Anisia3 19.04.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Nie, aj nie słyszałam takich komentarzy, a pierwszą urodziłam dziewczynkę. U nas chyba w ogóleczekali na jakiegokolwiek wnuka, bo nam sie nie spieszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 19.04.2007 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 U nas chyba w ogóle czekali na jakiegokolwiek wnuka... To jest chyba ta roznica. Gdy nie ma wnuczat to dobra jest kazda plec, byleby w koncu bylo. A gdy juz jakies sa to potem zaczynaja sie przykre, badz co badz, komentarze dotyczace "nieodpowiedniej' plci. Tak wnioskuje ze swoich obserwacji. Moi tesciowie maja spory rozrzut pomiedzy wnukami. Kolejno maja lat: 21, 18, 7, 3, a najswiezszy 2tyg, - no i sami chlopcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.04.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 U mnie nikt nie czekał na chłopca, bo ja nazwiska nie przekażę, ale u mojego brata i owszem. ALe też ma dziewczynkę, tylko coś ostatnio przebąkiwał, że będzie próbował do skutku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 19.04.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Moi tesciowie maja spory rozrzut pomiedzy wnukami. Kolejno maja lat: 21, 18, 7, 3, a najswiezszy 2tyg, - no i sami chlopcy. To co się dziwisz, ze chcą wnuczkę? Ja na ich miejscu też bym chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.04.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 nie A dziewczynke to se moge druga urodzic. jakby to dało się zaplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 19.04.2007 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Absolutnie im sie nie dziwie. Sama, majac dwoch chlopakow, tez bym chciala dziewczynke, tak dla odmiany, zeby zycie mialo smaczek.... Ale kobitka w ciazy lub swiezo po porodzie ma rozklekotane hormony i "wspolczujace" komentarze sa po prostu nie na miejscu i mogliby je sobie darowac. Ale najwyrazniej te wszystkie panie o tym nie pamietaja. Apropo "uprzejmych tekstow". Gdy bylam "chwilke" w drugiej ciazy (moj syn mial wtedy 2 lata) oznajmilam swojej mamie te nowine z ogromna radoscia w glosie, a ona na to: "Znowu?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 19.04.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Apropo "uprzejmych tekstow". Gdy bylam "chwilke" w drugiej ciazy (moj syn mial wtedy 2 lata) oznajmilam swojej mamie te nowine z ogromna radoscia w glosie, a ona na to: "Znowu?" Z tym u mnie było identycznie. Tylko ja mam różnicę wiekową między dziećmi 4,5 roku. A teraz mały wnusio jest tak samo kochany. Przynajmniej tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 19.04.2007 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A juz myslalam, ze tylko moja mama tak "spontanicznie" reaguje. Roznica wieku u nas jest 4.5 roku, bo "tamta" ciaze poronilam. Ale gdy bylam po raz trzeci w ciazy (z drugim synem) zachowywala sie jak nalezy - ku mojemu zaskoczeniu ale tez radosci. A plci drugiego dziecka nie komentowala. Tzn wiadomosc o chlopcu z usg (gdy sie jajka pojawily) ucieszyla ja tak samo jak wiadomosc sprzed dwoch miesiecy, ze urodzi sie dziewczynka. Ale moze dlatego, ze ma juz wnuczke (brat ma corke). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lina 19.04.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Prawdę mówiąc staram się nie słuchać tych kretyńskich komentarzy, ale jak któregoś razu teśc powiedział,że nie jest "prawdziwym" dziedkiem, bo nie ma wnuka to się naprawdę wściekłam i oświadczyłam,że teraz to na pewno chłopaka nie urodzę (jakbym miała na to jakiś wpływ ....hihihi). O dziwo tak właśnie się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 A ja mam szwagierkę, która ma 3 dzieci, pierwszy chłopiec-7 lat a jak dowiedziala sie, że bedą następne bliźniaki dziewczynki to była wyraźnie rozczarowana i skomentowała to tekstem cyt.ójde z torbami" zapytałam dlaczego , a ona na to ,że przecież dziewczynki to trzeba stroić. No cóz pomyslałam,że jej mama a moja tesciowa do tej pory daje jej kasę (a niewiele zarabia), bo Kasia- szwagierka musi wygladać Zawsze jest trendy ale ciagle opowiada,że nie ma pieniedzy więc mama jej daje; niektórzy to umieją sobie wychować mamę i córkę. Wyglada,że szwagierka wolalaby tylko chlopców, dziewczynkami "tez mozna być rozczarowanym". Nie wiem jak mozna tak dzielić płcie" lubie, wolę, szkoda" Najwazniejsze jest to aby być zdrowym reszta jest malo istotna.Kochać trzeba wszystkie dzieci równo bo one tego potrzebuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.04.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ja myślę, że czasem takie rozczarowanie jest w pewnym stopniu uzasadnione. Wyobraź sobie mamę jak sobie marzy, ze będzie kiedys z córka wspólnie gotować, albo rozmawiac o modzie i fryzurach, oglądać ja w białej sukni ślubnej itp itd. Tymczasem rodzi sie kolejny chłopak. Takie rozczarowanie, które oznacza, że wielu z tych wymarzonych rzeczy nie będzie sie robić wcale nie oznacza, że się tego chłopaka nie kocha. Oczywiście nijak się to ma do Twojej szwagierki, to po prostu druga strona medalu. Ja na przykład chciałabym mieć chłopaka, bo lubię męskie zajęcia, klejenie modeli, puszczanie latawców, samochody, motocykle i fizykę i lubię sobie wyobrażać jak swojego syna tego uczę. Dziewczynkę tez może się da, ale sama rozumiesz, takie marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts