebym cie więcej nie widział na tym forum z twoim rigipsem bo zrobię z ciebie polską parówke:) Nie strasz, od straszenia to są duchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 23.12.2013 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Przy okazji, życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia . . . !! Pozdrawiam Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 24.12.2013 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Jak możesz przyjacielu napisać jakie to będę wdzięczny. I jeszcze jedno pytanie bo już za przeproszeniem pierdolca dostałem w głowie, bo starym stwierdzeniu z tematu o szpachlowaniu : "...A teraz zasadnicza i bezwzględna reguła! By mieć 99% pewności że połączenie nie pęknie pod takim łączeniem MUSI być profil! Takie łączenie musi zawsze wypadać na profilu!" Czy tu nie może być krawędź cięta? [ATTACH=CONFIG]231292[/ATTACH] czy tez tylko taka sytuacja jest prawidlowa? [ATTACH=CONFIG]231293[/ATTACH] mam nadzieję że względnie jasno postawiłem problem czyli to co zaznaczylem na rysunku pierwszym czyli cietą krawędź to robimy tylko na TT? a np. na fizelinie nie można? Piszesz że na siatce to grzech. Jesli mam byc szczery to z tego co widze na zdjeciach internetowych to 99 procent sytuacji w dachach sprawia ze nie wchodza pieknie plyty cale albo krawedz oryginalna i za nic nie uwierze ze ludzie akurat w tych miejscach daja TT:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.12.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 http://cdn.wall-pix.net/albums/people-girls/00005598.jpg Zdrowych i Wesołych Świąt! życzy Crazy Horse... czyli tu Rom-Kon I by Manitou wyprostował wszystkie wasze ścieżki! Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 24.12.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Rom ładnie wyszedłeś na tej fotce ...to chyba stare zdjęcie jak byłeś jeszcze młody? Edytowane 24 Grudnia 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.12.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 czyli to co zaznaczylem na rysunku pierwszym czyli cietą krawędź to robimy tylko na TT? a np. na fizelinie nie można? Piszesz że na siatce to grzech. Jesli mam byc szczery to z tego co widze na zdjeciach internetowych to 99 procent sytuacji w dachach sprawia ze nie wchodza pieknie plyty cale albo krawedz oryginalna i za nic nie uwierze ze ludzie akurat w tych miejscach daja TT:) Autentyczne słowa: "ekipę miałem dobrą, w niewielu miejscach popękało" i mam nadzieję że u siebie też dobrze zrobisz i w niewielu miejscach popęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts