Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

Ile wiecej musze wziac plytek Powiedzcie mi Bede je miala tylko srodkiem polozone w salonie , wkolo beda duze inne Mam wyliczone ze potrzebuje 16m Czy starczy mi 17m

Uważam, że 17 w zupełności wystarczy. Jeśli układasz je tylko środkiem to odpad masz tylko na końcach i to niewielki.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ile wiecej musze wziac plytek Powiedzcie mi Bede je miala tylko srodkiem polozone w salonie , wkolo beda duze inne Mam wyliczone ze potrzebuje 16m Czy starczy mi 17m

Uważam, że 17 w zupełności wystarczy. Jeśli układasz je tylko środkiem to odpad masz tylko na końcach i to niewielki.

A z waszego doświadczenia to ile powinienem zamówić tych płytek jeżeli na parterze: salon + hol + wiatrołap wychodzi mi z pomiarów 47,5m2?

[http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0510/parter23844.jpg]

A z waszego doświadczenia to ile powinienem zamówić tych płytek jeżeli na parterze: salon + hol + wiatrołap wychodzi mi z pomiarów 47,5m2?

My układalismy te kafle niezgodnie z zaleceniami producenta tzn. raz z przesunieciem o 1/3, raz o 1/2 itd. no i przy takim układzie odpadów prawie nie ma, wiec mozna zamowic 2 kartony wiecej i powinno jeszcze zostac na pozniejsze ewentualne wymiany uszkodzen.

• 2 weeks później...

Witam, dość ciężko powiedzieć bo zależy do od kształu pomieszczenia, sposobu układania itd.

Ja sam liczyłem , wszystko rysowałem w CAD no sie opłaciło.

Miałem około 80m2 posadzki i zostało mi 3 całe płytki + troche odcinek (moze w sumie 1 paczka).

Troche to żmudne to liczenie ale myślę, że warto...dać stówę komuć co umie to zrobić i niech liczy ;).

Pozdr.

Sieyo

Witam za kilka dni kładę wodentica brown wymiar 98x21. Proszę o info jakie przesunięcie najlepiej się prezentuje. Paradyż podaje, że max o 1/3 długości.

Drugie pytanie: Czy płytki masz na ogrzewaniu podłogowym ?. U mnie jest ono wszędzie i zastanawiam się jaką dać grubość fugi. Też chciałem 1,5 lub 2 mm, ale trochę się boję, że później może pękać.

Sieyo

Witam za kilka dni kładę wodentica brown wymiar 98x21. Proszę o info jakie przesunięcie najlepiej się prezentuje. Paradyż podaje, że max o 1/3 długości.

Drugie pytanie: Czy płytki masz na ogrzewaniu podłogowym ?. U mnie jest ono wszędzie i zastanawiam się jaką dać grubość fugi. Też chciałem 1,5 lub 2 mm, ale trochę się boję, że później może pękać.

Ja mam przesunięcie o 1/3 i tak chyba jest optymalnie.

Nie mam ogrzewania podłogowego, więc niewiele w tej kwestii Ci doradzę.

Szersza fuga ma tę zaletę, że "zamaskuje" nierówności płytek, które w przypadku woodentica są nieuniknione.

Sieyo

Przekop troszke wstecz temat, było o fugach na podłogówce, też coś pisałem.

Pozdr.

Sieyo

Tak jak podają jest dobrze, a z fugą się nie szczyp tylko dawaj 3mm. (poszukaj moich zdjęć).Ja mam wszędzie ogrzewanie podłogowe i po pierwszej zimie jest wszystko ok.

Tylko na mnie nie krzyczcie !

Wertowalam tyle razy ten watek, ale czas mi sie konczy bo glazurnik mial wejsc pod koniec czerwca a zadzwonil, ze wchodzi w sobote :)

Plytki jeszcze nie kupione. nawet koncpecja niezatwierdzona :)

Chce woodentica BROWN polozyc w lazience tak jak forumowy nokoto

http://i44.tinypic.com/2009ycj.jpg

Prosze podpowiedzcie mi, zebym mogla juz z gotowymi danymi isc do sklepu:

1. jaka ciemna fuga to plytek BROWN? - kolor i producent

2. najlepiej polozyc mniejszy rozmiar na sciane ? - jakie sa wymiary tych mniejszych plytek

3. czy na sciane i obudowe kibelka tez sie kladzie z przesunieciem?

4. jaki najlepiej klej dac?

Ja wiem ze to juz bylo i uwierzcie mi ze juz to czytalam, ale wiekszosc kladzie te plytki na podloge a u nas chcemy wlasnie w lazience je polozyc jako dekoracje :)

z gory dzieki za odp.

Witam planuję polożenie woodentica w przedpokoju w bloku okolo 8 m2 myslicie że dobrym pomsłem by było połozenie tego samego woddentica w łazience okolo 8 m2 w polączeniu z płytkami Stella z polcoritu? http://www.eplytki.pl/aranzacje.php?op=product&id=3092

Ja też planuję Stelle w dużej łazience, ale miam zamiar dać płytke podłużną jak Woodtentic ale w kolorze grafitowym , kolor taki jak kosteczki w dekorze Stelli, myślę że będzie super. Natomiast w dolnej łazience będzie Woodtentic brown z z szarym trawertynem.

O widzę ze znalezli sie sympatycy Stelii przepraszam że w temacie woodenticka:) ale macie jakieś ciekawe aranżacje ze Stellą? chyba jednak zostanie biała płytka na podłodze i szara/sreban fuga lub ta druga opcja z szarą.srebną podłogą a woodentic w przedpokoju.

I oczywiście układa wodeentica zgodnie kierunkiem układania parkietów w pokoju?