MagdalenaK 19.04.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Moi drodzy większość z Was w poszukiwaniu spokoju i prywatności uciekła poza miasto, macie dzieci które trzeba dowozić do szkoły, na zajęcia dodatkowe itp. Napiszcie jak radzicie sobie z tymi bądź co bądź problemami ,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 19.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Gimbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 19.04.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Mam na miejscu szkołę i przedszkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 19.04.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A gimnazjum, technikum i univerek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 19.04.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A gimnazjum, technikum i univerek ? To wówczas jest już pewien stopień samodzielności, i za rączkę prowadzać nie trzeba. Czy się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 ruszamy wszyscy razem rano o 7-dmej. Dzieci mają szkołę, obiad jedzą w mieście, mają zajęcia poza szkolne - chór, angielski, harcerstwo, mininstrantura. Własciwie każdego dnia cos mają. Wracaja razem ze mną po mojej pracy. W weekendy się byczymy na wsi, chyba, że wypadnie jakis koncert, albo wedrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 19.04.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Nie trzeba prowadzic za raczke, ale dojazd komunikacja miejska do innej dzielnicy, gdy autobus/tramwaj/metro jest co kilka minut, plus komunikacja nocna sa dogodniejsze dla ucznia/studenta niz podmiejski autobus, kolejka. Osobiscie nie mam takiego problemu bo mieszkam w miescie, ale moi chrzesniacy, ktorzy bedac w gimnazjum/liceum/na uczelni przeklinali rodzicow, gdy ci wyprowadzili sie za miasto i dojazd w jedna strone, z przesiadkami zajmowal im ponad godzine. A jak pociag/autobus/kolejka uciekla to nie docierali na czas. Rezultat byl taki, ze do domu wracali jedynie na noc bo nie mieli np komfortu skoczenia do domu na 2-3h po szkole-przed treningiem. A gdy szli na imprezy - nocowali w miescie u znajomych bo nie mieli jak wrocic w nocy do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 19.04.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Póki co młodszego i tak się wozi (przedszkolak), starszy sobie radzi (student), ale nasze miasto (w którym pracujemy) jest tak okropnie rozkopane, że ze wsi jedziemy 5 minut, a w mieście - korki i objazdy - pół godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 19.04.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dobry temat...wszystko przede mną... wyprowadzamy się 15 km od miasta... córka kończy teraz 5 klasę, do 6-stej planujemy ...no właśnie...przenieść ją na wieś, czy serwować dojazdy do aktualnej...jesteśmy w kropce i już źle sypiam, bo nie wiem co jest mniejszym złem... ps. My w tym kierunku dp pracy nie dojeżdżamy...w przeciwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 19.04.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 ...córka kończy teraz 5 klasę... Wg mnie powinnas pogadac z corka. Jej to dotyczy bezposrednio. Przed nia ostatnia klasa podstawowki i potem egzamin. Moze ma tam jakies przyjaciolki, sympatie, zna nauczycieli, ma swoich ulubionych, z ktorymi moglaby byc jeszcze rok. A potem dzieciaki pewnie rozejda sie do innych gimnazjow. Moze nalezaloby jej dac ten ostatni rok ze "starymi znajomymi". A jesli to nie problem, to powinnas sie zorientowac jaka jest ta lokalna szkola. Bo jak marna - to wiadomo, a jak dobra - to juz decyzja wspolna z corka.Zycze dobrych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 19.04.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Widzę że temat gorący, na pewno ważny.My wprawdzie przeprowadzimy się tylko 6 km od miasta i w mieście mamy babcię u której syn będzie mógł jeść obiady i ewentualnie poczekać nas, nas ale i tak o tym myślę. Właściwie uważam, że potrzeba po prostu dobrej organizacji i będzie ok. Teraz te wszystkie problemy urastają, ciągłe pytania jak to będzie, mam nadzieję że wszyscy poradzimy sobie z naszymi pociechami i kiedyś będziemy sobie z tego żartować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 20.04.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dzieci na razie są jedno w 1 klasie, drugie w zerówce, więc i tak je wozimy...Potem będą samodzielnie dawać sobie radę...Tyle tylko, że do szkoły mają bliżej niż 1 km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 20.04.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) , Edytowane 23 Stycznia 2015 przez isztar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 20.04.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A gimnazjum, technikum i univerek ? To wówczas jest już pewien stopień samodzielności, i za rączkę prowadzać nie trzeba. Czy się mylę ? Nie mylisz się DJ Rydzyk Do miasta, gdzie są gimnazja i szkoły średnie, a nawet kilka filii uczelni wyżczych, autobusy jeżdżą co 15min, a czas dojazdu też coś kole tego. Jednak na studia to już pewnie gdzieś dalej pójdą, a wówczas akademik, a poza tym dorośli już będą, więc podwożenia nie przewiduję. Jabko, czy moja odpowiedź Cię satysfakcjonuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts