joannaj75 09.09.2008 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 http://images39.fotosik.pl/9/64a2bf46bd15a86d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 09.09.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Very nice U mnie dopiero zaczynają. Zamierzasz ocieplać te słupy? Ja myślałem (będę miał z tyłu taki jeden) obłożyć go też styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 10.09.2008 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Tak , 100 % zostaną ocieplone bo to beton więc niezły mostek do góry niskiej temperatury , a tak styropiankiem sobie to zrobię i tynkiem tym silikonowym granulatem w tym samym kolorze co cokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 16.09.2008 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Od wczoraj ruszyła elektryka i kable !!!! Oj szkoda że taka zimnica się zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 06.10.2008 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 No i wreszcie : tynkujemy ! panowie są na szczęście z tych okolic więc nie sądzę by były z nimi problemy takie jak ze ślązakami , opinia jest dobra o nich , niestety przez moich rzeźbiarzy ze śląska mają pole do popisu duże, muszą nawet na kominach narzucić sporo tynku bo odchyły do 4cm.........klatka schodowa niestety też krzywa jak diabli więc będzie sporo nadrabiania ale mam nadzieję ,że Panowie się spiszą i będę mogła ich CHWALIĆ ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 10.10.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witam, To podziel sie prosze namiarę na takich cudnych fachmanów - nie no nie piją to jak oni żyją Cuda Pani opowiadasz Daj namiar przetestujemy, A co to za tynki Cem-wap czy gipś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 10.10.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Tynki robią malinowo a piwko w domu piją są z Zagościńca 693-43-35-22 lub 661-117-760 dwóch braci . Dziś wpadł Pan od płyt karton -gips z okolicy Poświetnego i wycenił mi hol i łazienke na poddaszu sama robocizna 1600 zł , coś mi się to wydaje dużo .... musze policzyć ile tam mam dokładnie metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 10.10.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Malinowo, malinowo...... czekaj to będzie gips cem-wap czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 10.02.2009 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 tynki już powysychały ale od padziernika jest grzanie non stop , a to kozą , a to nagrzewnicą aż wreszcie Kotłem ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 23.02.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 tynki już powysychały ale od padziernika jest grzanie non stop , a to kozą , a to nagrzewnicą aż wreszcie Kotłem ..... Witaj,Joannaj75 możesz powiedzieć ile miałaś powierzchni tynków w Jaspisie,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 13.03.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Co tam słychać na Waszej budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 16.03.2009 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam , dawno się nie odzywałam a tu za miesiąc minie rok jak buduję , ale wiecie jak to jest przy wykończeniówce latam za płytkami kuchniami meblemi farbami ..... Domek ogrzewamy i jeste bardzo dobrze jak na nie ocieplony budynek , wspomagamy się także kominkiem z rozprowadzeniem ciepła , w kwietniu zaczniemy kłaśc ocieplenie i tynk zewnętrzny , decyzja o grzaniu w zimie była bardzo dobra wolałam zapłacic te 1500 zł za gaz niz potem żałowac i miec grzyba albo wilgotne miejsca nie dosuszone tynki itp.Jesteśmy na etapie kładzenia podłog i błazeri na suficie poddasza .Na poddaszu jest już tak ciepło że jestem w szoku ale opłacało sie dołożyc tej waty i pojśc powyżej standardu z ociepleniem.Planujemy w końcu kwietnia się wprowadzic ale nie całkiem na gotowo zostanie 2 łazienka i salon + schody bo to w drzewie też ma byc wiec po ociepleniu domu z tym ruszymy myśle.Generalnie jest bosko , nawet jak nie wykończone do końca ale na swoim i w ciepełku miłym .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 16.03.2009 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 tynki już powysychały ale od padziernika jest grzanie non stop , a to kozą , a to nagrzewnicą aż wreszcie Kotłem ..... Witaj,Joannaj75 możesz powiedzieć ile miałaś powierzchni tynków w Jaspisie,pozdrawiam powierzchni nie całe 490 m2 tynki cementowo-wapienne polecam zacierane piaskiem kwarcowym na jasno , teraz nie kładziemy juz gładzi tylko papier ścierny i polerowanie ściany na to grunt i dwa razy farba i myślę że będzie ok . Generalnie to ustawienie domu wg stron świata i ze względu na słońce było strzałem w 10 , dom jest idealnie ustawiony sypialnia i garaz najchłodniejsze , kuchnia łazienka salon nagrzewane słoneczkiem , dużo światła , okno na klatce schodowej doświetla hol na dole i hol u góry . ustawienie domu to ważna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 27.03.2009 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 wczoraj ukończyliśmy etap błazerii na poddaszu , nie chciałam k-g bo domek na wsi zawsze mi się marzył z wykończonymi sufitami na poddaszu w drzewie .Ekipa w postaci taty , wujka meża i kuzyna uporała się z dwoma pokojami i sypialnią. Świerk norweski szer. 12 cm.Teraz zostały do położenia panele na górze i chybaaaa płytki w holu górnym , miała byc klepka ale wychodzi różnica miedzy panelem a klepką 20mm....wiec chyba płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 10.04.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://images39.fotosik.pl/98/e4ea3e5046abf021.jpgpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 29.04.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Przeprowadzka już prawie zrobiona . TAK WIĘC MIESZKAMY NA SWOIM OD MAJA 2009 R ocieplenie domu w maju i kostka oraz obejście ogrodu w maju/ czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.04.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Gratuluję . Ale na razie to chyba tylko budowy pilnujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 29.04.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Gratulacje Joannaj75 ciesze się że prace dobiegają końca no i czekam wreście na fotki z wewnątrz ,kolorki ścian,schody itp pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 07.05.2009 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 no i fajnie jest .... wyrównaliśmy ziemię i posialiśmy trawę z przodu domu tam gdzie nie była posiana..... kogut rano mnie budzi i ptaszki śpiewają... Graty wszystkie przewiezione , mieszkamy, gotujemy , teraz czekamy na schody , parkiet w salonie , balkon trzeba wykończyc ale to przy tynkowaniu oraz taras klinkierem wyłożyc .... ale jest fajnie ostatnie prace instalacyjne z solarami ( podłaczenie ciepłej wody ) Jesli chodzi o kolorki to mamy narazie gównie DULUXA : -sypialnia cafe late + moulin rouge ( filoletowy ) na ścianie na wezgłowiu i na ścianie na wprost łożka przy drzwiach, -kuchnia jest w kolorku takim jak płytki na podłodze - słoneczny jęczmień duluxa -łazienka na dole płytki krem + mleczna czekolada a sufit biały -salon po cyklinowaniu będzie na kolor biała czekolada ściana dzieląca z kuchnią salon , pozostałe ściany jasny beż -hol zostaje w kolorze białym -pokoje jeden słoneczny : bardziej od południa kolor słodki melon -drugi pokój nazwałam go księżycowy będzie za jakis czas w kolorze magnoli narazie mamy tam mały magazynek i prasowalnie płytki w obu holach piasek pustyni z serii stargres Muszę pokończyc zdjęcia i powklejac fakt .....jakos ciezko z czasem przy przeprowadzce Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 08.06.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Nasz domek dostał klasę energetyczną B czyli MAMY DOM ENERGOOSZCZEDNY - taki chciałam od początku i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts