Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Mam dość duży salon u siebie w mieszkaniu. Chcę w nim wydzielić aneks kuchenny gdzie położę płytki Woodentic Ochra (ok 6m). W reszcie tego pomieszczenia chcę położyć panele. Zjeździłem już 3 wielkie sklepy z panelami i nie mogę nić sensownego dobrać do tej płytki.

Czy ktoś z was ma może panele podobne do płytek znajdujące się w jednym pomieszczeniu?

Kean mi udało się kupić panele na dobrej promocji i płaciliśmy niewiele ponad 70zł -na cały dom braliśmy przy opcji 8% vat ale to jeszcze przed nowym rokiem było a dopiero teraz układali. Niestety zdjęć nie mam, jesteśmy w trakcie ostatnich prac przed przeprowadzką i czeka nas sprzątanie

• 1 month później...

Kochani, powoli nadchodzi czas na moje woodentiki..

Bardzo proszę o poradę , szczególnie tych co u siebie mają, odnośnie

1- tego jak położyć woodentica u mnie? załączę plan parteru..

woodentic ma być na całym dole- wiatrołap/ korytarz/ salon/ kuchnia i łazienka..

korytarz z salonem i kuchniom tworzą otwarty plan.

Myślałam ,żeby zacząć w poprzek salonu, ale wtedy trzeba będzie jechać wzdłuż korytarza..

2- jaki rozmiar wybrać? Bardziej podoba mi się większy, ale może u mnie jest za wąsko ( salon ma szerokość 3 m- jak tramwaj:( )???

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/planparteru.jpg?m=1300992291

Kłaść zamierza mój mąż za ok. 1.5 miesiąca. Doradźcie , proszę..

• 2 weeks później...

witam forumowiczów,

mam pytanie czy ktoś z was zetknął się może z płytkami MILO - Colonial mają dwa wymiary 60x30 i 60x15,

wstępnie jesteśmy na nie zdecydowani bo i cena kusząca, ścieralność 4, ale nigdzie nie mogę znaleźć forum z opiniami na ich temat,

Milo to podfirma Ceramika Gres, także raczej nie do końca tandeta,

pomóżcie proszę

pozdrawiam

Witam:)

Czy zaglądają tu jeszcze forumowicze, którzy już od dłuższego czasu użytkują Woodentica? Planuję zakup tych płytek, ale przestraszyły mnie trochę informacje, które pojawiły się pod koniec tego wątku (przebrnęłam cały:)), o odpryskach, które pojawiają się na płytkach. Z postów zrozumiałam, że pojawiły się podczas kładzenia płytek a jak jest teraz? Czy łatwo je uszkodzić? Jak wyglądają dziś Wasze płytki?

Pytam, bo chcę kupić browna, mam do położenia ok. 110m2, a mamy dużego psa, któremu zdarza się roznosić po domu swoje zabawki (wśród których są spore kości wołowe:/ i nie zawsze ostrożnie je odkłada. Parkiet w mieszkaniu (doussie, bardzo twardy) załatwił już w kilku miejscach (na szczęście parkiet jest olejowany, więc dziurek nie widać), ale boję się białych odprysków na płytkach na środku salonu.

No i ta trzecia klasa ścieralności - jak z wyglądem Woodentica w wiatrołapie i przy wyjściu na taras? Widać zużycie? przetarcia?

Proszę o informacje,

Kasia

Po trzech latach użytkowania Woodentica ochra, absolutnie żadnego zużycia. Nie mam wiatrołapu, więc wchodzi się w buciorach prosto na płytki i nie ma żadnych rys. W tym okresie wielokrotnie lądowały na podłodze różne twarde rzeczy, biło się wszelakie szkło i porcelana i absolutnie nie powstał przy tym żaden odprysk. Jestem z nich bardzo zadowolony.

Przedwczoraj upuściłam tłuczek do mięsa, obmacałam płytkę i nic nie odpadło, być może to była kwestia konkretnej sztuki.

Aha u nas był jeszcze problem ze spiłowywaniem płytek pod kątem 45° , nie wiem czy fachowcy marni, czy sprzęt kiepski mieli ale kilka sztuk pękło. Normalną glazurę bez problemu udało im się spiłować

Mam dość duży salon u siebie w mieszkaniu. Chcę w nim wydzielić aneks kuchenny gdzie położę płytki Woodentic Ochra (ok 6m). W reszcie tego pomieszczenia chcę położyć panele. Zjeździłem już 3 wielkie sklepy z panelami i nie mogę nić sensownego dobrać do tej płytki.

Czy ktoś z was ma może panele podobne do płytek znajdujące się w jednym pomieszczeniu?

Miałam ten sam problem :), też aneks kuchenny 6m2, a w nim woodentic ochra i musiałam znależć jakieś panele w niewygórowanej cenie do pokoju! Szukałam dosyć długo i zdecydowałam się na Dąb Rustykalny Egger-a, AC4, 8mm, może jest ciuteńkę jaśniejszy, ale w moim przypadku to nawet lepiej bo pokój jest północno-wschodni. Kupiłam wczoraj w Komforcie był akurat w promocji...Był też AC3 i 7mm identyczny, ale wzięłam ten grubszy i mocniejszy. W Komforcie istnieje możliwość wypożyczenia próbek paneli...

• 4 weeks później...