radekkamila 31.05.2007 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 agulkozgagulko powierzchnia jest wieksza, gdyz zostal zmieniony kont nachylenia dachu z 30 na 38 stopni. to pozwolilo na otrzymanie dodatkowych pomieszczen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 01.06.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Heh, podjelem decyzje ja buduje z 24cm kastora.... i raczej nie podwyzszam bo dzis widzialem dom idalia podwyszony o metr i wyglada dziwnie, a ten dach to tez zwieksze nachylenie tylko ile to sie wiecej laci za adaptacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 01.06.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 no prosze prosze wląsnie ogladalem dziennik i sciany piekne:p gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodyga 28.07.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 No co tam słychać strop się zawalił czy coś innego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 04.08.2007 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 no witam serdecznie! mlodyga! nie, nie - strop wlasciwy, twardy i ... no wlasnie i nie ma komu zrobic dachu... nasz majster niestety ma klopoty ze zdrowiem, wiec czekamy. tak naprawde nie wiemy ile jeszcze potrwa to czekanie. musimy uzbroic sie w cierpliwosc, po ostatnich rozmowach wykonawca obiecal pojawic sie w polowie sierpnia, wiec moze za dwa tygodnie. probowalismy znaleźć kogos innego, ale nie ma w naszym rejonie zadnego wolnego dekarza - terminy wolne w przyszlym roku!co pozostaje? CZEKANIE! ale nic to...wazne ze majster wraca do zdrowia. w przyszlym tygodniu czeka nas zakup drewna na wywiazke !!! kolejne 15.000 chudszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.08.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 HEj TERAZ JA MAM KILKA Pytan:p murazy mam na koniec wrzesnia umowionych...mam nadzieje ze sie wyrobie z papierologia...plan jest taki ze do zimy musze miec stan surowy przykryty dachem:p towar juz zamowiony ale wydawało mi sie ze Bloczkow jest troszke za duzo wtym projekcie i kupile tylko 800szt a wy ile daliscie? wsumie to zalezy od kilku czyników z jednej strony... ale nastepne 800mam zamówione jak co:) a kominy systemowe dobrze widze? ja bede miał z cegły... hmm a moze teraz jakis kosztorys jak sie nic nie dzieje to jest czas na podsumowanie aha i jeszcze jedno te zmiany tz kąt dachu zmienił wam adapter adaptujacy projekt czy kierbud? mam nadzieje ze pytanie sie nie dubluja z kieys tam bo te klopoty wsumie snia mi sie po nocach juz od samego poczatku prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 05.09.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam ,witam . Idziecie jak burza. Ja przez wakacje siedziałam cicho bo na budowie nic się nie działo.Dopiero teraz ''nasz'' architekt dostał olśnienia i wszystko każe szykować na wczoraj...Przeczytałam Twój dziennik i chyba zagoszczę tutaj na stałe bo pewnie niejedno podpatrzę .Ja niestety o budowie za duzo nie wiem bo dopiero (w końcu) zaczynamy fundamenty robić. Też podobnie jak u Was. Tymczasem pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.09.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Hej wkoncu ruszylem i teraz bede was zasypywac pytaniami:p dzis zalali mi lawy. i kurcze mamy troszke inaczej:| bo u was widze ze do tego slupa w salonie to macie pociagnieta ławe.... a w projekcie nawet tak nie ma:| ale u mnie to wogole inaczej zrobili bo zadnej lawy pod slup mi narazie nie wylali:| a pod wejsciem do domu tez macie ławe? ja nie. zastanawiam sie jak to pozniej zrobia... aha i ile wyszlo bloczkow? i jakim styropianem ociepliliscie 8 czy 10? ile go wyszlo? bo ja musze kupic styropian, dysperbit, siatke...i teraz musze policzyc ile to m@ bedzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 21.10.2007 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 hej scooby! tak do slupa byla podciagnieta lawa, lecz w projekcie tego nie ma. zdecydowal tak na kierbud gdyz w salonie i na holu jest duza przestrzen i teriva spoczywa pewniej na lanym zbrojonym slupie. pod gankiem wejsciowym tez mamy wylana lawe. styropian ocieplajacy fundament to 10 a ile go wyszlo? juz teraz nie pamietam ale obiecuje wszystko na czasie napisac, obiecuje! okres zimowy sie zbliza, wiec pora troche poleniuchowac, wiecej czasu spedzic w domu przed monitorem komputera przegladajac posty forum muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 22.10.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Hej. sluchaj te ceny za ciesle nie sa az niskie musze ci pwoiedziec tylko normalne. u mnie dekarz bierze 65 od metra plus obróbki ale policzylmi 270m czyli plące 18tys za połozenie wiezby, dachówki rynien, obrobka kominiarska i wprawienie 4 okien. a wiezbe zalatwilmi za 920 albo 950... ale budujemy sie w innych regionach wiec stad morze te roznice(tanio drogo) wiem ze na slasku jet najdrozej chyba:| zapraszam do mojego dzienniika kamilo i radku psmi nawet słupy w wykuszu buduja z Bk. i kierbud powiedzialze tez tak moze byc. a powiedzcie mi wy do obmurowania(szalunkowania stropu)uzyliscie zwyklego bk 12cm? u mnie bede tak zwane elki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 19.11.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witaj Oglądałem Twój dziennik i zdjęcia. Jedna rzecz mi się rzuciła w oczy - miejsce gdzie ma stać kominek. Wg mnie wlot do komina umieszczony tuż pod sufitem jest nie bardzo. Będzie tam wchodzić rura spalinowa no i bardzo mocno będzie podgrzewać niepotrzebnie strop. Aby tego uniknąć robi się tzw. komory dekompresyjne w trakcie wykonywania obudowy kominka. Zaproście na budowę tego co będzie Wam robił kominek póki czas i póki mozna przerobić wlot do komina. Wg mnie jak już pisałem jest za wysoko. Powinien byc na wysokości około 180-190 cm aby pomiędzy stropem a górą rury spalinowej móc zrobić jeszcze ta komorę dekompresyjną o wysokości około 30-40 cm. Acha, pomyslcie też o doprowadzeniu powietrza do kominka (do spalania). Najlepiej pod chudziakiem rurą pcv fi100-125 i wyjście pod wkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 19.11.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Hej Widzę, że jesteteśmy na tym samym etapie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 19.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 no wiezba piekna. teraz to juz zarys widac co:p ja juz tez sie nie moge doczekac kiedy beda miał przykryty dach, bo wtedy dopiero wygospodarujemy scianki dzialowe na górze:pty podniosłas stopien dachu do 38 a ja zostawilem taki sam ale zrobiłem scianke kolankowa 50cm (25bk +wieniec) zobaczymy jak to nam wyjdzie.ale wazne ze do przodu, pewnie dach teraz cieszy bardzo co? jak stan zero?;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 08.12.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 hej. a strop nad garazem zalaliscie w całosci? ja tak. a nad gankiem wsumie o tym nie myslalem , a da sie tam wsadzic cos? ja wsumie wszedzie podnosze scianke kolankowa i chyba nad gankiem tez bede musial:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 10.12.2007 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 hej mr scooby! nad garazem strop byl zalany w calosci. a co do ganku to wyjdzie tam calkiem ladna garderoba - bo takie bedzie mialo przeznaczenie wneka ktora powstanie po zalaniu stropu. w twoim przypadku jezeli robisz sciane kolankowa moze wyjsc calkiem niezle pomieszczonko. pozdrwiam hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 23.12.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 I Życze Wam Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!Niech te najpiękniejsze w roku świętaprzyniosą pokój,wzajemne zrozumienie i życzliwość,a w Nowym 2008 Rokuspełnią sięplany i marzenia. http://stara.gorpol.pl/choinka01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwasowicz 06.02.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Witam Dzięki za kilka słow. Cieszy mnie fakt ze ktos bedzie zagladal do mojego dziennika... Bardzo lubie olgadac dzienniki forumowiczow. Kazdy wnosci cos nowego, ciekawego, mozna cos podgladnac podpatrzec. Tak na pierwszy zut oka to twoja budowa wydala mi sie jako jedna z niewielu bardzo 'upozadkowana za pietami'. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 23.03.2008 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 http://images31.fotosik.pl/189/2ae7ea86f2fe6e3b.jpg Pogodnych i radosnychŚwiąt Wielkanocnych,skocznego zajączka,smacznego jajkaoraz mokrego dyngusa ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 15.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Dawno tu u was nie byłam ale nadrobiłam zaległości I muszę przyznać że super domek wam wyrósł jak na drożdżach - dach macie zarąbisty super kolorek i wzór Zdjęcia duże i przejrzyste - piękne fotki a co za tym idzie zrobiło się tak kolorowo u was aż chce się oglądać wasz dziennik. A jak u was bedzie wyglądać tarasik ??? Mogłam przeoczyć go sorki ale szybko musze kończyć na necie i nie mam czasu chwilowo cofnąć się do dziennika aby zerknąć . Jedno małe pytanko jeszcze mam drzwi na taras macie może jakieś z zabezpieczeniami anty włamaniowymi ???? Papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.04.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Hej Przede wszystkim GRATUALACJE z narodzin DZIEDZICA Teraz to juz musisz szybko konczyc ten swoj piekny domek aby Karolek mogl z tata na ogrodzie pile pokopac Mam pytanko odnosnie dachu-czy Ty zmieniales moze jego nachylenie?Wyglada na 35 stopni.Jezeli tak to jaka jest jego wilekosc po tej zmianie-ile przybylo metrow?) na rysunku widze ze fajnie rozplanowales sobie poddasze ale czy pokoje nie beda zbyt male? Jeszcze raz gratulki i niech mama szybko wraca do siebie a Karol rosnie jak na drozdzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts