Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miniaturowe czerwone pajączki

Recommended Posts

Nie wiem czy tutaj o to pytac, ale szukam pomocy. W trzech pokojach od poludnia wokol okien mam mase malenkich czerwonych robaczkow, wygladaja jak pajaczki. Wyodkurzalam je, ale za jakas godzine one znow sie pojawily mniej ale sa. Po kilku dniach znow cala masa. Dzis patrze na podloge co to tam za proszek, czy piasek. Patrze blizej a to te robaczki. Co to moze byc? Skad sie biora? Co robic? Jak sie tego pozbyc? Czy ktos cos takiego mial?

Dziekuje za wszelkie odpowiedzi :)

• 1 year później...

Witam

od jakiegoś czasu na parapecie przy oknie zagnieździły się takie czerwone

miniaturowe pajączki:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e6261600e7c999fc

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fd797352af7f6189

nie wiem co to i jak się tego pozbyć. Proszę o pomoc.

Mam dokladnie takie same !!! w wiatrołapie sie zadomowiły na parapecie tam gdzie dużo słońca spryskałem RAIDEM do latającyhc pełzających i innych i padły ale patrze i wczoraj znów drepczą ... i wyniuchałem skąd ... pełno ich kokony itd na zewnątrz budynku nad cokołem rant jest i tam sie bzykają, kopulują i rozmnażają paskudy jedne ... albo je raidem tylko ze mi się skończył albo palnikiem je załatwić ... a dokładnie takie same pajączki jak te Twoje ... jak sie dotknie to zostaje czerwona plamka, trzymają sie dość mocno podłoża bo jak sie dmucha nie spadają :evil: czuję ze szykuje się ciężka bitwa

• 3 months później...

... już ich nie ma :D , nie płaciły czynszu i wywaliłem z chałupy !!!.

"Wyprowadziły" sie w połowie czerwca. widać RAID im nie służy, popsikałem wszędzie gdzie były kokony, poskutkowało, teraz ino nieraz jakaś mucha "lata po moim niebie" , no i wredne komarzyce ... a z pająków to jeden fajny duży krzyżak (chyba z pod Grunwaldu wrócił) urządził sobie zasadzkę z pajęczyny

we wnęce okna z zewnątrz i poluje .... a niech sobie poluje, mnie nie przeszkadza, a poza tym powiadają ze szczęśliwy dom gdzie pająki żyją (byle by w rozsądnych ilościach) :lol:

• 2 weeks później...
... już ich nie ma :D , nie płaciły czynszu i wywaliłem z chałupy !!!.

"Wyprowadziły" sie w połowie czerwca. widać RAID im nie służy,

Wiem dokąd się wyprowadziły:) do mnie!

to moga być rozkruszki albo Rubinówce...

grunt, że to sa pajęczaki i to gryzące, więc może warto spróbować zawalczyc z nimi tym preparatem:

http://sklepddd.ii.pl/shopping/product_enlarge.php?id=522

Szerszeni nie da się pozbyć inaczej jak poprzez lokalizację gniazda i wezwanie straży pożarnej do usunięcia.

W żadnym wypadku NIE WOLNO tego robić samemu - grozi to utratą życia.

• 1 year później...
  • 1 year później...
mam to samo, cały dom z kazdej strony na scianach na oknach , obok na garazu i juz je mam w domu na scianach. kupuje rozne srodki ale starcza na troszke a na drugi dzien znow chodza. wiecie moze gdzie maja gniazda?? czy przy ziemi czy gdzies na gorze przy dachu?? jak z nimi walczyc?? dzieki za odp

• 11 months później...
Odkopuje stary temat ale w moim przypadku niestety aktualny. Tak jak poprzednicy pisali tych robaczków wyglądających jak małe pajączki najwięcej jest od strony południowej. Zauważyłam, że są one także na ścianie budynku ale niestety wchodzą też do domu i okupują okolice okna. Czy ktoś może się podzielić wiedzą skąd się one biorą i co najważniejsze jak się ich pozbyć! ?