BasiaK 22.04.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Nie wiem czy tutaj o to pytac, ale szukam pomocy. W trzech pokojach od poludnia wokol okien mam mase malenkich czerwonych robaczkow, wygladaja jak pajaczki. Wyodkurzalam je, ale za jakas godzine one znow sie pojawily mniej ale sa. Po kilku dniach znow cala masa. Dzis patrze na podloge co to tam za proszek, czy piasek. Patrze blizej a to te robaczki. Co to moze byc? Skad sie biora? Co robic? Jak sie tego pozbyc? Czy ktos cos takiego mial? Dziekuje za wszelkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.04.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Co do robaczków w domu to raczej proste. Basiu zmieniłaś worek w odkurzaczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 25.04.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Co do robaczków w domu to raczej proste. Tak Kroyena, gorzej jak pojawiaja sie małe różowe słonie albo duze biale króliczki. Tych sie znacznie trudniej jest sie pozbyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolM 21.04.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witamod jakiegoś czasu na parapecie przy oknie zagnieździły się takie czerwoneminiaturowe pajączki:http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e6261600e7c999fchttp://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fd797352af7f6189nie wiem co to i jak się tego pozbyć. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 26.04.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 pokochaj. są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 04.05.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Mam dokladnie takie same !!! w wiatrołapie sie zadomowiły na parapecie tam gdzie dużo słońca spryskałem RAIDEM do latającyhc pełzających i innych i padły ale patrze i wczoraj znów drepczą ... i wyniuchałem skąd ... pełno ich kokony itd na zewnątrz budynku nad cokołem rant jest i tam sie bzykają, kopulują i rozmnażają paskudy jedne ... albo je raidem tylko ze mi się skończył albo palnikiem je załatwić ... a dokładnie takie same pajączki jak te Twoje ... jak sie dotknie to zostaje czerwona plamka, trzymają sie dość mocno podłoża bo jak sie dmucha nie spadają czuję ze szykuje się ciężka bitwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 12.08.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 kurcze-u nas też takie widziałam w maju-łaziły po nasłonecznionym murze....mam nadzieję że się do nas nie wprowadzą jak zamieszkamy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 13.08.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 ... już ich nie ma , nie płaciły czynszu i wywaliłem z chałupy !!!. "Wyprowadziły" sie w połowie czerwca. widać RAID im nie służy, popsikałem wszędzie gdzie były kokony, poskutkowało, teraz ino nieraz jakaś mucha "lata po moim niebie" , no i wredne komarzyce ... a z pająków to jeden fajny duży krzyżak (chyba z pod Grunwaldu wrócił) urządził sobie zasadzkę z pajęczyny we wnęce okna z zewnątrz i poluje .... a niech sobie poluje, mnie nie przeszkadza, a poza tym powiadają ze szczęśliwy dom gdzie pająki żyją (byle by w rozsądnych ilościach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 16.08.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 ... już ich nie ma , nie płaciły czynszu i wywaliłem z chałupy !!!. "Wyprowadziły" sie w połowie czerwca. widać RAID im nie służy, quote] Wiem dokąd się wyprowadziły:) do mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 26.08.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 a czy ktoś zna jakiś sposób na szybkie (i bez zbędnej walki) załat5wienie szerszenia? od jakiegoś czasu nawiedzają nas pojedyncze osobniki... kapciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 27.08.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ... już ich nie ma , nie płaciły czynszu i wywaliłem z chałupy !!!. "Wyprowadziły" sie w połowie czerwca. widać RAID im nie służy, Wiem dokąd się wyprowadziły:) do mnie! to moga być rozkruszki albo Rubinówce... grunt, że to sa pajęczaki i to gryzące, więc może warto spróbować zawalczyc z nimi tym preparatem: http://sklepddd.ii.pl/shopping/product_enlarge.php?id=522 Szerszeni nie da się pozbyć inaczej jak poprzez lokalizację gniazda i wezwanie straży pożarnej do usunięcia. W żadnym wypadku NIE WOLNO tego robić samemu - grozi to utratą życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 27.08.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ludzie skąd w was tyle nienawiści !!!!!!pająk w domu jest święty, prosta zasada albo pająki albo latające, na jednej z pajęczyn u siebie w domu doliczyłem się 8 komarów, poza tym zabicie pająka wg starych wierzeń przynosi nieszczęscie, zbite lustro to przy tym betka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 27.08.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ale pająki to nie pajęczaki, czy przędziorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula_KWI 12.06.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam , Ponawiam wątek sprzed paru lat.Pajączki te dośc szybko sie poruszają, lubia słońce bo tam jest ich więcej i co je usunę fizycznie (mokrą szmatka) to po godzinie sie na nowo pojawiają. czy ktoś miał z tym do czynienia ? Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 22.04.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Mam dokladnie takie same pajaki i prosze o info skad sie biora (moze z sosny ktora rosnie na mojej scialce ) a czy sa grozne bo wlaza mi do domu pomimo zamknietego okna. Moza ktos zna wachowa nazwe na te ustrojstwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lancer 28.04.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 mam to samo, cały dom z kazdej strony na scianach na oknach , obok na garazu i juz je mam w domu na scianach. kupuje rozne srodki ale starcza na troszke a na drugi dzien znow chodza. wiecie moze gdzie maja gniazda?? czy przy ziemi czy gdzies na gorze przy dachu?? jak z nimi walczyc?? dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 11.04.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Odkopuje stary temat ale w moim przypadku niestety aktualny. Tak jak poprzednicy pisali tych robaczków wyglądających jak małe pajączki najwięcej jest od strony południowej. Zauważyłam, że są one także na ścianie budynku ale niestety wchodzą też do domu i okupują okolice okna. Czy ktoś może się podzielić wiedzą skąd się one biorą i co najważniejsze jak się ich pozbyć! ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.04.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 http://kolagen.wordpress.com/category/pajeczaki/roztocze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 12.04.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 hmm, nie brzmi to ciekawie...roztoczea jakiś pomysł jak się tego pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 raid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts