mobby 05.04.2007 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 CYTAT z INTERII ( komentarze ) Czasem jak czytam takie rzeczy to mi po prostu ręce opadają i zaczynam coraz głębiej wierzyć, że kobieta jest jedynie kłodą rzuconą pod nogi mężczyzny. Tak się dziwnie składa, że mam bardzo odpowiedzialną pracę - może nie fizyczną, bo siedzę po 8-10 godzin dziennie przed komputerem ale muszę nieustannie podejmować bardzo dużo ciężkich, trudnych i właściwych decyzji. Wymaga ona ode mnie bardzo dużego wysiłku inelektualnego i pracy w pełnej koncentracji przez 100% efektywnego czasu pracy. Żona nie pracuje. Zajmuje się domem. Jej zajęcie się domem polega na wstawieniu prania (co zajmuje pewnie z 2 min) - ale ona przecież tak tyra bo pierze (zawsze wydawało mi się że to pralka pierze), raz na 2 lub 3 dni umyje podłogę, jeśli chodzi o obiady to gotuje na 2 lub 3 dni od razu bo szkoda jej cennego czasu. Czasem poprasuje - generlanie swoje rzeczy w całości a moje - to co akurat potrzebuje. A - zapomniałbym - podlewa kwiaty - mamy ich około 150!!! - bo ona je lubi. Ja po powrocie do domu nie mam prawa być zmęczony !!! - ponieważ nie pracuje fizycznie. Moim obowiązkiem jest wyprowadzać naszego psa - ona z nim nie pójdzie - bo i po co - jak mnie nie ma w domu 10 godzin biedak musi 10 godzin czekać na spacer. Oprócz tego wieszam pranie (co zajmuje na pewno więcej pracy niż załadowanie pralki), odkurzanie zarówno dywanów jak i mebli, oraz pastowanie ich emulsją, mycie okien, korytarza itp. Aby nie być gołosłownym podam przykład - przedwczoraj wstałem o 6:30 - poszedłem na zakupy, wyszedłem z psem, zrobiłem jej śniadanie i kawę, po czym poszedłem do pracy. Wróciłem o 16 - musiałem wyjść z psem i kupić pierski z kurczaka bo moja Pani nie miała czasu (siostra u niej była) - wróciłem do domu, ugotowałem ziemniaczki, marchewkę z groszkiem, usmażyłem mięsko i podałem nam obiad. Potem musiałem po nim pozmywać, poodkurzać mieszkanie, meble, pójść na kolejne zakupy, wynieść śmieci. Było już pewnie koło 19. Usiadłem na chwilę - włączyłem TVN i chciałem obejrzeć Fakty aż tu nagle słyszę - ty leniu - tylko byś siedział przed tym telewizorem - to twój cały świat. Po prostu myślałem że mnie szlag trafi - to ja zapierdalam i zarabiam na ten dom, na to, żeby mogła siedzieć w domu i nic nie robić, potem śmiagm w domu a ta małpa bo inaczej jej nie nazwę ma czelność powiedzieć, że nic nie robię. No słów brak. Oczywiście znalazła mi kilka dodatkowych zajęć. Po 20 byłem "wyrobiony" - usiadłem i zacząłem szukac czegoś w TV - był akurat jakiś ciekawy program na DISCOVERY i znowu usłyszałem, że liczy się tylko to czego ja chcę, że ja decyzduję co obejrzeć w TV, że nie myślę o niej. Tego już nie wytrzymałem - wstałem - wziąłem psa i poszliśmy na 2 godzinny spacer po okolicy. I jeśli niejaka "ANK" pisze że my faceci nic nie robimy to jest to dowód na to, że chyba sama też nie chce zauważyć ile tak naprawdę robimy. Chciałbym zauważyć, że nie jest to u mnie przykład jednostkowy - tak się dzieje notorycznie i powiem szczerze - mam już tego serdecznie dość - tej sytuacji a także jej i coraz bliżej mi do wyjścia z tego związku niż do pozostania w nim. A tak naprawdę najbardziej boli to, że tak naprawdę czuje się czasem jak połączenie bankomatu z robotem kuchennym i chyba czas nawyższy się już zepsuć. Na jej nieszczęście oba te sprzęty sa już po gwarancji a na ich naprawę po prostu jej nie stać. No kobietki przyznać się, która to z WAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.04.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 to jakiś pantoflarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 05.04.2007 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Mnie brakuje tu opisu tematu ze strony żony. Wtedy byłby pełny ubaw. Nie ma to jak partnerstwo w Ich wydaniu Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.04.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 ...bo se trzeba wieśniarę brać -a nie paniusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Selimmku, jak ja długo Ciebie nie widziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 05.04.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 az strach pomyslec jak by mial przerabane gdyby mieli dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 05.04.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 az strach pomyslec jak by mial przerabane gdyby mieli dzieci Na to też żona nie miała czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.04.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 a mój szanowny dzisiaj myje okna, wiesza firanki Znaczy taki grafik dostał, a co bedzie wykonane to sie zobaczy. Może nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.04.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 nie problem - ponoć jakieś 33% ślubów kończy się rozwodami tendencja jak na razie rosnąca może się okazać, iż niektórzy pozbawieni nawet niezłych dochodów z obrączkowania mogą być zmuszeni do poszukania sobie innego źródła dochodów a każdy męczy się sam, widziały gały co brały >>> Związek z kobietą - sport ekstremalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 05.04.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 a każdy męczy się sam, widziały gały co brały To trochę nie tak. Miłość jest ślepa. A i ludzie się potrafią szybko zmieniać - częściej na gorsze, niż na lepsze. Ja, mówiąc szczerze, opisane na Interii klimaty niestety znam z autopsji, na szczęście to już baaardzo odległa przeszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.04.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 a każdy męczy się sam, widziały gały co brały To trochę nie tak. Miłość jest ślepa. Zgadza się, ale małżeństwo bardzo skutecznie przywraca jej wzrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie wierzę, że można siedzieć 10 godzin na d... i nic nie robić . Cos pewnie kolega mąż przeoczył. Kobieta by z nudów zeszła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 05.04.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie wierzę, że można siedzieć 10 godzin na d... i nic nie robić . Cos pewnie kolega mąż przeoczył. Kobieta by z nudów zeszła.. No przecież słyszałaś, że kobieta spotyka się ze znajomymi, ewentualnie troszczy się o roślinki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie wierzę, że można siedzieć 10 godzin na d... i nic nie robić . Cos pewnie kolega mąż przeoczył. Kobieta by z nudów zeszła.. No przecież słyszałaś, że kobieta spotyka się ze znajomymi, ewentualnie troszczy się o roślinki... Ano tak, przeoczyłam Jednak w dalszym ciagu jestem ciekawa jej wersji. Ale się chyba nie doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 05.04.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 A moja M pracuje na etacie i w domu... to ja jestem leń śmierdzący... kiedyś przegnę i mnie wykopie z domu... pójdę do mamusi... na szczęście (dla mnie) mam jeszcze tam tapczan... zmień się Romuś... zmien... bo masz fajną kobitkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.04.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 iii tam.,.. pantoflarz.... beczy toto na forum zamiast zaprowadzic porzadki w domu odgraza sie publicznie a jak ona wroci to pewnie cichuuuutki prawdziwy facet nie da z siebie takiego "wycierucha " zrobic [ prawdziwa kobieta tez nie ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 06.04.2007 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 prawdziwy facet nie da z siebie takiego "wycierucha " zrobic [ prawdziwa kobieta tez nie ] A wtedy gdy oboje "prawdziwi" pozostaje czekać kto mocniejszy i kto kogo weźmie jak byk na rogi. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 06.04.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 iii tam.,.. pantoflarz.... beczy toto na forum zamiast zaprowadzic porzadki w domu odgraza sie publicznie a jak ona wroci to pewnie cichuuuutki prawdziwy facet nie da z siebie takiego "wycierucha " zrobic [ prawdziwa kobieta tez nie ] tak samo sobie pomyślałam przecież to jakaś niedojda kompletna tyle jego, co sobie w sieci pokwęka, a w domu to pewnie jeszcze szczeka za psa, coby się bidulek nie zmęczył facet porażka na całej linii, a żona albo taka sprytna, albo taka głupia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 06.04.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Nie wierzę, że można siedzieć 10 godzin na d... i nic nie robić . Cos pewnie kolega mąż przeoczył. Kobieta by z nudów zeszła.. Zapewniam Cię babo, że można znam taką jedną osobiście tylko że mąż owej pani po pracy w domu nie robi nic.....no może gotuje wizyta u tej osoby, połączona jest zawsze z marszem przez przeszkody, porozrzucane po całym mieszkaniu rzeczy, buty, stosy śmieci.............. żadne delikatne sugestie, tudzież rozmowa wprost, nic nie dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts