Elfir 17.08.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) ADAMIE! Przeczytaj co masz napisane pod swoim nickiem "WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi" i nie denerwuj więcej moderatora Łączę. Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_11 20.08.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 20.08.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam Łapka z rurki musi być założona perfekcyjnie wtedy jest 80% skutecznośc. Każde niedbalstwo jest niewybaczalne -lepiej wtedy nie zakladać jej wcale bo szkoda czasu i nadziei. Często ludzie piszą tutaj ze kret obchodzi pułapkę i ryje obok .To prawda ,ale to tylko dowód właśnie na niedbałe jej załozenie a nie na inteligencje kreta . W tym sezonie 7:0 dla mnie, w ciągu kilku dni w rurkę "nabiła się" chyba cała krecia rodzinka. Liczę się z tym, że pojawią się następne, ale poradzę sobie z nimi dokładnie w ten sam sposób. Żadne trutki, odstraszacze, wystarczy żywołapka z All**gro za 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galicja1 20.08.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Wiele ostatnio słyszałam o siatkach na krety: że najlepsze, skuteczne itp itd. Czy rzeczywiście tak jest? Jest to jednak spory wydatek, więc decydując się na taką siatkę chciałabym mieć pewność, ze będą to własciwie wydane pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 20.08.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 W tym sezonie 7:0 dla mnie, w ciągu kilku dni w rurkę "nabiła się" chyba cała krecia rodzinka. Liczę się z tym, że pojawią się następne, ale poradzę sobie z nimi dokładnie w ten sam sposób. Żadne trutki, odstraszacze, wystarczy żywołapka z All**gro za 10 zł Witam,,a mugłbys napisac,lub foto jak to zainstalowac,kiedys kupiłem i mam to ale cos nie chca w to wchodzic i zaden sie nie złapał,dzieki,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 20.08.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam,,a mugłbys napisac,lub foto jak to zainstalowac,kiedys kupiłem i mam to ale cos nie chca w to wchodzic i zaden sie nie złapał,dzieki,,,, Pułapka na razie jest zdjęta, jak sądzę wyłapałem wszystkie. Wybrałem kopiec, który najczęściej był odwiedzany (codziennie świeży urobek ziemi), rozkopałem, żeby zlokalizować korytarz i zainstalowałem rurkę w jednym z nich. Nie zasypywałem nawet pułapki ziemią, tylko korą i przykryłem agrowłókniną. Przez pierwsze dni nic nie złapałem, ale to wina pogody - codziennie padało i musiałem pułapkę odmulać, po deszczach - jeden kret dziennie. Dwa z nich bardzo duże, miałem trudności żeby je uwolnić z pułapki, pozostała piątka to zapewne ich potomstwo... I jeszcze jeden drobiazg - żadnych rękawic, ręce DOKŁADNIE "uwalane" błotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_11 20.08.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Przyznam szczerze, że nie słyszałem o tych rurkach, ale jeśli są tak skuteczne jak mówisz a do tego całkiem niedrogie to chyba spróbuję. Bo metody z wiatrakami, puszkami, środkami chemicznymi i innymi duperelami są do niczego. Albo kretom bardzo podoba się mój ogródek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 GALICJA - pod nickiem masz taki tekst "WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi". Dlaczego się do niego nie stosujesz?Na dodatek o kretach jest wątek na pierwszej stronie tego działu! Proszę o nie mnożenie nowych tematów bez potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorwinn 26.11.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Witam,Według mnie najlepszym i sprawdzonym sposobem jest łapanie na plastikowe pułapki zrobione z rur fi 50. koszt jednej to jakies 5-10 pln.Troche zabawy i wprawy i po kretach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 29.11.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 ostatnio dowiedziałąm się że dobrym odstraszaczem są odchody kota - taki żwirek z kupą i moczem włożyć w kilka kopców i ponoć reagują natychmiast - próbował ktoś?? A na tą rurę to jak się łapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 30.11.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Witam Zwirek po kocie nie działa wcale więc szkoda zabawy z tym mało przyjemnym "preparatem". Rurka plastikowa ma na swoich końcach dwie zapadki -jak kret wejdzie to już nie wyjdzie. Należy ją umieścić w części korytarza oddalonej nieco od kopca ,na trasie między jednym a drugim kopczykiem . Instalowanie jej bezposrednio w kopcu często konczy się tym iż wyjmujemy rurkę wypełnioną ziemią którą kret napchał myśląc iz tworzy kopiec. Bardzo ważną instalacji jest dokładne uklepanie ziemi przed i za rurką -taki zabieg połączony ze starannym włożeniem rurki u mnie konczy się 100% skutecznością . Po złapaniu kreta rurkę można ponownie włozyć w to samo miejsce gdyż puste korytarze zasiedlane są po kilku tygodniach przez nowego kreta - Nie ma szansy na wyłapanie wszystkich kretów -ta walka nigdy się nie kończy. Co do siatki na krety to ja zastosowałem siatkę z włokna szklanego uzywana do zatapiania kleju podczas ocieplania budynku . Kupiłem najtańszą jaka była (chyba po 80gr za metr ) -jest w ziemi już kilka lat i ciągle wygląda jak nowa kiedy wycinam jej kawałek podczas sadzenia nowej rośliny . Absolutnie nic się z nią nie dzieje wbrew temu co niektórzy sprzedawcy drogiej "specjalnej" siatki na krety piszą - często piszą oni że po kilku latach taka siatka rozpada się na wióry - totalna bzdura !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 30.11.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Witam Zwirek po kocie nie działa wcale więc szkoda zabawy z tym mało przyjemnym "preparatem". Rurka plastikowa ma na swoich końcach dwie zapadki -jak kret wejdzie to już nie wyjdzie. Należy ją umieścić w części korytarza oddalonej nieco od kopca ,na trasie między jednym a drugim kopczykiem . Instalowanie jej bezposrednio w kopcu często konczy się tym iż wyjmujemy rurkę wypełnioną ziemią którą kret napchał myśląc iz tworzy kopiec. Bardzo ważną częścią instalacji jest dokładne uklepanie ziemi przed i za rurką -taki zabieg połączony ze starannym włożeniem rurki u mnie konczy się 100% skutecznością . Po złapaniu kreta rurkę można ponownie włozyć w to samo miejsce gdyż puste korytarze zasiedlane są po kilku tygodniach przez nowego kreta - Nie ma szansy na wyłapanie wszystkich kretów -ta walka nigdy się nie kończy. Co do siatki na krety to ja zastosowałem siatkę z włokna szklanego uzywana do zatapiania kleju podczas ocieplania budynku . Kupiłem najtańszą jaka była (chyba po 80gr za metr ) -jest w ziemi już kilka lat i ciągle wygląda jak nowa kiedy wycinam jej kawałek podczas sadzenia nowej rośliny . Absolutnie nic się z nią nie dzieje wbrew temu co niektórzy sprzedawcy drogiej "specjalnej" siatki na krety piszą - często piszą oni że po kilku latach taka siatka rozpada się na wióry - totalna bzdura !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 30.11.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Po złapaniu kreta rurkę można ponownie włozyć w to samo miejsce gdyż puste korytarze zasiedlane są po kilku tygodniach przez nowego kreta Należy jednak pamiętać, że rurka, w którą kret się złapał, jest często zanieczyszczana "produktami" wynikającymi ze stresu delikwenta (a krety mają doskonałe powonienie ) i należy ją dokładnie umyć przed powtórnym użyciem. Na początku, gdy o tym nie wiedziałem, założenie nieumytej rurki najczęściej bywało nieskuteczne. Edytowane 30 Listopada 2012 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 30.11.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 zaznaczam ze baba jestem cyt"Rurka plastikowa ma na swoich końcach dwie zapadki " te zapadki już są jak się kupuje rurę czy trzeba je zrobić - masz może zdjęcie tego ustrojstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 30.11.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 masz może zdjęcie tego ustrojstwa!!? A feeee!!! Paskudny RUSYCYZM !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 30.11.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 no dobrze "tego urządzenia" ( możę być ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.11.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 a ja powiem tak rok testowalem rozne rzeczy przeciw kretom...od rurek , swiec , spalin , plynu smierdzacego , a skonczylem na kret boom i jest mega skuteczny na 5 ładunkow 3 krety ubite!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 30.11.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 skonczylem na kret boom i jest mega skuteczny na 5 ładunkow 3 krety ubite!! A co to takiego?? Mina przeciwpiechotna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 30.11.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 A co to takiego?? Mina przeciwpiechotna?? to chyba lepiej juz ogród wyglada po kretach niż po tych..... booooombkach XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.12.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 to chyba lepiej juz ogród wyglada po kretach niż po tych..... booooombkach XD Nie chce robic jakiejs reklamy wpiszcie w googlach kret boom na powierzchni nic nie widac aby byl wybuch ładunku , podejrzewam ze bardziej chodzi o to ze robi sie cisnienie albo cos innego co zabija kreta bo wyciagnalem kazdego kreta z korytarza i na zewnatrz nie widac zadnych objawów wybuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts