Rom-Kon 08.01.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 A jak to zrobić? Mam nadzieje ze to nie głupie pytanie..? Generalni po ustawieniu górnego i dolnego prifila, środkowe ustawiałem od łaty (3m profil stalowy). Załozony profil cd 60 da sie przesunąc od jednej ściciany szczytowej do drugiej trafiając w grzybki bez większej pomocy ( ponad 10 m) Góra-dół. Przez wszystkie profile. Ale jeśli montowałeś do łaty to powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 08.01.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Tak. Wieszaki miałem takie z jedym oczkiem szerszym. Profile 4m powkładalem w pierwszy i ostani wieszak . Nastepnie pozakładałem na profile wieszaki środkowe i wstępnie wkręciłem po jednyn wkręci nie dociągając. Następnie łatą unisłem wszystki na raz opierając o dolny u górny profil i tak dokręcałem wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 08.01.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 oł kej. powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 08.01.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Czy po Uniflocie należy zagruntować łączenia? Czy Cekol b-45 będzie dobry? Osobiscie niezle mi się go nakłada, więc jestem za nim, ale pytam expertów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 09.01.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) oł kej. powinno być dobrze. dzięki mam nadzieje że będzie A z tym kominem to dałem Ciała coś mi się pomyliło i kierbud nie o tym mówił, że można odkręcić tylko o dechach, które sobie robotnicy tymczasowo przykręcili w celu ustawienia konstrukcji dachu. widoczne na tym zdjęciu deski leżące na jętkach. A przy okazji kolejne pytania: 1. O ile najmniej można obniżyć sufit przy wykorzystaniu wieszaków bezpośrednich (grzybków) - tak aby nie zaniżać pomieszczenia (w tej chwili do jętek od podłogi mam 250 cm. Dojdą panele na piance. jętki mam 14,5 cm. dalej przerwa około 20-25 cm i drugie jętki 6 cm). 2. W którym miejscu dawać folię jeśli pierwsza warstwa ocieplenia będzie dochodziła do szczytu, a druga (ewentualnie podwójna) będzie na jętkach. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez MasterCheat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 09.01.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam pytanie dotyczące ocieplenia.1. Czy rekuperator na strychu wymaga ocieplenia strychu do kalenicy?2. Czy jeżeli rekupreator jest na strychu to wylot i wlot jest przez dach?? a jeśli przez dach.. to jak się to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 w ścianie szczytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Flash - ja wiem o co ci chodzi, ale laik niekoniecznie. Okrasz swoje docinki jakims komentrzem wyjaśniającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimhaumman 09.01.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Flash - ja wiem o co ci chodzi, ale laik niekoniecznie. Okrasz swoje docinki jakims komentrzem wyjaśniającym. ten typ tak ma:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 10.01.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Witam, Bardzo proszę o informację. Czy stelaże na poniższych zdjęciach są poprawnie wykonane? Czy profile główne oraz nośne nie powinna być położone odwrót? Trochę niepokoi mnie w tym przypadku łączenie płyt w lukarni. Kolejne pytanie. Jaki powinien być rozstaw profili głównych? Rozstaw p.nośnych - 40cm Zdjęcia znalezione w necie. Jestem przed tym etapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 10.01.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 kto cie tak uszczesliwil? No właśnie. Ja, jako laik proszę o wyjaśnienie. Bo takie komentarze nie wiem czemu mają służyć.Mnie to nie bawi. co nie tak z tym rekuperatorem na strychu? jeszcze żadne rury nie są poprowadzone także proszę o jakąś inf. nt. temat. albo odnośnik. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 10.01.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Witam, Bardzo proszę o informację. Czy stelaże na poniższych zdjęciach są poprawnie wykonane? Czy profile główne oraz nośne nie powinna być położone odwrót? Trochę niepokoi mnie w tym przypadku łączenie płyt w lukarni. Kolejne pytanie. Jaki powinien być rozstaw profili głównych? Rozstaw p.nośnych - 40cm Zdjęcia znalezione w necie. Jestem przed tym etapem. [ATTACH=CONFIG]234190[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234191[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234192[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234193[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234194[/ATTACH] O Matko, nawet ja laik widzę że to całkiem nie tak.... wywal te zdjęcią i się na nich wzoruj. Wszytko jest w tym temacie. Podwójny na skosie też był rozważany ale po co? Kilka postów wczesniej MasterCheat pokazał jak to robi na grzybkach... łaczenie na narożach lukarn to profile cd wsunęte w UD30 i skręcone do siebie. Jak tak mają niektórzy zrobione poddasze to ja się nie dziwię że pozniej peka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 10.01.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Endka,... widziałem u sasiada dwa specjalne kominki w dachu, są przy szczycie po dwóch stronach, duże matalowe, czasne, chyba do nich ma wpiete reku bo dach 4 spadowy i nie ma sciany szczytowej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.01.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Witam, Bardzo proszę o informację. Czy stelaże na poniższych zdjęciach są poprawnie wykonane? Czy profile główne oraz nośne nie powinna być położone odwrót? Trochę niepokoi mnie w tym przypadku łączenie płyt w lukarni. Kolejne pytanie. Jaki powinien być rozstaw profili głównych? Rozstaw p.nośnych - 40cm Zdjęcia znalezione w necie. Jestem przed tym etapem. [ATTACH=CONFIG]234190[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234191[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234192[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234193[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234194[/ATTACH] No nie wiem ale dla mnie to wszystko jet nie tak. Począwszy od wełny a na stelażu skończywszy. Sami to robicie czy firma? Bo jak firma To spuścił bym ją ze schodów - oczywiście po zdemontowaniu tego i oddaniu kasy za materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milijon12 10.01.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Drodzy forumowicze. Pytanie laika w temacie ocieplania. Chcę wykonać samodzielnie ocieplenie poddasza.Rozwiązanie : blachodachówka - ocieplenie między krokwie plus dodatkowa warstwa na krokwie - płyta wiórowa - folia - płyta gips karton jest właściwe.Chcę zastosować dodatkowo płytę wiórową ponieważ mam dużo skosów i obawiam się, że nie poradzę sobie w miejscach załamań korzystając z profili stalowych. Wydaje mi się, ze płyta wiórowa dodatkowo zwiąże krokwie ze sobą.Rozwiązanie wydaje mi się logiczne... zastanawiam się jednak czy folia powinna pójść pomiędzy ocieplenie i płytę wiórową czy pomiędzy płytę wiórową i płytę gips karton.Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 10.01.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Witam, Bardzo proszę o informację. Czy stelaże na poniższych zdjęciach są poprawnie wykonane? Czy profile główne oraz nośne nie powinna być położone odwrót? Trochę niepokoi mnie w tym przypadku łączenie płyt w lukarni. Kolejne pytanie. Jaki powinien być rozstaw profili głównych? Rozstaw p.nośnych - 40cm Zdjęcia znalezione w necie. Jestem przed tym etapem. [ATTACH=CONFIG]234190[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234191[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234192[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234193[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]234194[/ATTACH] Dobrze, że jesteś przed ociepleniem lub przed wyborem ekipy i pytasz o to Tam jest wszystko źle zrobione - połączenie skos/sufit, profile nośne na skosie źle, kosz to już wyższa szkoła jazdy, stelaż krzyżowy na skosach niepotrzebny - generuje koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 10.01.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Kolejne pytanie. Jaki powinien być rozstaw profili głównych? Rozstaw p.nośnych - 40cm max. 1 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 10.01.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jednym słowem niezła kaszana. Średnio - bo to zdjęcia znajomego. Nawet mu nie mówię o tym bo już mieszka Reasumując: - na skosach nie robić rusztu krzyżowego tylko pojedynczy (w poprzek krokwi z rozstawem 40cm.) - na suficie ruszt krzyżowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 10.01.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 No nie wiem ale dla mnie to wszystko jet nie tak. Począwszy od wełny a na stelażu skończywszy. Sami to robicie czy firma? Bo jak firma To spuścił bym ją ze schodów - oczywiście po zdemontowaniu tego i oddaniu kasy za materiał. Co jest nie tak z wełną na tym zdjęciu? Chyba nie chodzi o to że nie jest w płytach bo wydaje mi się że jest to obojętne czy rolka czy płyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 10.01.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Co jest nie tak z wełną na tym zdjęciu? Chyba nie chodzi o to że nie jest w płytach bo wydaje mi się że jest to obojętne czy rolka czy płyta zerknij tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania&p=6304200&viewfull=1#post6304200 buduje Kolega "własnymi ręcami" - raczej amator (mam nadzieję, że się Kolega nie obrazi - mimo to o niebo lepiej zrobione niż na przesłanych przez Ciebie zdjęciach), a zobacz jak to wygląda u Twojego znajomego. Częściowo zależy to też od zastosowanej wełny. Edytowane 10 Stycznia 2014 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts