Gość widyn 18.06.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 sprawa przedstawia się następująco: w swoim domu mam już instalacje (prąd,gaz,woda), jest on przykryty dachem. problem w tym, że nie wiem co robić teraz: czy wstawić okna i drzwi, czy może wcześniej wszystko wytynkować?? bardzo proszę o dokładną kolejność zalecaną przez was /które tynki najpierw itp/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 19.06.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 Jeżeli budynek stoi w stanie surowym otwartym, to w następnej koleejności okna i drzwi zewnętrzne. Mając budynek zamknięty i pod dachem możesz realizować roboty wykończeniowe zaróno latem, jak i zimą. Kolejność wykonywania robót wykończeniowych powinna być odwrotna niż przy realizacji stanu surowego. Chodzi mi o to, że stan surowy realizuje się zaczynając od fundamentów, a kończy się na dachu. Natomiast roboty wykończeniowe zaczynamy na ostatniej kondygnacji, a kończymy na najniższej. Wtedy zamykasz pomieszczenia gdzie roboty sa skończone i nie niszczysz tego co jest wykonane, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 ok, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts