andzag 18.06.2003 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Mam pytanie - czy ktoś może mi powiedzieć co dalej robić z następującą sytuacją:sąsiad kilkanaście lat temu postawił między swoją i moją działką ogrodzenie. W tym roku rozpoczą budowę domu i kiedy wykonał przyłącz prądowy okazało się, że skrzynka stoi na mojej działce - po prostu przy budowie prowizorycznego płotu (12 lat temu) usuną słupki geodezyjne i ogrodzenie rozdzielające działki "jakimś cudem" przesunęło mu się ponad 1 metr na moją działkę. Teraz stoją fundamenty pod dom i jak się okazuje rzeczywista odległość od granicy to niecałe 3 metry.Co można w tej sytuacji zrobić - może ktoś już przeżył coś podobnego? pozdrowienia dla wszystkich Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 19.06.2003 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 Myślę, że mośna spróbować załatwić sprawę polubownie. Zlecić geodecie odtworzenie rzeczywistej granicy i dogadać się z sąsiadem.Geodeta powinien przygotować protokół, który podpiszą obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts