Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dzieci-dziewczynki ważniejsze niż chlopcy

jarkotowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie vanish już nie na wszystko zadziała...najwyżej wyrzucę, trudno.

Dlaczego zaraz wyrzucać.

Uprana plama to już nie plama tylko ślad. (ślad po marchewce, ślad po jagodach itp)

Nam tam ślady nie przeszkadzają! :D :D :D

nooo, ślady mówisz? :D

mój ukochany synek pierwszoklasista miał właśnie wczoraj zajęcia z plastyki w szkole i ubrudził ubranie czym????? czerwonym i czarnym tuszem kreślarskim..... :x

vanish nie dał rady, zostały ślady :wink:

może to wygotuję?? :roll:

a jeśli chodzi o ubrania, to tak czasami jest, jak chcesz coś kupić córce, to jest wszystko, ale dla synka i odrwotnie... :)

U mnie vanish już nie na wszystko zadziała...najwyżej wyrzucę, trudno.

Dlaczego zaraz wyrzucać.

Uprana plama to już nie plama tylko ślad. (ślad po marchewce, ślad po jagodach itp)

Nam tam ślady nie przeszkadzają! :D :D :D

Mi też na działce nie będą przeszkadzać, ale pisząc o wyrzucaniu chodzi mi o to, że nie bedę już brudnych oddawać kolejnemu pokoleniu.

vanish nie dał rady, zostały ślady :wink:

może to wygotuję?? :roll:

Daj spokój!

Tylko gumka sparcieje i guziki się zniszczą...

tak myślisz?? :roll:

ze spodni nawet zeszło, zostały ślady :wink:

a koszulka, hmmm no czerwono-czarna jest...

ale on jest "zakręcony" ten mój synuś :wink:

Mam dwie córki i syna. Wychowywana cała trójka była tak samo, ale syna żywiłem zupełnie inaczej niż córki.

Jednak nie ze względu na płeć, a z uwagi na alergię pokarmową. :D

Jarkotowa, jesteś całkowicie normalna.

Pozdrawiam wszystkich normalnych rodziców. :D

Pierwsza rzecz która mnie bawiła przez kilka dobrych tygodni po urodzeniu drugiego syna:

Gdy na pytania "No i co masz????????"znajomych, spotkanych na ulicy itp odpowiadałam z dumą "drugiego chłopca!!!", słyszałam np. takie komentarze:

- no trudno ????!!!!????

- no cóż... najważniejsze że zdrowe

- hmm,...do trzech razy sztuka! Trzecie to na pewno będzie dziewczynka!

Nikt nie dał sobie wytłumaczyć, że dla mnie dzieci to nie papugi i "parka" nie jest dla mnei priorytetem wręcz przeciwnie - przez całą ciąże przeczuwałam i liczyłam, że to będzie kolejny muszkieter

To witam w klubie :D

U mnie bylo dokladnie tak samo. W pierwszej ciazy marzylam o dziewczynce. Dlaczego? Pojecia nie mam. W drugiej ciazy marzylam o chlopcu. Wszyscy sie dziwili, zyczyli dziewczynki - bo oparcie na starosc a i na codzien pomocna, a nie to co chlopak. No i parka bedzie (mam alergie na to okreslenie :evil: ).

I po porodzie tez wszyscy mowili, ze trudno, do trzech razy sztuka, jeszcze raz sie postaracie, dziewczynki to coreczki tatusia i wtedy dopiero maz oszaleje z radosci....

Ale tutaj to chyba z tych ludzi wylazi brak dobrego wychowania.

Ale zauwazcie, ze gdy rodzi sie druga dziewczynka to jest entuzjazm, bo chlopiec bylby be i nie ma tych wyrazow "wspolczucia".

No ale jakbyśmy żyli w innym kraju, to dziewczynki byłyby be. Bo to niedochodowy towar, i posag trzeba dać, i cnoty pilnować...Albo kobiety usuwałyby ciążę.... a tu proszę, jaki entuzjazm. Przecież i tak wiecej rodzi sie dziewczynek niż chłopców. Mojej córce to już tylko islamista jakiś zostanie wolny, bo tam dziewczyn mało..... :-?

Ale zauwazcie, ze gdy rodzi sie druga dziewczynka to jest entuzjazm, bo chlopiec bylby be i nie ma tych wyrazow "wspolczucia".

Oj są... Mojej kuzynce wiwle osób współczuło, że druga dziewczynka sie urodziła i życzyli im, żeby następnym razem był chłopak, bo facet to na pewno wolałby chłopca.

U mnie była jedna córka, druga córka, i syn. Z każdego dziecka cieszyłem sie tak samo. Cieszyłem się z dziecka. Z naszego dziecka, a nie z jego płci.

Do mojej kuzynki mieli wręcz pretensje, że urodziła drugiego chłopca, bo podczas USG widzieli dziewczynkę.

U nas też raczej rodzina była rozczarowana, że drugi chłopiec, szczególnie moja mama. Nasze młodsze dziecię nie chciało się pokazać bardzo długo, a potem chcieliśmy mieć niespodziankę. I mieliśmy :)

U nas też raczej rodzina była rozczarowana, że drugi chłopiec, szczególnie moja mama.

Dokładnie tak jak u mnie - od połowy ciąży przynosiła różowe ubranka, sukienki z falbankami itp :-?

Nawet jak Kubuś sie urodził nie ukrywała rozczarowania... I "radosną nowinę" przekazywała rodzinie takim głosem, jakbym dwugłowego potwora urodziła :D

U nas najblizsza rodzina, czyli mamy/tesciowe rowniez nie kryly rozczarowania.

Moja tesciowa miala juz 3 wnukow. W drugiej mojej ciazy na usg widac bylo dziewczynke wiec oszalala z radosci. Ale 2mce pozniej na usg pojawily sie...jajka. I uslyszelismy "..ojej, a gdzie moja wnusia?".

3 lata pozniej szykowalo sie na swiat 5 wnucze (szwagierki) wiec tesciowa znow kibicowala. Wybrano juz imie dla dziewczynki, po jakiejs tam babci. Dla chlopca imienia nie wybrano "bo chlopiec nie jest brany pod uwage". No i jest....5 wnuk.I musze przyznac, ze gdy ciezarna mam dowiedziala sie jaka bedzie plec (b.prenat.) to byla szczerze rozczarowana.

Do mam dziewczynek: spotkalyscie sie z komentarzami ze strony tesiow, ze musi byc chlopak, bo nazwisko przepadnie? Bo zanim urodzilam pierwszego syna (a chcialam coreczke), to sie nasluchalam, ze MUSI byc chlopak bo nazwisko przepadnie. A dziewczynke to se moge druga urodzic.