Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze J&J-dziennik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 146
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
No i wreszcie : tynkujemy ! panowie są na szczęście z tych okolic więc nie sądzę by były z nimi problemy takie jak ze ślązakami :( , opinia jest dobra o nich , niestety przez moich rzeźbiarzy ze śląska mają pole do popisu duże, muszą nawet na kominach narzucić sporo tynku bo odchyły do 4cm.........klatka schodowa niestety też krzywa jak diabli więc :( będzie sporo nadrabiania ale mam nadzieję ,że Panowie się spiszą i będę mogła ich CHWALIĆ .......

Tynki robią malinowo :) a piwko w domu piją :)

są z Zagościńca 693-43-35-22 lub 661-117-760 dwóch braci .

Dziś wpadł Pan od płyt karton -gips z okolicy Poświetnego i wycenił mi hol i łazienke na poddaszu sama robocizna 1600 zł , coś mi się to wydaje dużo ....

musze policzyć ile tam mam dokładnie metrów.

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam , dawno się nie odzywałam a tu za miesiąc minie rok jak buduję , ale wiecie jak to jest przy wykończeniówce latam za płytkami kuchniami meblemi farbami .....

Domek ogrzewamy i jeste bardzo dobrze jak na nie ocieplony budynek , wspomagamy się także kominkiem z rozprowadzeniem ciepła , w kwietniu zaczniemy kłaśc ocieplenie i tynk zewnętrzny , decyzja o grzaniu w zimie była bardzo dobra wolałam zapłacic te 1500 zł za gaz niz potem żałowac i miec grzyba albo wilgotne miejsca nie dosuszone tynki itp.

Jesteśmy na etapie kładzenia podłog i błazeri na suficie poddasza .

Na poddaszu jest już tak ciepło że jestem w szoku ale opłacało sie dołożyc tej waty i pojśc powyżej standardu z ociepleniem.

Planujemy w końcu kwietnia się wprowadzic ale nie całkiem na gotowo zostanie 2 łazienka i salon + schody bo to w drzewie też ma byc wiec po ociepleniu domu z tym ruszymy myśle.

Generalnie jest bosko , nawet jak nie wykończone do końca ale na swoim i w ciepełku miłym .

Pozdr.

tynki już powysychały ale od padziernika jest grzanie non stop , a to kozą , a to nagrzewnicą aż wreszcie Kotłem .....
Witaj,Joannaj75 możesz powiedzieć ile miałaś powierzchni tynków w Jaspisie,pozdrawiam

powierzchni nie całe 490 m2

tynki cementowo-wapienne polecam zacierane piaskiem kwarcowym na jasno , teraz nie kładziemy juz gładzi tylko papier ścierny i polerowanie ściany na to grunt i dwa razy farba i myślę że będzie ok .

Generalnie to ustawienie domu wg stron świata i ze względu na słońce było strzałem w 10 , dom jest idealnie ustawiony sypialnia i garaz najchłodniejsze , kuchnia łazienka salon nagrzewane słoneczkiem , dużo światła , okno na klatce schodowej doświetla hol na dole i hol u góry . ustawienie domu to ważna sprawa.

• 2 weeks później...

wczoraj ukończyliśmy etap błazerii na poddaszu , nie chciałam k-g bo domek na wsi zawsze mi się marzył z wykończonymi sufitami na poddaszu w drzewie .

Ekipa w postaci taty , wujka meża i kuzyna uporała się z dwoma pokojami i sypialnią. Świerk norweski szer. 12 cm.

Teraz zostały do położenia panele na górze i chybaaaa płytki w holu górnym , miała byc klepka ale wychodzi różnica miedzy panelem a klepką 20mm....wiec chyba płytki

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

no i fajnie jest .... wyrównaliśmy ziemię i posialiśmy trawę z przodu domu tam gdzie nie była posiana..... kogut rano mnie budzi i ptaszki śpiewają...

Graty wszystkie przewiezione , mieszkamy, gotujemy , teraz czekamy na schody , parkiet w salonie , balkon trzeba wykończyc ale to przy tynkowaniu oraz taras klinkierem wyłożyc .... ale jest fajnie ostatnie prace instalacyjne z solarami ( podłaczenie ciepłej wody )

Jesli chodzi o kolorki to mamy narazie gównie DULUXA :

-sypialnia cafe late + moulin rouge ( filoletowy ) na ścianie na wezgłowiu i na ścianie na wprost łożka przy drzwiach,

-kuchnia jest w kolorku takim jak płytki na podłodze - słoneczny jęczmień duluxa

-łazienka na dole płytki krem + mleczna czekolada a sufit biały

-salon po cyklinowaniu będzie na kolor biała czekolada ściana dzieląca z kuchnią salon , pozostałe ściany jasny beż

-hol zostaje w kolorze białym

-pokoje jeden słoneczny : bardziej od południa kolor słodki melon

-drugi pokój nazwałam go księżycowy będzie za jakis czas w kolorze magnoli narazie mamy tam mały magazynek i prasowalnie :)

płytki w obu holach piasek pustyni z serii stargres

Muszę pokończyc zdjęcia i powklejac fakt .....jakos ciezko z czasem przy przeprowadzce :)

Buziaki

• 1 month później...