Żelka 03.04.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Wczoraj poszłam sobie po półtora roku nareszcie do fryzjera. Znalazł się czas i chciałam wykorzystać okazje.., w końcu wiosna idzie, wszystko się zmienia to ja tez chce trochę zmiany. Poszłam do salonu Hair Coif u jednym z supermarketów. Pani bardzo miła i gadatliwa ustaliła co i jak zrobić po czym zaprosiła mnie do mycia włosów. Szum wody trochę zagłuszał jej mowę ale słyszę, ze pyta mnie czy kiedykolwiek korzystałam z odzywki witaminowej Wita cement, odpowiadam, ze nie, na co ona, ze warto by było, bo to dobre do włosów farbowanych i takie tam.., dodaje, ze kosztowało by to wszystko razem 118zl. Wiec myslę się sobie, a czemu, nie...Ja tak rzadko chodzę do fryzjera, ze mi się należy.... Pani ładnie umyła włosy – dwa razy szamponem, potem nałożyła odżywkę, kazała poczekać z 3 min., spłukała i zabrała się do ciecia. Widać było, ze jej to idzie. Jak już wszystko było gotowe idę zapłacić, patrzę gdzie moja odzywka.., nie ma, pytam się grzecznie.., a odzywka... Na co Pani mówi, ze przecież to TO co mi nakładała po umyciu włosów. Wiec zdezorientowana place i wychodzę... Ide sobie do samochodu i myślę, qurka żebym wiedziała, ze to cos co kosztuje 60zl, to jakaś jednorazówka to w życiu bym się nie zgodziła. A tak w ogóle, to ona powinna mi to mówić wyraźnie i pokazać to cudo co mi na głowę nakłada, bo skąd ja mam wiedzieć, ze nałożyła mi TO COS a nie jakąś zwykłą odżywkę co wszystkim klientom nakłada... I z poczuciem wielkiej głupoty własnej, ze tak dałam się babie nabrać pojechałam do domu... Ponieważ poczucie tej głupoty do dnia dzisiejszego nie zmalało, postanowiłam ostrzec innych potencjalnych „daje się nabrać”.... Bądźcie czujny i słuchajcie uważnie, nawet u fryzjera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.04.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Jesli jutro zobaczysz, ze Ci wlosy zaczynają rosnąć na klacie, znaczy sie , ze odzywka jest niezla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.04.2007 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Jesli jutro zobaczysz, ze Ci wlosy zaczynają rosnąć na klacie, znaczy sie , ze odzywka jest niezla. Ja Ci dam "nie zla"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 03.04.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Tak bywa. W salonach fryzjerskich śmieszą mnie wywieszone cenniki i prezentowane kwoty przy poszczególnych usługach.Bo wielu nie dostrzega , że na dole małym druczkiem jest zwykle dopisane iz do ceny dodaje się koszt zuzytych produktów, a ten potrafi czasem przewyzszyc cenę usługi. I o tym zwykle klient dowiaduje się przy kasie.Uważam, ze to podobna sprawa jak z odzywką Zelijki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 03.04.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 zelijka , to takie drogie , bo ceny materialow budowlanych poszly w gore w skladzie odzywki byl cement , wiec wszystko jasne mnie ostatnio u fryzjera zaproponowano saune za 15 zl , cena wydawala mi sie atrakcyjna ,czasu mialam sporo wiec pomyslalam sobie , ze przyda mi sie taka odnowa ( rozgladalam sie za jakims prysznicem , ale jedyny , ktory widzialam to ten przy umywalce ). dostalam jakas odzywke (wnioskuje , ze nie vita cement , bo za tania by byla ) i na glowe mi wlozono taka ala suszarke .....kopcilo mi sie z glowy jak talala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.04.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 i na glowe mi wlozono taka ala suszarke .....kopcilo mi sie z glowy jak talala Ty sie ciesz , ze te suszarkę włożyli Ci... na glowe. Osobiscie znam fajniejsze sposoby, zeby sie kopciło jak talala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.04.2007 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 i na glowe mi wlozono taka ala suszarke .....kopcilo mi sie z glowy jak talala Ty sie ciesz , ze te suszarkę włożyli Ci... na glowe. Osobiscie znam fajniejsze sposoby, zeby sie kopciło jak talala A powiesz nam o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.04.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Oj Zeljko jednak ta odżywka zadziałała.Świntuszenia Ci się zachciewa.... (jak sądzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.04.2007 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Oj Kofi mi chodzilo aby przyznal sie do tego jakie papierosy kopci... To dopiero Ty wpadlas na cos innego. A na co wpadlas, bo ja dalej nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Zeljkaja nie wiem o co chodzi Kofi , ale bardzo mi sie podoba Jej tok myslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 03.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ech, Zelijka - HairCoif, my love! To, że policzyli ci za odzywkę - a dokładnie "ampułkę" VitaCementu po uprzednim zapytaniu to jeszcze nieźle... Akurat ten produkt Kerastese jest naprawde dobry i naprawde drogi Mnie w tym "salonie" dwa razy orżnięto inną metodą: a mianowicie wchodze i prosze o farbowanie. Pani pacia mi głowę paciają, czekam, potem mycie - i tu pada pytanie: czy ma mnie uczesać? Za pierwszym razem sobie pomyślałam - a co innego? Mam wyjść z mokrą głową na mróz? No to mówię "czesać!" No i na koniec dostaje rachunek 3 x wyższy niż planowałam Bo nie dość, że stawka za farbowanie to + czestanie + styling (?!) + kosmetyki selektywne. Po moim grzecznym pytani dowiedziałam się, że ów styling to decyzja pani jak mnie uczesze, a kosmetyki selektywne to kulka z pianki + psiknięcie lakierem Za drugim razem chciałam byc sprytna i po pytaniu czy czesac mówię "nie , tylko wysuszyć". Rachunek i tak był o 4 dychy wyższy Bo znowu doliczono ów mityczny styling (tym razem polegający na doborze koloru ) i kosmetyki selektywne (kulka pianki na moje kręcone kudły) Trzeciej wizyty w Hair Coif nie planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.04.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Zeljka ja nie wiem o co chodzi Kofi , ale bardzo mi sie podoba Jej tok myslenia Bo mam taką magiczną odżywkę, że .... Myślałam, że tak działają wszystkie odżywki .... na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 03.04.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ładnie Cię orżnęli Zeljko Kuracja odżywiająca na włosy rzeczywiście kosztuje 60zł, ale kiedy jest osobnym, samodzielnym zabiegiem Jeżeli jest robiona przy okazji cięcia, czy farbowania, dolicza się zwyczajowo jakieś 20-30 zł. Bo przecież odchodzi dodatkowy kosz suszenia, czy mycia. Ja tak płacę za keratynę, saunę, czy cement na włosy. Kiedyś sobie zafundowałam samą kurację i zapłaciłam wtedy 60 zł, ale byłam o tym wcześniej uprzedzona. Moja fryzjerka w ulubionym salonie "Laurent" kiedy nie ma szefowej nie dolicza mi nic za kurację Zawsze jednak zostawiam jej napiwek i jestem jej wierna od paru ładnych latek. Każda zdrada pani Gosi, kończy się wyprawą doń i wołaniem "ratuuunkuuuuu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 03.04.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Zeljka ja nie wiem o co chodzi Kofi , ale bardzo mi sie podoba Jej tok myslenia Bo mam taką magiczną odżywkę, że .... Myślałam, że tak działają wszystkie odżywki .... na wiosnę Teraz to mnie ciekawość zżera Jak działa ta Twoja odżywka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.04.2007 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Zeljka ja nie wiem o co chodzi Kofi , ale bardzo mi sie podoba Jej tok myslenia Bo mam taką magiczną odżywkę, że .... Myślałam, że tak działają wszystkie odżywki .... na wiosnę Teraz to mnie ciekawość zżera Jak działa ta Twoja odżywka??? I co to dokladnie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.04.2007 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ech, Zelijka - HairCoif, my love! To, że policzyli ci za odzywkę - a dokładnie "ampułkę" VitaCementu po uprzednim zapytaniu to jeszcze nieźle... Akurat ten produkt Kerastese jest naprawde dobry i naprawde drogi Mnie w tym "salonie" dwa razy orżnięto inną metodą: a mianowicie wchodze i prosze o farbowanie. Pani pacia mi głowę paciają, czekam, potem mycie - i tu pada pytanie: czy ma mnie uczesać? Za pierwszym razem sobie pomyślałam - a co innego? Mam wyjść z mokrą głową na mróz? No to mówię "czesać!" No i na koniec dostaje rachunek 3 x wyższy niż planowałam Bo nie dość, że stawka za farbowanie to + czestanie + styling (?!) + kosmetyki selektywne. Po moim grzecznym pytani dowiedziałam się, że ów styling to decyzja pani jak mnie uczesze, a kosmetyki selektywne to kulka z pianki + psiknięcie lakierem Za drugim razem chciałam byc sprytna i po pytaniu czy czesac mówię "nie , tylko wysuszyć". Rachunek i tak był o 4 dychy wyższy Bo znowu doliczono ów mityczny styling (tym razem polegający na doborze koloru ) i kosmetyki selektywne (kulka pianki na moje kręcone kudły) Trzeciej wizyty w Hair Coif nie planuję Ja tez nie, ooo nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.04.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Zeljka ja nie wiem o co chodzi Kofi , ale bardzo mi sie podoba Jej tok myslenia Bo mam taką magiczną odżywkę, że .... Myślałam, że tak działają wszystkie odżywki .... na wiosnę Teraz to mnie ciekawość zżera Jak działa ta Twoja odżywka??? I co to dokladnie jest! Żeńszeń, prosta sprawa. Jak działa? No, tak że .... mi się kojarzy, tak że Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.04.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Żeńszeń, prosta sprawa. Jak działa? No, tak że .... mi się kojarzy, tak że Czy to tak dziala po wtarciu w dowolne , owlosione miejsce ? Czy tez w pewnych okolicach szczegolnie intensywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 03.04.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 a ja nie moge sie nigdy doprosic jakiejs odzywki na wlosy, u mnie fryzjerki jeszcze o czym takim nie slyszaly, nawet kiedys tlumaczylam, czy nie maja moze przypadkiem jakiejs dobrej odzywki na wlosy itp, ale panie nie rozumiala i dziwnie sie na mnie patrzyla . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.04.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Żeńszeń, prosta sprawa. Jak działa? No, tak że .... mi się kojarzy, tak że Czy to tak dziala po wtarciu w dowolne , owlosione miejsce ? Czy tez w pewnych okolicach szczegolnie intensywnie? To się bierze doustnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts