joannaj75 24.12.2007 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 cześć, ja wziąłem po wielu poszukiwaniach kredyt w CHF w mBanku 1% marży Libor 3M i niewiele innych opłat-jak chcesz to mogę szczegółowo CI opisać-Millenium i inne banki miały gorsze warunki. pozdr Przemek Ps. Mi właśnie dziś przywieźli ściany i zaczynają stawiać-oby pogoda dalej sprzyjała. Witam Cię Przemku :) NO I CIESZE SIĘ że CI budowa idzie dalej , ostatnio jak rozmawialiśmy to miałeś płytę gotową już. Napewno masz już mase zdjęc wiec czekamy aż wkleisz w swoim dzienniku te zdjątka...a jak tam współpraca z Panem Z. i jak się spisuje Firma wykonawcza , bo z tego co pamiętam to to ta sama ekipa co miała być u Rafała z Zielonej Góry .. Jak kosztorys ? Poza tym WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT -bez trosk i zmartwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PedroJ 24.12.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Dzięki-jakoś wszystko powoli idzie do przodu. Zdjęcia i jakieś przemyślenia może przez Święta uda mi się wrzucić. Tobie i wszystkim budującym również życzę Wesołych a przede wszystkim Spokojnych Świąt i krótkiej, łagodnej zimy Ps. Ściany już zalane-na początku Roku jak pogoda pozwoli, będę robił strop itd. Póki co muszę zrobić drenaż porządny wokół domu, bo mam dużo wody-ziemia nie przepuszcza niżej-ił i glina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 16.01.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 No hej ..ale dawno mnie tu nie było ...no bo nie budową tylko człowiek żyjez ciekawostek to mam już salonke _ na działce czyli w razie bezdomności mam już gdzie mieszkac...Cała akcja z tym przewożeniem była no ale się udało ....przedewszystkim to dziękuję Kasi i Tomkowi -super ludzie też z forum właśnie od nich to coś kupiłam .Poniżej parę zdjęchttp://images33.fotosik.pl/110/d6679282aebc98b7.jpg' alt='d6679282aebc98b7.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 16.01.2008 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 http://images28.fotosik.pl/142/2c091568d839c5e5.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 26.01.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Joanno, Jak miło zobaczyć znowu salonkę, Naprawdę się wzruszyłam Zajrzałam na chwilę do Twojego dziennika i poczytałam trochę z zapartym tchem. Obiecuję śledzić budowę i kibicować. Nie chcę tutaj pisać w tonie "kółka wzajemnej adoracji", ale naprawdę -pełen szacunek dla Twojej energii i samozaparcia. My też zaczynaliśmy od marzeń-jeszcze dwa lata temu wydawały się nierealne. A teraz-mieszkamy! Wszędzie straszą wystające kable, niezabudowane przewody od rekuperatora i różne inne takie , ale mamy swój dom Zobaczysz -będzie dobrze.Uda się! Napisz-jakie zmiany wprowadziłaś w projekcie- bo nie wiem czy nie czytałam uważnie, ale jakoś nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.02.2008 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 W życou nie wiedziałam piękniejszego obiektu na budowie Salonka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 19.02.2008 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witajcie , mąż wrócił , odpoczeliśmy troszkę, wojna skończona ( jak dla nas ) no i czas ruszyć z działką i budową .Spotkaliśmy się ostatnio z naszym kierownikiem budowy i zapadła decyzja po burzy wcześniejszej mózgów o fundamentach.Będą murowane bo lane z betonu odpadają.Ze względu na wody gruntowe będzie suchy baton a na to dopiero ławy i szerokości nie zmieniamy te 60 cm mówił , że lepiej żeby zostało jak taki grunt.Poza tym " rów" też budzi nasze kontrowersje ale napewno będą te kręgi i może nie od razu zalane betonem tylko zasypane gruzem i na to piasek lub ziemia .No i muszę się znów wkręcić w ceny materiałów , bo troszkę od tego odbiegłam .Zobaczymy .Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 14.03.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Trzymam kciuki i powodzenia z budowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 15.03.2008 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 a dziekuje - bo przyda się napewno ojjj napewno .... dziś byłam na działce - wjazd niby zrobiony , humus zdjęty i ta pogoda leje... Jak ja nie lubię jak jest tak mokro no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.03.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Najważniejsze, że zimy już na pewno nie będzie Zaglądam zasem do Ciebie i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 17.03.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 żadnego kredytu w mbanku!!!! oni są dobrzy w obsłudze "rachunków allegrowych" i nie wiązałbym się z tymi "dziećmi" żadnym kredytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 17.03.2008 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 a dlaczego masz takie zdanie o mbanku ? ja jak narazie to nie rozczarowałam się ....I NIE MAM PODSTAW , dobre warunki , niskie koszty kredytu w stosunku do innych banków , mam też konto u nich od 5 lat .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 18.03.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja też mam u nich konto i to chyba 6, albo 7 lat (od początku istnienia) i też byłem zadowolony. I byłbym gdybym wyłacznie korzystał z serwisu internetowego i nie musiał czegoś u nich załatwić przez konsultanta. Tutaj niestety totalna ignorancja. Nawet badania marketingowe wskazują na to, że mają fatalną obsługę.Hipoteka to poważna sprawa i przynajmniej ja nie zwiążę się z bankiem, który jest po prostu niedojrzały.A co do ich oferty to jeszcze rok temu jakoś dziwnie wyliczali zdolność kredytową - u nich zdolność miałem 2 razy niższą niż w każdym innym banku. Poza tym nie są wcale najtańsi.Oczywiście Twój wybór - ja hipoteki w mbanku na pewno nie wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blu_lulu 15.04.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witaj Asiu, bardzo się cieszę, że trafiłam na twój dziennik bo chcę budować domek pasywny oczywiście natychmiast poszperałam po netku o tym Isomaxie i co?... i załamałam się, bo już nic nie wiedziałam, jak budować i z czego - totalny mętlik Ale na szczęscie po przeczytaniu całego Twojego dziennika sytuacja mi się rozjaśniła i zostaje przy "tradycyjnym"budowaniu swojego domku pasywnego. Jutro muszę zacząć studiować dziennik HenoK bo to studnia informacji dla mnie laiczki - choć pewnie się tego nie odmienia Kibicuję Ci mocno i czekam na dalsze sprawozdania z pola budowy. P.S. Fajnie, że jest nas energooszczędnych coraz więcej, choć niestety wciąż mniej niż tych, którzy twierdzą, że jest to nieoplacalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 16.04.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Jutro muszę zacząć studiować dziennik HenoK bo to studnia informacji dla mnie laiczki - choć pewnie się tego nie odmienia Dziękuję za zainteresowanie moim dziennikiem, ale polecam też wątek : http://forum.muratordom.pl/dom-cieply-pasywny-albo-3-lub-5-litrowy,t60908.htm . Jest tam dużżżżżżżżżo więcej informacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 16.04.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Zgadza się HenioK ma super domek we własnym wykonaniu , niestety mnie ani nie stać logistycznie ani wykonawczo na taki domek , musiałabym zatrudnić jakąś Firmę która by mi zbudowała taki pasywny dom a to kosztuje , na dzień dziesiejszy nie mam takiej wiedzy , ale kto wie może dzieciom zbuduję dom typowy PASYWNY .. bo za parę lat to już pewnie bedzie norma ....Mimo to staram się budować ten mój obecny tez w miare energooszczędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 17.06.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Zgadza się HenioK ma super domek we własnym wykonaniu .....Dawno do Twojego dziennika nie zaglądałem, a tu widzę znaczny postęp. Gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 18.06.2008 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 A Dziękuję Heniu .. nie takie szybkie postępy jak u Ciebie ,ale dużo robimy sami np teraz kiedy ekipa pojechała na inną budowę i strop sobie dojrzewa wzieliśmy się na główne ogrodzenie jak to mówią NA BUDOWIE ZAWSZE JEST ROBOTA ! jesteśmy na etapie zamówienia więźby, dachówki i wyboru tynkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 08.09.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Gratuluję kończenia stanu surowego - a wklej że kilka zdjęć do dziennika coby dla potomności i oczu zazdrosnych współforumowiczów zostało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 09.09.2008 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 a proszę bardzo : dach w trakcie wykańczania dachówką http://images43.fotosik.pl/9/ad126cb5b55ab9cfm.jpg komin od kominka http://images32.fotosik.pl/358/67269593015b5220m.jpg http://images43.fotosik.pl/9/202f2e32458ddc54m.jpg kosze http://images43.fotosik.pl/9/2f892ee4f76463d4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts